Joburi de viitor: (52) Curățător Entomicrobiotech

22 Feb. 2021, 15:37
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
22 Feb. 2021, 15:37 // Carieră //  Realitatea.md

Curățătorii Entomicrobiotech vor folosi bacterii și insecte pentru a curăța poluarea și deșeurile.La un moment dat din istorie, în lume existau 9 miliarde de tone de materiale plastice, dintre care cele mai multe au ajuns în ocean sau în depozitele de deșeuri. În funcție de tipul de plastic, poate dura 1.000 de ani pentru ca o pungă de plastic să se rupă, în timp ce pentru sticlele de plastic durează 450 de ani sau mai mult. Au avut loc peste 10.000 de scurgeri de petrol, de produse petroliere brute sau rafinate, care au ucis nenumărate păsări și animale marine.

Curățător Entomicrobiotech: Responsabilități/Atribuții

În timpul curățării, oamenii de știință au descoperit că anumite tipuri de bacterii și insecte adoră să consume produse petrochimice. De exemplu, viermii de ceară (Galleria mellonella) găsesc polietilena delicioasă și pot descompune o pungă de plastic în câteva ore. Bacteriile numite oiloceanspirallales consumă petrol brut și rafinat în ocean.

În viitor, curățătorul Entomicrobiotech va cultiva aceste bacterii și insecte și le va implementa în eforturile de curățare a mediului.
Vor exista programe pe termen lung pentru curățarea plasticului și a uleiului foarte vechi de acum multe decenii – va dura mult timp să mănânci 9 miliarde de tone de plastic! Va exista întotdeauna cerere pentru Produse de curățare Entomicrobiotech și „echipajele de curățare” ale acestora.

Curățător Entomicrobiotech: Abilități

Curățătorii Entomicrobiotech vor avea cunoștințe puternice despre biologia insectelor și bacteriilor și despre cum să le mențină sănătoase. Aceștia vor folosi senzori de mediu și algoritmi analitici pentru a le face cunoscut profilul de deșeuri din zona în care vor lucra, astfel încât să poată implementa bacteriile și insectele potrivite pentru curățare și în ordinea corectă.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală