(FOTO) Regele crypto Olaf Carlson-Wee cumpără un conac de 28,5 milioane de dolari la Hollywood Hills! Arată bestial

01 Iul. 2021, 10:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 10:59 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cu mult înainte de apariția criptomonedei meme Dogecoin și PooCoin, înainte ca cuvintele criptomonedă și blockchain să fi intrat în lexiconul general, un student al colegiului Vassar și-a scris teza superioară din 2012 despre o nouă tehnologie numită bitcoin. Și pentru a-și demonstra dragostea, acel auto-proclamat „iubitor de cripto” și-a luat, de asemenea, salariul pentru primul loc de muncă în bitcoin.

Olaf Carlson-Wee s-a născut și a crescut în Minnesota. A devenit primul angajat al Coinbase – acum un exchange de criptomonede de peste 100 de miliarde de dolari. Tânărul și-a transformat salariul mic într-o avere bitcoin în valoare de sute de milioane. După ce a părăsit Coinbase, Carlson-Wee a continuat să lanseze fondul de acoperire cripto-centric Polychain Capital, care operează acum dintr-unul dintre cei mai cunoscuți zgârie-nori din San Francisco.

Astăzi, la 32 de ani, Carlson-Wee este la fel de cunoscut pentru îmbrăcămintea sa idiosincratică – poartă în mod regulat oje colorate, treninguri de neon și cercei – la fel ca și pentru devotamentul său  pentru criptomonede.

Tânărul a cheltuit recent 28,5 milioane de dolari pentru o casă cu fracțiune de normă în Los Angeles.

Olaf Carlson-Wee a cumpărat casa de la regizorul „X-Men” , Simon Kinberg, care a cumpărat casa în 2018 penru suma de 31,5 milioane de dolari.

Proprietatea de 1,07 acri include un conac contemporan de 12.000 de metri pătrați, cu vederi spre Los Angeles, de la orizontul Downtown până la Oceanul Pacific și Insula Catalina.

În afară de terase vaste, ideale pentru distracție, curtea din spate are, de asemenea, o bucată mare de gazon ierbos și un firepit necesar, plus o bucătărie în aer liber. De asemenea, proprietatea are și un bazin spectaculos.

Un cinematograf subteran este izolat fonic, oferind scaune pe mai multe niveluri pentru cel puțin o duzină de oaspeți.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:26 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Chiar dacă este un activ extrem de volatil, criptomonedele pot ajuta investitorii să-și construiască avere, mai ales dacă investesc în monede digitale pe termen lung.

Aproximativ 13% dintre americani au cumpărat sau au tranzacționat criptomonede în ultimul an, potrivit unui sondaj recent realizat de NORC, un grup de cercetare de la Universitatea din Chicago. În aceeași perioadă de timp, 24% au tranzacționat acțiuni, a constatat studiul.

Bitcoin a bătut în ultimul timp, prezentând natura volatilă a multor monede digitale. Vineri, activul a scăzut la aproximativ 32.000 de dolari pe monedă, dar a revenit la aproximativ 40.000 de dolari luni, cel mai mare preț pe care l-a lovit din iunie. Marți, criptomoneda a scăzut din nou, tranzacționându-se în scădere cu 5% în jur de 37.000 de dolari.

Aceasta este o scădere semnificativă față de maximul istoric înregistrat la aproximativ 63.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie. Cu toate acestea, bitcoinul este în creștere cu aproximativ 30% până în prezent.

„Are un loc, în special pentru cei mai tineri”, a spus Tyrone Ross, CEO al Onramp Invest, un furnizor de tehnologie de gestionare a „cripto-activelor” pentru consilierii financiari.

Pentru a fi sigure, investițiile în criptomonede ar trebui să fie pe locul doi, doar după un plan financiar solid care să includă economii de urgență și planificare solidă a pensiilor, potrivit lui Ross.

„Mai întâi aveți un plan financiar și aflați unde se încadrează cripto în acest lucru”, a spus Ross. „Dacă nu ai un plan, ce faci?”

Cu toate acestea, odată ce este în vigoare, poate avea sens ca investitorii să considere cripto-ul ca pe o parte cheie a portofoliului lor pe termen lung.

Alocare

Experții financiari recomandă, în general, să investiți  în criptomonede o sumă de bani pe care sunteți gata să o pierdeți.

De obicei, deținerea a 5% din portofoliul dvs. într-un activ cu risc ridicat, cum ar fi bitcoin – sau alte monede – este o regulă sigură. Cu toate acestea, pentru unii investitori ar putea avea sens să punem și mai mult în cripto.

„Aș spune de la 5% la 15% din activele digitale în general și asta crește de la 2% la 5%”, a declarat Alex Mashinsky, cofondator și CEO al Celsius, un împrumutat de criptomonede care plătește randamente ridicate și furnizează împrumuturi folosind cripto ca garanție.

Alocările mai mari sunt, în general, pentru investitorii mai tineri care cred cu adevărat în tehnologia din spatele criptomonedelor, care cred că va fi adoptată mai larg în viitor și au timp să aștepte.

„Dacă ai 69 de ani și te retragi anul viitor și vei avea nevoie de acești bani, evident că nu este o idee bună”, a spus Mashinsky. „Dar dacă ai peste 20 de ani și proiectezi 20 sau 30 de ani înainte, atunci ar trebui să ai o alocare mai mare.”

Experții recomandă, de asemenea, ca investitorii să cumpere cripto folosind strategii similare cu cele utilizate pentru acțiuni, cum ar fi media costului în dolari – practic, introducând în mod constant cantități mici de bani, în loc să cumpere toate simultan. Acest lucru ajută la combaterea volatilității prețurilor.

„Nu este vorba despre„ voi câștiga de 10 ori banii mei, voi fi bogat ”, a spus Mashinsky. În schimb, investițiile în criptomonede ar trebui privite ca o altă cale către independența financiară care poate ajuta oamenii să depășească inflația în timp.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală