(DOC) Vești bune pentru sectorul turistic. A fost lansat Ghidul Juridic pentru inițierea afacerilor în turism

28 Iun. 2022, 13:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2022, 13:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Reprezentanții sectorului turistic din Republica Moldova și doritorii de a lansa afaceri în turism pot deja consulta „Ghidul Juridic pentru inițierea afacerilor în turism”. Ghidul Juridic a fost elaborat sub auspiciile Ministerul Economiei al Republicii Moldova, cu asistența tehnică a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marii Britanii. Ulterior, acest ghid a fost actualizat cu suportul Activității de susținere a Competitivității în Industria Usoară si cea a Turismului (USAID Moldova , EDGE) împreuna cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Ghidul juridic pentru inițierea afacerilor în turism este conceput ca un ghid accesibil, într-un limbaj popular, cu interpretări profesioniste ale normelor legale aferente cadrului juridic al activităților din industria turismului, cu precădere pentru întreprinderile micro și mici și activitățile liber-profesioniste.

Potrivit Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, Ghidul juridic va servi drept repere regulatorii, pentru cele mai esențiale cerințe, și nu va cuprinde exhaustiv toate obligațiile stabilite prin legislația în vigoare. Adițional, ghidul include unele recomandări utile și sfaturi practice pentru etapa de start-up. Acest Ghid a fost elaborat sub auspiciile Ministerului Economiei și Infrastructurii din Moldova, cu asistența tehnică a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marii Britanii. Ulterior, acest ghid a fost actualizat cu suportul Activității de susținere a Competitivității în Industria Ușoară si cea a Turismului (USAID, EDGE) împreuna cu Ministerul Culturii.

Realitatea Live

11 Aug. 2022, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Aug. 2022, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a anunțat joi că a refuzat o ofertă elvețiană de a reprezenta interesele ucrainene la Moscova și interesele rusești la Kiev fiindcă nu mai consideră Elveția o țară neutră, relatează Reuters.

Țara cantoanelor are o lungă tradiție diplomatică de a acționa ca intermediar între țările ale căror relații s-au deteriorat sau rupt însă Ivan Neciaev, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului rus de Externe, spune că acest lucru nu este posibil în situația de față.

„Elvețienii au fost într-adevăr interesați de opinia noastră privind o posibilă reprezentare a intereselor Ucrainei în Rusia și ale Rusiei în Ucraina”, le-a spus acesta joi reporterilor.

„Am răspuns foarte clar că din păcate Elveția și-a pierdut statutul de stat neutru și nu poate acționa ca intermediar sau reprezentat al nostru”, a relatat el.

Presa din Elveția a scris anterior că obiectivul principal al propunerii elvețiene viza posibilitatea ca ucrainenii care locuiesc în Rusia să primească servicii consulare la ambasada elvețiană din Moscova.

Elveția a anunțat pe 28 februarie că, deși nu este un stat membru al blocului comunitar, va aplica toate sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Anunțul a venit după ce la doar o zi după declanșarea invaziei pe 24 februarie, Berna afirmase inițial că nu intenționează să facă acest lucru.

Elveția spune că nu a renunțat la neutralitatea sa istorică

În martie Elveția a decis să se alinieze inclusiv sancțiunilor UE impuse Rusiei în ceea ce privește bunurile de lux, deși țara cantoanelor este un producător important de astfel de produse.

Însă guvernul elvețian a afirmat că nu va trata răniți de război ucraineni după ce a primit o solicitare în acest sens de la NATO în luna iulie.

La începutul lui august președintele elvețian Ignazio Cassis a declarat că, în pofida sancţiunilor impuse de țara sa împotriva Rusiei şi a viitoarei sale intrări în Consiliul de Securitate al ONU, Elveţia „este în continuare neutră”.

El a subliniat distincţia între „neutralitatea” militară şi condamnarea unei încălcări a dreptului internaţional.

Declarațiile sale au venit în contextul în care Elveția tocmai se alăturase și celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni decis de UE împotriva Rusiei despre care Moscova a afirmat că va avea „consecințe devastatoare” asupra economiei globale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău