(FOTO) Regele crypto Olaf Carlson-Wee cumpără un conac de 28,5 milioane de dolari la Hollywood Hills! Arată bestial

01 Iul. 2021, 10:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Iul. 2021, 10:59 // Au Bani //  MD Bani

Cu mult înainte de apariția criptomonedei meme Dogecoin și PooCoin, înainte ca cuvintele criptomonedă și blockchain să fi intrat în lexiconul general, un student al colegiului Vassar și-a scris teza superioară din 2012 despre o nouă tehnologie numită bitcoin. Și pentru a-și demonstra dragostea, acel auto-proclamat „iubitor de cripto” și-a luat, de asemenea, salariul pentru primul loc de muncă în bitcoin.

Olaf Carlson-Wee s-a născut și a crescut în Minnesota. A devenit primul angajat al Coinbase – acum un exchange de criptomonede de peste 100 de miliarde de dolari. Tânărul și-a transformat salariul mic într-o avere bitcoin în valoare de sute de milioane. După ce a părăsit Coinbase, Carlson-Wee a continuat să lanseze fondul de acoperire cripto-centric Polychain Capital, care operează acum dintr-unul dintre cei mai cunoscuți zgârie-nori din San Francisco.

Astăzi, la 32 de ani, Carlson-Wee este la fel de cunoscut pentru îmbrăcămintea sa idiosincratică – poartă în mod regulat oje colorate, treninguri de neon și cercei – la fel ca și pentru devotamentul său  pentru criptomonede.

Tânărul a cheltuit recent 28,5 milioane de dolari pentru o casă cu fracțiune de normă în Los Angeles.

Olaf Carlson-Wee a cumpărat casa de la regizorul „X-Men” , Simon Kinberg, care a cumpărat casa în 2018 penru suma de 31,5 milioane de dolari.

Proprietatea de 1,07 acri include un conac contemporan de 12.000 de metri pătrați, cu vederi spre Los Angeles, de la orizontul Downtown până la Oceanul Pacific și Insula Catalina.

În afară de terase vaste, ideale pentru distracție, curtea din spate are, de asemenea, o bucată mare de gazon ierbos și un firepit necesar, plus o bucătărie în aer liber. De asemenea, proprietatea are și un bazin spectaculos.

Un cinematograf subteran este izolat fonic, oferind scaune pe mai multe niveluri pentru cel puțin o duzină de oaspeți.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 17:53 // Actual //  Lupu Eduard

Turcia intenţionează să se bazeze pe poziţia sa geografică şi pe acordul de uniune vamală cu Uniunea Europeană (UE) pentru a atrage investitorii chinezi care vor să aibă acces fără taxe vamale la pieţele europene, aşa cum tocmai a făcut-o recent cu producătorul auto BYD, informează cotidianul Hurriyet Daily News.

Luni, gigantul chinez a semnat un acord cu Ministerul Industriei şi Tehnologiei din Turcia, pentru a face investiţii în această ţară, o decizie care va extinde prezenţa companiei chineze în Europa.

Producătorul auto chinez ar urma să construiască o fabrică în Turcia, cu o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule electrice şi hibride pe an, un Centru de mobilitate, de cercetare şi dezvoltare (R&D), valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de dolari. Producţia ar urma să demareze la finalul lui 2026, iar în Turcia vor fi create 5.000 de locuri de muncă directe.

Noua uzină va da BYD un acces mai uşor pe piaţa din UE, cu care Turcia are un acord de uniune vamală. Acest fapt este cu atât mai important cu cât Uniunea Europeană a majorat tarifele vamale pentru importurile de automobile electrice chineze. Pe lângă tarifele vamale existente pentru vehiculele BYD, de 10%, UE a introdus săptămâna trecută tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru grupul chinez.

Turcia, aflată la răscrucea dintre Europe, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, este în negocieri şi cu alte firme din China, a anunţat săptămâna aceasta ministrul Industriei şi Tehnologiei, Mehmet Fatih Kacir.

„Vrem să transformăm Turcia într-un centru de producţie pentru viitoarea generaţie de vehicule”, a declarat Kacir pentru postul privat de televiziune Haberturk.

Ministrul a scos în evidenţă avantajele ţării, inclusiv calitatea de membru al uniunii vamale a UE şi acordurile comerciale cu 28 de ţări. „Producătorii chinezi vor acces rapid la pieţele internaţionale. Investiţiile în Turcia le ajută să-şi îndeplinească acest obiectiv”, a explicat oficialul de la Ankara.

Începând din anii ’70, Turcia a devenit unul dintre centrele de vârf ale industriei auto globale, marii producători auto, inclusiv Fiat şi Renault, deschizându-şi fabrici în această ţară, urmaţi de alţii ca Ford, Toyota şi Hyundai.

Uzina BYD din Turcia va permite producătorului chinez de vehicule electrice (EV) să eludeze tarifele vamale suplimentare introduse de UE şi să intre pe pieţele din Europa.

Conform noilor reglementări privind subvenţiile, BYD va fi scutit de noile tarife vamale suplimentare de 40% la importurile de autovehicule electrice impuse de Turcia, în încercarea de a încuraja investiţiile şi a proteja cota de piaţă a producătorilor interni. Companiile auto care investesc în ţară sunt exceptate de la aceste tarife.

Cel puţin alţi cinci producători auto din China iau în considerare deschiderea unor fabrici în Turcia, a anunţat agenţia de presă Anadolu.

De asemenea, compania turcă TOGG şi firma chineză Farasis au un parteneriat pentru a produce baterii EV în Turcia.

Ministrul Industriei anunţase că oficialii turci au avut, anul trecut, numeroase întâlniri cu şefi de firme importante din China.

În iunie, ministrul Afacerilor Externe, Hakan Fidan, a vizitat China, şi a încheiat un nou acord bilateral deal, şi a numit ţările „motoarele bogăţiei Asiei”.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a confirmat dorinţa sa de a se alătura Organizaţiei de cooperare de la Shanghai (din care fac parte China, Rusia şi Iranul), unde Turcia este doar un partener.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău