Criptomoneda Ether a depășit pragul de 3.000 de dolari, pentru prima oară din aprilie 2022

21 Feb. 2024, 13:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
21 Feb. 2024, 13:01 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Pentru prima dată din aprilie 2022, criptomoneda Ether a depășit miercuri pragul simbolic de 3.000 de dolari, scrie BFM TV. Cea de-a doua criptomonedă ca mărime din punct de vedere al capitalizării (peste 353 de miliarde de dolari) s-a bucurat de o creștere spectaculoasă în ultimele zile: 10% în ultima săptămână și 20% în ultima lună.

Criptomoneda beneficiază de un context favorabil, stimulat de apariția, la jumătatea lunii ianuarie, a ETF-urilor Bitcoin spot, produse financiare care democratizează achiziționarea de bitcoin. În timp ce SEC, autoritatea de reglementare a pieței bursiere americane, a aprobat 11 ETF-uri spot pe bitcoin, mai mulți analiști consideră că autoritatea va aproba și ETF-uri spot de ether în cursul acestui an.

Opt cereri au fost depuse la SEC în acest sens, în special de către Fidelity, Blackrock și, mai recent, Franklin Templeton. SEC ar trebui să se pronunțe asupra ETF-ului VanEck cel mai devreme pe 23 mai. Analistul Eric Balchunas de la Bloomberg consideră că există 70% șanse ca SEC să accepte ETF-uri ether  până la 23 mai. Dacă autoritatea de reglementare din SUA aprobă acest prim ETF, există mari șanse ca și alte cereri să fie aprobate în același timp. La rândul său, Standard Chartered preconizează un ether de peste 4.000 de dolari dacă SEC aprobă ETF-ul.

Un ETF (sau Exchange Traded Fund) este un fond indexat tranzacționat la bursă care urmărește un indice bursier (sau unul sau mai multe active financiare sau fizice, cum ar fi aurul) prin replicarea creșterii și scăderii cursului acelui indice (sau al acelor active).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău