(FOTO) De sărbători să susținem producătorii autohtoni! Alege de la ei cadouri pentru cei dragi

15 Dec. 2022, 05:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Dec. 2022, 05:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar mulți dintre noi sunt în căutarea cadourilor pentru cei dragi. În acest an, Bani.md vă îndeamnă să susțineți producătorii autohtoni. Astfel, am pregătit o listă cate te va ajuta să găsești darul perfect care să ajungă sub brad în acest an.

De asemenea, în această perioadă sunt organizate și târguri unde producătorii autohtoni își expun produsele, astfel, va fi mult mai ușor să găsești cadouri pentru cei dragi.

EduJoc – jucării educative

EduJoc este o întreprindere socială și creează jucării educative pentru orice vârstă. Jucăriile educative sunt un cadou perfect, în special pentru copii. Ele dezvoltă creativitatea și logică. EduJoc oferă o colecție impresionantă de materiale didactice, seturi de creație, articole de decor, jucării educative și jocuri de logică.

Les Perles

Ce zici de un colier, inel, o brățară, cercei din perle naturale produse în Republica Moldova? Va fi cadoul perfect pentru soră, soție, iubită sau mamă. La sigur o vei impresiona.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Vinuri

Un vin bun este mereu un cadou potrivit. Fie că optezi pentru un vin de colecție sau unul de consum curent, atât producătorii mari cât și cei mici oferă o gamă largă de vinuri selecte. Cricova, Mileștii Mici, Chateau Vartely, Asconi, Crama Mircești, Bahu Winery, Famber, Novak, Mied, Fautor, Tewa Wines, Crama Mingir, etc. te așteaptă să alegi cadouri pentru cei dragi.

Viorica Cosmetic

Viorica Cosmetic oferă o gamă largă de produse de îngrijire, cosmetică și parfumuri. Suprinde-ți persoana dragă cu un cadou care îi va arăta cât de mult contează pentru tine. De asemenea, în contextul sărbătorilor de iarnă Viorica Cosmetic a pregătit seturi împachetate frumos.

Moft

Caramelă pregătită special pentru Crăciun, sau poate o caramelă sărată, sau pastă de arahide, migdale, alune, caju, fistic, acesta poate fi cadoul perfect pentru acel pofticios din familie. De sărbători alintă-l cu un moft. De asemenea, Moft, la fel ca și alte companii a pregătit seturi speciale pentru sărbătorile de iarnă cu felicitări pe care le poți personaliza.

Aurore – lenjerie pentru femei

Un set de lenjerie poate fi cadoul perfect pentru femeia de lângă tine. Surprinde-o plăcut de sărbători. Aurore, promovează individualitatea și frumusețea fiecărui corp.

Miere

Mierea este un produs care nu lipsește din casele moldovenilor. Niciodată nu există prea multă miere, de aceea poate fi un cadou potrivit pentru Crăciun sau anul Nou.

La târgurile destinate producătorilor autohtoni vei descoperi o gamă largă de produse din miere. De la miere de salcâm, tei, polifloră până la miere cu nuci.

Comac Drinks – cocktailuri de autor

Unii iubesc vinul, iar alții preferă băuturile mai tari. Așadar, dacă persoana pentru care cauți cadou preferă cocktailurile, cele pregătite de Anton Comac vor fi un cadou ideal. Poți alege un set care se potrivește femeilor sau care se potrivește bărbaților. Sau dacă mergi în ospeție, poți face un mix din cele două.

Cristalin – produse de îngrijire și baie

Cristalin oferă sare de baie fără coloranți, amestecuri magice pentru baie din sare pură de mare, Himalaya și E. Aceste produse pot fi cadoul perfect pentru sărbătorile de iarnă.

Bray’s – Decorațiuni de interior

Bray’s oferă o gamă largă de decorațiuni de Crăciun, sfeșnice pentru lumânări sau calendare veșnice.

Liro

Liro oferă o gamă largă de fructe uscate, nuci, prune umplute, miere, etc. Compania a pregătit boxuri speciale de sărbători. De Crăciun, optează pentru un cadou sănătos. Mai multe produse găsiți pe pagina lor.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău