(FOTO) Un strop de „magie” de la doamna psiholog. Tânăra care creează lumânări aromate din ceară de soia

09 Dec. 2022, 18:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 18:04 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

Interviul de astăzi ne duce în lumea parfumată a lumânărilor de la Sacred Energy, create de Elena Borș. Elena este psiholog de specialitate, iar în concediul de maternitate a descoperit un nou hobby, cel de a crea lumânări aromate din ceară de soia. Despre activitatea antreprenoarei am aflat de pe Instagram, unde are expusă o gamă largă de lumânări, care îți fură imediat atenția. Fiind în prag de sărbători, descoperiți o gamă largă de lumânări tematice: fulgi, brazi și spiriduși. Nelipsite nu sunt nici lumânările tradiționale în pahar.

Lumânările sunt create cu dăruire și mult suflet, iar la fiecare se „adaugă un strop de magie de la doamna psiholog”. De asemenea, Elena confecționează vase și suporturi hand-made pentru lumânări.

„După absolvirea facultății în 2018 și până toamna anului trecut am lucrat psiholog în școala din localitate. Aveam 5-6 luni de sarcină cu a doua fetița și deja mă gândeam cu ce mă voi ocupa în concediu de maternitate. Eu sunt genul de persoană care are nevoie de o ocupație, pe lângă faptul că sunt mamă și soție. Consider că reușesc să aloc timp lumânărilor și în același timp sunt o mamă și soție minunată.”

După cum am spus, colecția de sărbători este deosebită și vor crea o atmosferă specială și în fiecare casă.

„Colecția de sărbători era în proces de lucru încă din luna noiembrie. Lumânările tematice : brăduți în asortiment, fulgușori, spiriduși și desigur lumânările clasice în pahar cu decor de iarnă. În toate adăugăm aromele specifice anotimpului: lămâie, portocală, măr, scorțișoară și copturi.”

Primele lucrări create de Elena au fost câteva lumânări în pahar de sticlă, cele pe care sunt obișnuiți să le vedem cel mai des. Fiind psiholog, și-a dorit să adauge lumânărilor elemente speciale care s-ar asocia cu profesia, astfel a optat pentru citate motivaționale.

„Deoarece eu cred în puterea cuvintelor și gândurilor, am creat niște produse care să îmi completeze profesia. Am observat că cererea pieței este alta și am lărgit gama de produse.”

În crearea lumânărilor, Elena folosește ceara de soia care este mai sănătoasă, fără toxine și nu dăunează mediului. De asemenea, pentru ambalaj utilizează doar materiale biodegradabile.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Folosesc ceara de soia din dragoste și grija față de mediul înconjurător și față de clienți. Ceara de parafină folosită în majoritatea lumânărilor este fabricată din petrol și nu este regenerabilă. Mai mult de atât, cu cât rezervele globale de petrol se micșorează, cu atât prețul parafinei crește. Totodată, fiind un produs pe bază de plante, ceara de soia este biodegradabilă și vegană. Pentru mine, un mare plus al lumânărilor cu ceară de soia este că nu conține toxine, substanțe cancerigene sau poluanți. Astfel, fiind mult mai sănătoasă pentru noi și pentru mediu. La fel pot spune și de ambalaj, folosesc doar hârtie și carton”.

Într-o perioadă scurtă de timp, lumânările parfumate marca Sacred Energy au reușit să câștige aprecierea și fidelitatea clienților. De asemenea, Elena se poate mândri cu o gamă de peste 20 de modele de lumânări.

Întrucât este o fire ambițioasă Elena își dorească să crească mica afacere de familie cât mai mult. Unul dintre scopurile ei este să lanseze un curs despre „Arta lumânărilor”, astfel încât mai multe persoane să beneficieze de posibilitatea de a învăța această îndeletnicire. De asemenea, planifică să amenajeze un spațiu de lucru special, dotat cu toate ustensilele necesare.

„Planurile de viitori sunt multe și mărețe. Cu siguranță se vor realiza dacă vom depune eforturile necesare. Un lucru știu sigur, scopurile se realizează dacă muncești și nu cedezi la primele greutăți care apar în cale.”

 

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău