(FOTO) Un strop de „magie” de la doamna psiholog. Tânăra care creează lumânări aromate din ceară de soia

09 Dec. 2022, 18:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
09 Dec. 2022, 18:04 // Interviu //  MD Bani

Interviul de astăzi ne duce în lumea parfumată a lumânărilor de la Sacred Energy, create de Elena Borș. Elena este psiholog de specialitate, iar în concediul de maternitate a descoperit un nou hobby, cel de a crea lumânări aromate din ceară de soia. Despre activitatea antreprenoarei am aflat de pe Instagram, unde are expusă o gamă largă de lumânări, care îți fură imediat atenția. Fiind în prag de sărbători, descoperiți o gamă largă de lumânări tematice: fulgi, brazi și spiriduși. Nelipsite nu sunt nici lumânările tradiționale în pahar.

Lumânările sunt create cu dăruire și mult suflet, iar la fiecare se „adaugă un strop de magie de la doamna psiholog”. De asemenea, Elena confecționează vase și suporturi hand-made pentru lumânări.

„După absolvirea facultății în 2018 și până toamna anului trecut am lucrat psiholog în școala din localitate. Aveam 5-6 luni de sarcină cu a doua fetița și deja mă gândeam cu ce mă voi ocupa în concediu de maternitate. Eu sunt genul de persoană care are nevoie de o ocupație, pe lângă faptul că sunt mamă și soție. Consider că reușesc să aloc timp lumânărilor și în același timp sunt o mamă și soție minunată.”

După cum am spus, colecția de sărbători este deosebită și vor crea o atmosferă specială și în fiecare casă.

„Colecția de sărbători era în proces de lucru încă din luna noiembrie. Lumânările tematice : brăduți în asortiment, fulgușori, spiriduși și desigur lumânările clasice în pahar cu decor de iarnă. În toate adăugăm aromele specifice anotimpului: lămâie, portocală, măr, scorțișoară și copturi.”

Primele lucrări create de Elena au fost câteva lumânări în pahar de sticlă, cele pe care sunt obișnuiți să le vedem cel mai des. Fiind psiholog, și-a dorit să adauge lumânărilor elemente speciale care s-ar asocia cu profesia, astfel a optat pentru citate motivaționale.

„Deoarece eu cred în puterea cuvintelor și gândurilor, am creat niște produse care să îmi completeze profesia. Am observat că cererea pieței este alta și am lărgit gama de produse.”

În crearea lumânărilor, Elena folosește ceara de soia care este mai sănătoasă, fără toxine și nu dăunează mediului. De asemenea, pentru ambalaj utilizează doar materiale biodegradabile.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Folosesc ceara de soia din dragoste și grija față de mediul înconjurător și față de clienți. Ceara de parafină folosită în majoritatea lumânărilor este fabricată din petrol și nu este regenerabilă. Mai mult de atât, cu cât rezervele globale de petrol se micșorează, cu atât prețul parafinei crește. Totodată, fiind un produs pe bază de plante, ceara de soia este biodegradabilă și vegană. Pentru mine, un mare plus al lumânărilor cu ceară de soia este că nu conține toxine, substanțe cancerigene sau poluanți. Astfel, fiind mult mai sănătoasă pentru noi și pentru mediu. La fel pot spune și de ambalaj, folosesc doar hârtie și carton”.

Într-o perioadă scurtă de timp, lumânările parfumate marca Sacred Energy au reușit să câștige aprecierea și fidelitatea clienților. De asemenea, Elena se poate mândri cu o gamă de peste 20 de modele de lumânări.

Întrucât este o fire ambițioasă Elena își dorească să crească mica afacere de familie cât mai mult. Unul dintre scopurile ei este să lanseze un curs despre „Arta lumânărilor”, astfel încât mai multe persoane să beneficieze de posibilitatea de a învăța această îndeletnicire. De asemenea, planifică să amenajeze un spațiu de lucru special, dotat cu toate ustensilele necesare.

„Planurile de viitori sunt multe și mărețe. Cu siguranță se vor realiza dacă vom depune eforturile necesare. Un lucru știu sigur, scopurile se realizează dacă muncești și nu cedezi la primele greutăți care apar în cale.”

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 11:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 11:37 // Actual //  Lupu Eduard

Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investițiile în domeniu vor crește în acest an și doar 19% se așteaptă la o scădere (față de 51% în 2023), pe fondul îmbunătățirii percepției cu privire la potențialul de creștere din această piață, potrivit studiului Deloitte Real Estate Confidence Survey for Central Europe 2024, citat în comunicatul de presă.

„De altfel, 40% din participanții la studiu anticipează o creștere a activității pe piață în acest an, față de 15% cu un an în urmă, iar proporția celor care prevăd o scădere s-a redus la 16%, de la 57% în 2023. În acest context, investitorii intenționează să se concentreze pe proiecte noi (31%) sau pe atragerea de fonduri pentru plasamente viitoare (19%). O treime dintre aceștia se așteaptă ca eficiența portofoliului lor să se îmbunătățească, de două ori mai mulți decât cei care estimează o deteriorare a acesteia. Sectorul industrial este în continuare perceput ca fiind cel mai competitiv (31%), urmat de cel rezidențial (21%)”, potrivit studiului Deloitte.

Conform comunicatului, în rândul dezvoltatorilor, cea mai importantă tendință în 2024 pare a fi reprofilarea pe alte segmente ale pieței, având în vedere că un sfert dintre aceștia iau în calcul o astfel de schimbare. Acest trend se manifestă cel mai pregnant printre dezvoltatorii de birouri și de spații comerciale – trei sferturi, respectiv jumătate dintre aceștia susțin că se vor concentra pe alte sectoare în 2024 (în principal active cu destinație mixtă sau proiecte rezidențiale pentru închiriere). Printre provocările cu care se confruntă dezvoltatorii în acest an se remarcă cele legate de finanțare (26%), urmate de cele care implică achiziția de terenuri pentru dezvoltări viitoare (23%), în perspectiva redresării economice, și de comercializare (18%).

„Temperarea activității din piața de birouri se remarcă și în România, încă din 2023, iar tranzacțiile care încă se mai derulează au ca obiect renegocierea contractelor de închiriere, cu accent pe flexibilizarea clauzelor, sau prelungirea perioadei contractuale. În schimb, în privința proiectelor de tip retail, piața locală se diferențiază de cea regională, dat fiind că există multe proiecte în derulare și apetit crescut pentru investiții pe acest segment, stimulate de perspectiva reducerii inflației și, implicit, de creșterea puterii de cumpărare a populației. Segmentul industrial beneficiază de perspective de creștere, date fiind situația geo-politică, stocul insuficient de astfel de spații la nivel național și fenomenul de friendshoring, respectiv tendința globală și regională de relocare sau, respectiv, de construire a diverselor unități de producție în statele aliate din punct de vedere politic”, a declarat Irina Dimitriu, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal, lider al serviciilor de consultanță pentru sectorul imobiliar în cadrul Deloitte România.

Deloitte derulează Real Estate Confidence Survey for Central Europe începând din 2019 pentru a afla percepția profesioniștilor din domeniu cu privire la evoluția pieței în regiune. La sondaj participă trei categorii de respondenți, respectiv dezvoltatori, investitori și consultanți specializați în domeniul imobiliar. La ediția din acest an au participat, în principal, jucători din Polonia (33%), Cehia (24%), Ungaria (10%), iar 24% dintre participanți operează pe mai multe piețe din Europa Centrală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău