Lovitură pentru Putin! Nantoi: A vrut să umilească NATO și SUA, dar s-a pomenit în capcană. Războiul va sinucide Rusia

14 Feb. 2022, 09:43
 // Categoria: Opinii // Autor: 
14 Feb. 2022, 09:43 // Opinii // 

Evenimentele se desfășoară în ”triunghiul” China , Rusia și SUA.  Or, în acest ”triunghi” Rusia lui Putin, cu tot armamentul ei termonuclear și hipersonic, joacă rolul unei scule  docile a Chinei, pe când Ucrainei i-a revenit rolul nefericit de poligon de testare a ambițiilor aberante ale lui Putin, susține deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Scenariul e simplu, chiar primitiv, – Rusia, utilizând șantajul cu forța, eliminându-i cu obraznicie din procesul de negocieri  pe ”mămăligarii” europeni,  s-a impus în calitate de partener egal în dialog cu SUA, singura supraputere rămase pe glob după ce URSS a dispărut!

A urmat faza cu înaintarea ”ultimatumurilor” aberante, trântite-n nasul ”occidentului colectiv” de ne-înfricatul Putin! Miza era simplă – ”mămăligarii” europeni se vor ascunde prin tufele lor; nici un ostaș NATO nu va lupta pentru Ucraina! Însă, nu despre europeni este vorba. Miza principală era că SUA,  cu democrația lor nițel șifonată după escapadele lui Trump, după plecarea lor cam rușinoasă din Afganistan, va accepta să cedeze Ucraina în fața ”ultimatului” lui Putin, tot așa cum s-a procedat la 29 septembrie 1938, la Munich. Cu o singură diferență, – rolul lui Hitler să fie preluat de Putin!”, a explicat Nantoi.

Deputatul indică și asupra datei lansării jocurilor olimpice, la Beijing care nu a fost aleasă întâmplător. Și nu întâmplător, la 4 februarie, la Beiging, a fost semnată ”Declarația comună a Federației Ruse   și a Republicii Populare Chineze cu privire la relațiile internaționale, care pășesc într-o epocă nouă, și dezvoltarea globală stabilă”.

Specificul ”noii epoci” urma să devină umilirea și eliminarea din joc a SUA și NATO, pe când ”dezvoltarea globală stabilă” presupunea devorarea ”geopolitică” nestingherită a lumii de către China și Rusia! Putin avea să se aleagă cu  Imperiul Rus restabilit (Ucraina și Bielorusia, cel puțin), pe când China – o, aici lista e mult mai lungă, începând cu Taiwan! De, data deschiderii Jocurilor Olimpice a fost programată din timp, inclusiv și apariția acolo a lui Putin. Însă, Putin a greșit amarnic, când a ”programat” că ”occidentul colectiv” va ceda în fața șantajului cu forța, tot așa cum s-a întâmplat în 1938”,  a mai spus Nantoi.

Important este de menționat că Ucraina de azi, spre deosebire de  Czechoslovakia din 1938, nicicând nu s-a bucurat de un suport atât de masiv din partea lumii democratice, și că din start a fost respinsă ideea de a decide soarta Ucrainei la spatele ei (”Nimic despre Ucraina fără Ucraina!”).

Deocamdată, ”anglo-saxonii” au înzestreat intens armata ucraineană cu armament defensiv pentru a ridica prețul agresiunii militare pentru Putin.  Deocamdată SUA și NATO au respins categoric toate aberațiile ”ultimative” ale lui Putin, și l-au amenințat cu sancțiuni fără precedent în cazul declanșării unui atac asupra Ucrainei. Deocamdată, SUA și NATO au lansat un război mediatic dur, demascând în fața lumii întregi planurile agresive ale lui Putin. În plus, NATO își consolidează flancul de Est”, afirmă Nantoi.

În concluzie, deputatul PAS susține că, ”occidentul colectiv” a decis să pună capăt șantajului din partea lui Putin, să-l pună la punct pe Putin, iar mesajul adresat lui Putin e clar: ”Dacă, nu dă Doamne, pornești războiul – vei avea de pătimit!”

La moment, în încercarea sa de a răsturna orânduirea globală, Putin ”a reușit” să consolideze lumea democratică, a redat sensul existenței NATO și… s-a pomenit în capcană (Zugzwang ) – renunțarea la război cu Ucraina și la ”ultimatumurile” sale aberante va însemna umilirea lui Putin, și nu a SUA.  Pe când războiul cu Ucraina poate declanșa niște procese suicidale pentru Rusia în primul rând.

Scenariul ”Munich-2” bazat pe cinism și factorul fricii a ieșuat, și este clar în ce monstru s-a transformat Putin. Rămâne de văzut cum se va descurca Putin cu Zugzwang în care el singur s-a băgat.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală