(FOTO) De sărbători să susținem producătorii autohtoni! Alege de la ei cadouri pentru cei dragi

15 Dec. 2022, 05:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Dec. 2022, 05:24 // Au Bani //  MD Bani

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar mulți dintre noi sunt în căutarea cadourilor pentru cei dragi. În acest an, Bani.md vă îndeamnă să susțineți producătorii autohtoni. Astfel, am pregătit o listă cate te va ajuta să găsești darul perfect care să ajungă sub brad în acest an.

De asemenea, în această perioadă sunt organizate și târguri unde producătorii autohtoni își expun produsele, astfel, va fi mult mai ușor să găsești cadouri pentru cei dragi.

EduJoc – jucării educative

EduJoc este o întreprindere socială și creează jucării educative pentru orice vârstă. Jucăriile educative sunt un cadou perfect, în special pentru copii. Ele dezvoltă creativitatea și logică. EduJoc oferă o colecție impresionantă de materiale didactice, seturi de creație, articole de decor, jucării educative și jocuri de logică.

Les Perles

Ce zici de un colier, inel, o brățară, cercei din perle naturale produse în Republica Moldova? Va fi cadoul perfect pentru soră, soție, iubită sau mamă. La sigur o vei impresiona.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Vinuri

Un vin bun este mereu un cadou potrivit. Fie că optezi pentru un vin de colecție sau unul de consum curent, atât producătorii mari cât și cei mici oferă o gamă largă de vinuri selecte. Cricova, Mileștii Mici, Chateau Vartely, Asconi, Crama Mircești, Bahu Winery, Famber, Novak, Mied, Fautor, Tewa Wines, Crama Mingir, etc. te așteaptă să alegi cadouri pentru cei dragi.

Viorica Cosmetic

Viorica Cosmetic oferă o gamă largă de produse de îngrijire, cosmetică și parfumuri. Suprinde-ți persoana dragă cu un cadou care îi va arăta cât de mult contează pentru tine. De asemenea, în contextul sărbătorilor de iarnă Viorica Cosmetic a pregătit seturi împachetate frumos.

Moft

Caramelă pregătită special pentru Crăciun, sau poate o caramelă sărată, sau pastă de arahide, migdale, alune, caju, fistic, acesta poate fi cadoul perfect pentru acel pofticios din familie. De sărbători alintă-l cu un moft. De asemenea, Moft, la fel ca și alte companii a pregătit seturi speciale pentru sărbătorile de iarnă cu felicitări pe care le poți personaliza.

Aurore – lenjerie pentru femei

Un set de lenjerie poate fi cadoul perfect pentru femeia de lângă tine. Surprinde-o plăcut de sărbători. Aurore, promovează individualitatea și frumusețea fiecărui corp.

Miere

Mierea este un produs care nu lipsește din casele moldovenilor. Niciodată nu există prea multă miere, de aceea poate fi un cadou potrivit pentru Crăciun sau anul Nou.

La târgurile destinate producătorilor autohtoni vei descoperi o gamă largă de produse din miere. De la miere de salcâm, tei, polifloră până la miere cu nuci.

Comac Drinks – cocktailuri de autor

Unii iubesc vinul, iar alții preferă băuturile mai tari. Așadar, dacă persoana pentru care cauți cadou preferă cocktailurile, cele pregătite de Anton Comac vor fi un cadou ideal. Poți alege un set care se potrivește femeilor sau care se potrivește bărbaților. Sau dacă mergi în ospeție, poți face un mix din cele două.

Cristalin – produse de îngrijire și baie

Cristalin oferă sare de baie fără coloranți, amestecuri magice pentru baie din sare pură de mare, Himalaya și E. Aceste produse pot fi cadoul perfect pentru sărbătorile de iarnă.

Bray’s – Decorațiuni de interior

Bray’s oferă o gamă largă de decorațiuni de Crăciun, sfeșnice pentru lumânări sau calendare veșnice.

Liro

Liro oferă o gamă largă de fructe uscate, nuci, prune umplute, miere, etc. Compania a pregătit boxuri speciale de sărbători. De Crăciun, optează pentru un cadou sănătos. Mai multe produse găsiți pe pagina lor.

Realitatea Live

14 Iun. 2024, 17:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2024, 17:16 // Actual //  Lupu Eduard

Piața imobiliară din Chișinău a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor în primul trimestru al anului 2024, marcând cea mai mare majorare din ultimii 16 ani. Conform raportului prezentat de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, această creștere survine după o perioadă de stagnare în 2023.

În perioada ianuarie-martie 2024, prețurile locuințelor au atins un nivel maxim istoric, cu o creștere estimată de 9,8%. Cu toate acestea, numărul de tranzacții imobiliare a scăzut, indicând o înviorare a pieței prin prețuri mai mari, dar cu activitate redusă. „Ultima dată când prețurile au fost atât de mari a fost în 2008,” a subliniat Ioniță în cadrul emisiunii săptămânale „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.

Statisticile arată că în 80% din cazurile de acordare a asistenței juridice calificate a fost vorba despre cauze penale. De asemenea, 7,337 femei, 2,428 minori, 1,296 persoane cu dizabilități, 1,690 victime ale violenței domestice și 114 victime ale traficului de ființe umane au beneficiat de asistență juridică gratuită garantată de stat. În 3,561 de cazuri, asistența juridică a fost acordată de urgență. În 1,700 de cazuri, solicitările de asistență juridică au fost respinse, datorită verificărilor veniturilor solicitanților.

Evoluția prețurilor a variat de-a lungul anilor. În 2023, prețurile au stagnat, dar în primul trimestru al anului 2024, prețurile au crescut cu 9,8%. Ioniță a remarcat că prețurile apartamentelor în Chișinău au avut o dinamică fluctuantă în ultimele două decenii, cu creșteri semnificative în anii 2000 și scăderi marcante în perioada crizei economice globale.

Economistul a evidențiat că în 2024, prețurile apartamentelor noi au crescut cu 11,9% în valoare anuală, iar piața secundară a înregistrat o creștere anuală de 9,8%. Acest fenomen este rar întâlnit în ultimii zece ani, indicând o preferință crescută pentru apartamentele de pe piața secundară.

Accesibilitatea creditelor ipotecare a fost un alt subiect abordat de Ioniță. El a menționat că rata medie a dobânzii la creditele imobiliare a scăzut la 8% în primul trimestru din 2024, comparativ cu 13% în perioada 2021-2022. Acest fapt, alături de creșterea veniturilor populației, a făcut ca accesul la creditele ipotecare să devină din nou o soluție viabilă pentru achiziționarea de locuințe.

În concluzie, Veaceslav Ioniță a afirmat că piața imobiliară din Chișinău se află într-o fază de reechilibrare după o perioadă de stagnare și incertitudine. Creșterea prețurilor este susținută de cererea pentru locuințe noi și secundare, iar tendința de creștere a veniturilor contribuie la menținerea accesibilității locuințelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău