Criptomoneda bazată pe serialul Squid Game s-a dovedit a fi o „ţeapă”. A crescut cu 75.000% în mai puţin de o săptămână

02 Nov. 2021, 14:08
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Nov. 2021, 14:08 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

O criptomonedă inspirată de serialul Squid Game de pe Netflix a crescut cu 75.000% în mai puţin de o săptămână, însă legăturile activului către website-ul oficial şi social media au căzut recent, ceea ce sugerează că moneda a făcut obiectul unei escrocherii, relatează Business Insider.

În ultimele zile au apărut tot mai multe rapoarte conform cărora cumpărătorii nu şi-au mai putut vinde monedele şi să îşi încaseze astfel profiturile pe singurul exchange disponibil, serviciul Pancakeswap, scrie Ziarul Financiar.

Utilizatorii CoinMarketCap susţin că site-urile şi paginile de social media asociate token-ului SQUID au încetat să mai funcţioneze. Potrivit documentelor proiectului SQUID, activul constituie o criptomonedă de tip play-to-earn inspirată de serialul sud-coreean.

Preţul monedei a explodat săptămâna trecută, de la 0,01 dolari în ziua de marţi, 26 octombrie la 38 de dolari duminică. Ieri, SQUID se apropiase la un moment dat de 2.900 de dolari, prăbuşindu-se ulterior până la aproape zero dolari. Recent, Squid atingea o valoare de piaţă de 340 de milioane de dolari.

„Escrocheria şi-a încheiat ciclul, iar preţul a scăzut semnificativ. Faptul că au fost şterse website-uri şi conturi de social media este un semn evident că a fost o înşelătorie”, spune Bobby Ong, cofondator al CoinGecko.

Escrocii anonimi din spatele monedei au obţinut cel puţin 2,1 milioane de dolari înainte să închidă proiectul. De la lansare, criptomoneda a crescut de peste 23 de milioane de ori.

Realitatea Live

22 Ian. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Tensiunile de la granița de este a Ucrainei cresc de la o zi la alta, în condițiile în care dialogul diplomatic dintre Rusia și NATO a eșuat. Or, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu anunță că va merge, în perioada 24 – 25 ianuarie, la Bruxelles.

În cadrul vizitei voi discuta prioritățile de cooperare cu NATO, precum și chestiuni care vizează fortificarea dialogului politic cu Uniunea Europeană. În cadrul programului, mă voi întâlni cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă și alți reprezentanți ai instituțiilor europene”, anunță Popescu.

Popescu susține că va avea întrevederi cu David McAllister, președintele comisiei pentru afaceri externe al Parlamentului European, europarlamentarii români Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, vicepreședintele grupului Renew Europe și Siegried Mureșan, președinte al comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, vicepreședintele grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) și alți europarlamentari – reprezentanți ai diferitor grupuri parlamentare.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău