„Jack” tânărul de 24 de ani care a câștigat 345.000 de dolari în doar 2 luni. I-a bătut pe cei de la Kickstarters

30 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Poate că nu este etic să aduci ideea altcuiva pe piață mai repede decât poate, dar este cu siguranță profitabil și nu neapărat ilegal. Exact așa a făcut un antreprenor de 24 de ani, care s-a identificat în mass-media doar ca „Jack”, a câștigat 345.000 de dolari în doar două luni, scrie InsideHook.

În august anul trecut, Google Trends l-a alertat pe Jack cu privire la The Fidget Cube, unul dintre primele 10 cele mai finanțate proiecte ale Kickstarter din istorie. Minuscula jucărie, care își propune să ajute persoanele anxioase să se calmeze, a strâns aproape 6,5 milioane de dolari în timpul campaniei sale de crowdfunding. Dar după ce Fidget Cube a întâmpinat probleme de producție care au provocat o întârziere a livrărilor, Jack și partenerii săi și-au văzut șansa. S-au mutat rapid pentru a lansa un site Stress Cube pentru a concura cu Fidget Cube și au vândut mai mult de 100 de unități pe zi după ce au funcționat doar o săptămână.

La apogeul lor, au vândut 800 zilnic – o mare recompensă pentru un risc major. Pentru a-l bate pe Fidget Cube pe piață, Jack a trebuit să trimită 70.000 de dolari către o fabrică din China, fără nicio garanție că cuburile îi vor fi expediate vreodată.

„Tot ce am este un contact Skype cu o doamnă din China și nu știu cum se numește – nu asta ar conta dacă i-aș ști numele, oricum”, a spus Jack.

„A fost cel mai înspăimântător lucru pe care l-am făcut vreodată”.

Dar, deși munca lui Jack nu este lipsită de critici, el a acceptat să vorbească numai sub condiția anonimatului. Cofondatorul companiei-mamă a Fidget Cube, Antsy Labs, a declarat că un brevet este în curs de desfășurare și nu este îngrijorat de concurența eliminatorie. Este „natura fiarei”, spune el.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală