Insula exclusivistă în care oamenii dau case gratis, deși proprietățile pot depăși 3,6 milioane de dolari

07 Apr. 2024, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Apr. 2024, 09:50 // Actual //  bani.md

Nantucket este o insulă din Massachusetts în care mulți americani bogați merg în vacanță. În fiecare an, mai multe case sunt oferite gratuit pe această insulă exclusivistă, dar cumpărătorii trebuie să le mute în noi locații, relatează Business Insider.

Prețul mediu de vânzare al unei proprietăți Nantucket este de 3,6 milioane de dolari, potrivit Realtor.com, deși multe case costă mult mai mult. Au existat relatări în presa din SUA despre case în valoare de 30-40 de milioane de dolari cumpărate pe insulă de manageri sau fondatori ai unor companii de succes.
Dar există și reversul: casele oferite gratuit. Cu o condiție, însă. Noii proprietari trebuie să le mute în altă parte, ceea ce presupune adesea sume ridicate.

Mulți oameni bogați care vor să locuiască vara în Nantucket cumpără proprietăți pe care vor să construiască niște case de vis, ceea ce înseamnă că structura care se află deja pe acel teren ar trebui demolată, a spus Anne Kuszpa, director executiv al Housing Nantucket, o organizație nonprofit care creează locuințe la un preț accesibil pentru comunitatea care locuiește pe insulă pe tot parcursul anului.

„Uneori, când cineva cumpără o proprietate, terenul valorează mult mai mult decât locuința care este pe el”, a spus ea pentru Business Insider.

Din cauza regulii de „demolare întârziată” din Nantucket, orice casă cu „potențial de reutilizare” trebuie să fie promovată printr-un anunț în ziarul orașului timp de 30 de zile. Nu este obligatoriu să fie oferită „gratuit”, dar acest lucru a devenit o practică obișnuită, deoarece majoritatea proprietarilor ar prefera să nu plătească ei costul demontării, spune Kuszpa.

Avocatul imobiliar Steven Cohen gestionează o astfel de casă gratuită dintr-un cartier de lux, cu o valoare evaluată fiscal de aproape 800.000 de dolari. El a primit deja 25 de e-mailuri de la potențiali clienți.

„Cumpărătorul” trebuie să plătească pentru a muta casa, ceea ce implică de obicei ridicarea acesteia de pe fundația actuală și punerea ei pe un trailer, care este condus încet către un alt loc de pe insulă. Mutarea unei locuințe de 230 de metri pătrați poate costa cel puțin 100.000 de dolari, a spus Cohen. Cu cât casa este mai mare, cu atât prețul pentru a o muta este mai mare.

Totuși, chiar și așa, este mult mai ieftin să muți o casă decât să construiești una de la zero, mai spune avocatul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău