(FOTO)Atmosferă feerică! Sărbători de iarnă în pandemie: topul celor mai sigure târguri de Crăciun din Europa, în 2021

17 Nov. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Până la sărbătorile de iarnă, Moș Crăciun, cadouri și agitația din centrele comerciale, târgurile de Crăciun au rămas doar câte săptămâni. În acest an, chiar dacă pandemia nu s-a terminat, datorită vaccinului avem posibilitatea și libertatea de a călători, ceea ce înseamnă că putem ajunge la frumoasele târguri de Crăciun din orașele europene.

Iată care sunt cele mai sigure târguri de Crăciun din 2021, potrivit European Best Destinations. De asemenea, Wall Street.ro a adăugat și România, Sibiu și Cluj, întrucât accesul în piețele de sărbătoare se va face în baza certificatului verde.

Madeira, Portugalia

Madeira este una dintre cele mai sigure destinații de vacanță în 2021, dată fiind rata de vaccinare ridicată (peste 80%) de la nivelul Portugaliei.

Cunoscută ca fiind una dintre „Cele mai frumoase destinații pentru Revelion din Europa”, Madeira va da startul Târgului de Crăciun pe 1 decembrie, acesta fiind deschis până la 9 ianuarie 2022. Principala noapte a târgului va avea loc pe 23 decembrie, când locuitorii Madeirei, dar și turiștii își fac ultimele cumpărături, așa simțindu-se și mai bine spiritul sărbătorii, cum spun localnicii.

Accesul în Portugalia se face în baza certificatului verde, prin urmare carantina nu mai este o notă obligatorie la intrarea în Portugalia.

În continuare, masca este obligatorie în spațiile publice, închise sau deschise, aglomerate. 

Foto: europeanbestdestinations.com

Basilica Advent, Budapesta, Ungaria

Basilica Advent, unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, se va deschide pe 19 noiembrie și va fi deschis până la 2 ianuarie 2022.

Târgul organizat anul acesta promite o atmosferă de sărbătoare de neegalat, o ofertă gastronomică specială și un program mai colorat decât oricând – toate cu măsuri de siguranță în vreme de pandemie.

Peste 100 de artizani și vânzători gastronomici vor fi prezenți la târg.

Pe lângă o serie de programe pentru familii și copii, va fi amenajat și un patinoar gratuit, începând cu 20 noiembrie.

Foto: europeanbestdestinations.com

Viena, Austria

Și Viena se numără printre cele mai sigure destinații de vacanță în iarna lui 2021 (deși se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri noi, Austria dispune măsuri mai drastice pentru cei nevaccinați).

Cât despre Crăciun, în Viena nu există un singur târg de Crăciun, ci este o destinație presărată cu astfel de piețe în preajma sărbătorilor.

De la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, Viena se îmbracă în haine de sărbătoare.

Încă nu sunt clare regulile de vizitare a târgurilor, deoarece organizatorii încă lucrează la ele, pentru ca totul să aibă loc în deplină siguranță.

Târgul va avea loc din 17 noiembrie până pe 26 decembrie 2021.

 

Foto: europeanbestdestinations.com

Tallinn, Estonia

Premiată cu titlul de „Cea mai bună piață de Crăciun din Europa în 2019”, Tallinn este o destinație preferată de călători pentru vacanțele de iarnă. Cu atmosfera sa de familie, lumini magice, produse tradiționale și artizanale și delicatese locale delicioase.

Perioada Târgului  (piața de Crăciun): 26 noiembrie 2021 – 2 ianuarie 2022.

Gdansk, Polonia

Ca urmare a pandemiei, cu toții ne dorim să călătorim mai puțin și să facem excursiile pe care le dorim să fie de neuitat prin descoperirea unor locuri excepționale și o atmosferă unică. Gdansk este amestecul perfect de siguranță și petrecere a timpului liber, relaxare și descoperire pentru această vacanță de iarnă.

Situat în centrul istoric al orașului Gdańsk, Târgul de Crăciun este ca un basm și captivează atât vizitatorii, cât și localnicii care sunt fericiți să-și petreacă sărbătorile de iarnă aici.

Ambianța remarcabilă a Târgului de Crăciun de la Gdańsk este creată în mare parte de peisajul unic și amenajat. Aici veți găsi străzi marcate doar pentru această perioadă specială a anului: Ciocolata, Scorțișoara, Îngerul sau Strada Ajunul Crăciunului.

Perioada târgului: (piața de Crăciun): de la 23 noiembrie 2021 până la 1 ianuarie 2022.

Dresden, Germania

Considerat unul dintre cele mai frumoase și autentice târguri din Germania, Dresda este și el o destinație sigură în 2021.

Ținând cont de condițiile pandemice, accentul este pus pe Striezelmarkt, cea mai veche piață de Crăciun din Germania.

Orașul Dresda lucrează, în prezent, la modalități de a permite pieței să continue cu restricțiile relevante. Cu luminițe, mâncăruri și colinde de Crăciun, Striezelmarkt din Dresda se va lăuda cu un caracter unic, în ciuda faptului că se află la cel de-al 586-lea an de sărbătoare.

Specialitățile regionale, cum ar fi meșteșugurile din lemn din Munții Minerei, țesăturile cu imprimeu albastru Lusatian și vedetele din Moravia, sunt deosebit de populare.

Târgul va avea loc între 22 noiembrie și 23 decembrie 2021.

Zagreb, Croația

Dincolo de măsurile sanitare puse în aplicare foarte rapid de autorități, Croația are multe avantaje pentru călătorii care caută sărbători de Crăciun în siguranță.

Pe vremuri, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Croației a fost că capitala ei Zagreb avea una dintre cele mai bune scene de Advent din Europa. Acest secret croat a ieșit la iveală acum: împotriva concurenței foarte puternice, Zagrebul a fost votat „Cea mai bună piață de Crăciun din Europa” de către sondajul online European Best Destinations de trei ori la rând.

Cunoscut la nivel mondial drept una dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa cu Viena, Budapesta, Strasbourg, Zagreb îi va întâmpina anul acesta pe călători cu standarde sanitare adaptate situației (dozatoare de gel hidroalcoolic în toată piața, dezinfectarea plimbărilor, patine, măști pentru vânzători) și plexi de protecție pentru cei care oferă mâncare etc.). Piața este foarte mare în tot orașul și vei găsi atmosfera care ți se potrivește pentru o vacanță sigură și relaxată în capitala Croației.

Perioada Târgului (piața de Crăciun): de la 27 noiembrie 2021 până la 7 ianuarie 2022.

Sibiu, Cluj, București, România

Și România va organiza anul acesta târguri de Crăciun, în orașe precum Cluj, Sibiu și București.

Nu suntem cea mai sigură țară din punct de vedere pandemic, ținând cont de rata de vaccinare redusă, însă suntem pe meleaguri naționale, cel puțin.

Organizatorii târgurilor de la Sibiu și Cluj au anunțat deja că accesul în piețe se va face în baza certificatului verde. În București, așteptăm detaliile de organizare din partea primarului general Nicușor Dan. În prezent, acesta a început montarea luminițelor de sărbătoare la nivelul orașului.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei