(DOC) Un apartament de peste 200 de mii de lei, o mașină și câteva terenuri agricole. Averea șefului de la „Moldsilva”

02 Nov. 2021, 10:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Nov. 2021, 10:22 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Are un apartament care valorează peste 260 000 de lei, un garaj de peste 5 000 de lei și o conduce o mașină fabricată în anul 2013. Vorbim despre noul șef al Agenției „Moldsilva”, Vadim Stîngaci. Anterior, acesta a deținut funcția de șef adjunct al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, scrie Realitatea.md.

Potrivit declarației de avere depusă de Stîngaci pentru anul 2020, acesta indică că a ridicat peste 137 000 de lei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, acolo unde a deținut totodată și funcția de director interimar. Alte aproape 10 000 de lei incluși în declarația de avere, Stîngaci îi declară că i-ar fi obținut de la Biroul Notarial „Aureliu Șindilă”.

Anul trecut, Stîngaci mai declară că a încasat 8 400 de lei, indemnizație de la „Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice”.

Noul director al „Moldsilva” indică că deține un apartament de 49 de metri pătrați în valoare de peste 263 000 de lei și un garaj de peste 5 200 de lei. Stîngaci mai indică două terenuri agricole pe care le-ar fi primit drept donație.

Actualul director al agenției se plimbă cu o mașină, fabricată în 2013, dar pe care a achiziționat-o în 2019 cu 170 000 de lei. Este vorba de un Volkswagen Jetta.

Realitatea.md precizează că, pentru fotoliul de director al „Moldsilva”, Vadim Stîngaci a concurat la proba interviului cu alți trei candidați: Covali Victoria,  Munteanu Nicolae și Caisîn Valeriu. Vadim Stîngaci a deținut anterior funcția de șef-adjunct al Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Conncursul a fost organizat după ce fostul director al Agenției „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, numit în funcția de directorîn data de 24 ianuarie 2020, s-a pensionat.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău