(FOTO/VIDEO) În interiorul hotelului Carbis Bay unde au fost găzduiți liderii mondiali ai conferinței G7

15 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Micul sat Carbis Bay din Cornwall a găzduit în acest an summitul G7. Iată cum arată hotelul în care sunt cazați liderii mondiali ce vor participa la conferință.

În această localitate trăiesc doar 2.000 de persoane, hotelul principal fiind Carbis Bay, și a fost construit acum 125 de ani.

În timp ce există mai multe opțiuni pe drum în faimosul oraș St Ives, majoritatea liderilor vor rămâne chiar în Golful Carbis.

Hotelul are 38 de camere și apartamente în clădirea însăși, precum și case pe plajă și cabane de vale deschise pentru oaspeți. Aici se găsește  un bar de șampanie, saune, căzi cu hidromasaj și o piscină încălzită în aer liber, cu vedere la mare. Oaspeții pot profita la maximum de o serie de experiențe, inclusiv o excursie de o zi pe un iaht cu motor.

De asemenea, hotelul are restaurante, inclusiv restaurantul 1894, Ugly Butterfly, precum și restaurantul Beach Club sau ceai de după-amiază în casa principală.

În afara hotelului, turiștii din zonă se pot îndrepta către Restaurantul Anului din Cornwall în 2019, Una Kitchen. Liderii din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA s-au întâlnit vineri în Cornwall pentru summitul anual G7 și au discutat despre donațiile vaccinurilor Covid către țările în curs de dezvoltare și o rată de impozitare globală de 15%.

Video poate fi accesat AICI.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău