(DOC) Averea noului președinte interimar al Curții de Apel Chișinău! Are o vilă, un apartament și câteva terenuri

16 Sept. 2021, 05:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Sept. 2021, 05:17 // Au Bani //  MD Bani

Anatolie Minciună este noul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău. Candidatura magistratului a fost susținută de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul ședinței de astăzi.

Anatolie Minciună este judecător încă din 1991. În 2008 a fost promovat la Curtea de Apel Chişinău. A obţinut funcţia datorită membrilor CSM, pentru că a fost respins de președintele Voronin, care i-a adus mai multe acuzaţii grave. Potrivit documentelor, în urma investigaţiilor s-a stabilit că cheltuielile şi proprietăţile sale nu corespund veniturilor declarate, scrie zdg.md.

Minciună este magistratul care a făcut parte și din completul de judecată care a examinat contestația Blocului „Renato Usatîi”, privind numărul secțiile de vot din diaspora, la alegerile parlamentare anticipate.

Realitatea.md a analizat declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2020 și vă arată cu ce avere vine la șefia Curții de Apel Chișinău, Anatolie Minciună.

AVERE

Anatolie Minciună indică în declarația sa de avere că deține câteva terenuri agricole. Unul are suprafața de 15 ha și a fost procurat în perioada anilor 2000-2011. Pe un alt teren, Minciună are viță-de-vie cu suprafața de 0,55 ha, teren procurat în perioada anilor 2010-2012. Magistratul mai deține și un teren pomicol cu suprafața de 18 ari, privatizat și parțial procurat în perioada anilor 1990-1999, actele sunt în curs de perfectare.

La fel, un alt teren al familiei Minciună, inclus în declarația de avere, are suprafața de 0,0744 ha, în valoare de 9 000 Lei, în proprietate din anul 2019. La fel noul președinte interimar al Curții de Apel mai are și un teren extravilan cu suprafața de 0,0589 ha, în valoare de 15 000 lei, în proprietate din anul 2020.

Proaspătul președinte interimar are în posesie o casă de locuit (vilă) cu suprafața de 50 m.p., construită pe parcursul anilor 1990 – 2002, dar și un apartament cu suprafața de 70.1 m.p., în valoare de 25 596 EURO.

La fel, se bucură de o avere imobilă cu suprafața de 15 m.p., în proprietate din anul 2017, iar alta cu suprafața de 30 m.p., în proprietate din anul 2017.

Minciună are și două autoturisme. Una de model GAZ 24 (an. fab. 1981), în valoare de 5 000 lei, procurat în anul 2013 și o Skoda Fabia (an. fab. 2008), în valoare de 90 000 lei, procurat în anul 2015.

DISTINCȚII

Prin Hotărârea nr. 147/8 din 20 martie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii conferă titlul onorific ”Veteran al sistemului judiciar” domnului Anatolie MINCIUNA, judecător, Curtea de Apel Chișinău.

Prin Hotărârea nr. 136/7 din 21 februarie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a decernat Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii judecătorului Minciună Anatolie.

Conform Hotărîrii nr. 98/5 din 02 aprilie 2009 Consiliul Superior al Magistraturii a validat Hotărîrea Colegiului de calificare prin care i s-a conferit gradul II (doi) de calificare.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău