(FOTO) Jamie Oliver vrea să facă renovări în casa sa de 6 milioane de lire sterline. Cum arată înainte de reparație

18 Iun. 2021, 07:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 07:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

JAMIE Oliver intenționează să modernizeze locuința servitorilor de la ultimul etaj al conacului său din Essex, de 6 milioane de lire sterline.

Bucătarul celebru, în vârstă de 46 de ani, dorește să refacă camerele de la mansarda casei sale cu 12 dormitoare – care a fost fundalul pentru cel mai recent spectacol al său de pe Channel 4 „Keep Cooking: Family Favorites”.
Aceasta vrea să contruiască 3 dormitoare, unul cu baie privată la mansardă.

De asemenea, vrea să instaleze o baie separată, dressing și vestiar. Baia va avea chiuvete „ale lui și ale ei”, o cadă și toaletă.

Declarația de proiectare spune că lucrările „nu sunt considerate a aduce atingere caracterului sau interesului arhitectural special” al casei istorice.

Acum, Jamie trebuie să aștepte și să vadă dacă consiliul va acorda permisiunea pentru proiect.

În secolul al XVI-lea erau două secțiuni deasupra Marelui Salon.
Unul era destinat membrilor familiei sau oaspeților, iar celălalt era pentru servitori cu acces de pe scările din spate.

Ar fi existat două camere mari pentru personalul feminin, inclusiv femeile de serviciu și cămine separate pentru personalul masculin, inclusiv majordom și valet.

Jamie a cumpărat conacul de 70 de acri din Finchingfield la începutul anului 2019 și locuiește acolo cu soția sa Jools și copiii lor Poppy, 19 ani, Daisy, 18 ani, Petal, 12 ani, Buddy, 10 ani și River Rocket, patru ani.
Conacul are 12 dormitoare, 10 băi, o sală de jocuri, o sală de banchete, o sală de mese, două saloane și o cramă.

Averea netăa lui Jamie Oliver depășește 240 de milioane de lire sterline.

Grupul Jamie Oliver a suferit pierderi uriașe când lanțul italian a intrat în funcțiune în 2019 și se estimează că a costat personal bucătarului TV 25 de milioane de lire sterline.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 09:31
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 09:31 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Proprietarii de iahturi electrice care vizitează litoralul mediteranean pot fi siguri că vor putea să-și încarce foarte repede navele lor de la Riviera italiană până la Coasta de Azur, după ce unitățile Aqua Superpower DC au fost instalate atât la Monaco Yacht Club, cât și la Cala del Forte Marina din Ventimiglia.

Aqua superPower, cu sediul în Marea Britanie, a cărui misiune declarată este „de a reduce impactul plimbărilor cu barca pe mediul marin prin dezvoltarea unui ecosistem global complet electric și integrat de supraîncărcătoare marine”, a anunțat noile instalații prestigioase.

Două dintre unitățile de încărcare rapidă Aqua75 DC ale companiei, au fost instalate la Monaco YC și una la marina italiană Riviera italiană.

Potrivit site-ului web al companiei, încărcătoarele oferă atât încărcare alternativă, cât și continuă, cu o putere actuală maximă de 150 kW, permițând reîncărcarea rapidă a bărcilor cu motor, atât a celor comerciale, cât și a celor de agrement.

Încărcătoarele pot fi accesate printr-o aplicație dedicată pentru smartphone Aqua, care oferă o hartă a rețelei, ajutoare de navigație și afișează opțiunile încărcătorului. Încărcătoarele pot fi accesate și cu un card RFID (Radio Frequency Identification) securizat.

Dar această soluție de încărcare a bărcilor electrice nu se limitează doar la destinații de lux. După cum puteți vedea în diagrama de mai jos, tehnologia companiei a fost instalată în întreaga lume, inclusiv patru locații în toată Australia.


„Sunt multe de făcut, iar soluția viitoare cu emisii reduse de carbon nu va fi realizată peste noapte …”, a scris Khan.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală