FOTO Upcelerator by Dreamups. Cunoaște finaliștii ediției 2023 de accelerare

06 Iul. 2023, 14:16
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
06 Iul. 2023, 14:16 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Acceleratorul de startup-uri tehnologice în faza de idee, Upcelerator, organizat de Dreamups, și-a definit finaliștii. 6 echipe au prezentat ideile în fața unui juriu calificat, iar cele mai bune idei au fost premiate de către partenerii programului.

Timp de 4 luni, fondatorii au construit propria afacere de la zero, au definit și au pus în practică un plan de afaceri viabil, au dezvoltat un produs minim viabil (MVP) și au interacționat cu peste 30 de mentori, atât locali, cât și internaționali (conectați din peste 10 țări din întreaga lume).

Evenimentul de absolvire și de prezentare a ideilor finale a programului Upcelerator a avut loc pe 29 iunie, în incinta Orange Digital Center.

„La Dreamups, am crezut întotdeauna că fiecare este un inovator și un fondator înnăscut, capabil să dezvolte soluții și produse care pot face din această lume un loc mai bun. Pe parcursul călătoriei noastre de aproape 8 ani, am lucrat cu până la 7000 de beneficiari direcți, am crescut 50 de startup-uri de la zero și am strâns 750.000 de EURO pentru 8 startup-uri doar până la sfârșitul anului 2022. Astăzi, adăugăm cu mândrie încă 6 startup-uri promițătoare în familia noastră”, a menționat directoarea executivă Dreamups, Aliona Rotaru.

La eveniment au fost prezenți și partenerii programului:

Cristian Cerneanu, Entrepreneurship & Startups Manager, Proiectul Tehnologiile Viitorului: „Suntem alături de Dreamups și fondatori încă de la începutul acceleratorului. La FTA suntem implicați să ajutăm ecosistemul de startup din Moldova, să oferim suportul startup-urilor pentru a avea posibilitatea de a lucra ușor, cel puțin până vor deveni scalabili”.

Stella Jemna, Moldova Country Representative, Western NIS Enterprise Fund (WNISEF): „Este primul vostru pas spre accelerare și suntem aici pentru a vă susține. Vă urez mult succes, idei puternice pe viitor, iar cel mai important – realizarea acestora”.

Echipele au fost apreciate de membrii juriului, pentru a identifica cel mai promițător startup pregătit să primească un grant de 5000 EURO pentru dezvoltarea sa ulterioară – finanțat de WNISEF, și premiul pentru cel mai bun pitch – oferit de Bloomcoding.

Membrii juriului care au evaluat echipele sunt: Aliona Rotaru (Directoare Executivă Dreamups), Denis Filatov (Investment Director, Horizon Capital), Ghenadie Cernei (Investor), Emil Chichioi (CEO & Founder Bloomcoding), Veronica Covali (Angel Investor, Co-Founder Stilio). 

Startup-ul „M-eat: meet & eat” a fost premiat pentru cel mai bun pitch cu 500 EURO, de către Bloomcoding:

M-eat, Fondatori: Sergiu Cașu, Andrian Motelica, Madia Mohammadi – o platformă digitală care oferă proprietarilor de restaurante instrumentele necesare pentru a îmbunătăți experiența culinară și de a crește eficiența. Soluția include un meniu digital, apel rapid pentru chelner, solicitări de plată, feedback și un chat privat pentru clienți. 

Am oferit premiul echipei pentru abilitatea de a vinde. Căci în calitate de fondator, ceea la ce trebuie să distingi, este capacitatea de a vinde clienților și către potențialii investitori. Acest startup a reușit să ne convingă că sunt o echipă care poate executa, a menționat Emil Chichioi.

Startup-ul „Trade of Knowledge” a câștigat grantul în valoare de 5 000 EURO, de către Western NIS Enterprise Fund:

Trade of Knowledge (TOK), Fondatoare Mădălina Ciocanu, Mamiko Nagasaka –  primul sistem de schimb comunitar pentru mentorat destinat artiștilor. Este un sistem de schimb pentru abilități și cunoștințe care susține învățarea continuă și construiește o comunitate.

„Mă bucur mult să văd că o femeie primește acest premiu, pentru o idee atât de reușită. Considerăm că va fi primul pas spre a construi startup-ul. Totodată, WNISEF va fi în continuare alături de voi de fiecare dată când veți excela”, a notat Stella Jemna.

La fel, în cadrul  Demo Day au fost prezentate următoarele idei de startup:

Loopsy, Fondatoare Elena Bolocan, Daniela Ghimp – o platformă online intuitivă pentru cumpărarea și vânzarea hainelor second-hand. Platforma va conecta cumpărători și vânzători într-un spațiu sigur și prietenos, facilitând tranzacții fără probleme pentru hainele deja folosite, cu ajutorul tehnologiei AI.

REDU, Fondatori: Eugen Camenscic, Alexandru Cozlovschi, Gabriel Turețchi este o platformă digitală națională care oferă sfaturi privind energia și gestionarea facturilor și care va conecta toate facilitățile într-o singură factură. De asemenea, reprezintă începutul rețelei inteligente (SMART GRID), care permite cumpărarea de energie de la alte persoane.

„Yes/No”, Fondatori: Doina Cebanu, Ion Guzun, Neonil Roșca, Raisa Țurcan – dispozitiv simplu și prietenos pentru utilizatori va permite persoanelor cu dizabilități să comunice ușor cu asistentul de urgență. Dispozitivul va fi mic, portabil și va facilita transportul și utilizarea în caz de urgență.

Artnfuze, Fondatoare Ana-Maria Mîncu – un studio online și offline, dedicat deblocării potențialului creativ al copiilor. Prin intermediul unei experiențe de artă holistică, platforma promovează dezvoltarea abilităților artistice și motorii fine. Startup-ul încurajează starea de prezență și valorifică autoexprimarea.

Upcelerator este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, susținut de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, și susținut de Comunitatea de Investitori „Mozaic”.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău