Mircea Aursulesei, un nou vicepreședinte în cadrul Comitetului de Direcție al Victoriabank

29 Feb. 2024, 14:53
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
29 Feb. 2024, 14:53 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Victoriabank are un nou membru în cadrul Comitetului de Direcție. Mircea Aursulesei a primit aprobarea Băncii Naționale a Moldovei pentru exercitarea funcției de vicepreședinte. Noul vicepreședinte al Victoriabank va fi responsabil de aria Retail. El va coordona activitatea Direcțiilor Vânzări și Dezvoltare Rețea, Clienți IMM, Produse Retail, Produse Carduri și Acceptare, Sisteme Internaționale de Plăți, precum și Vânzări Online.

„Este o mare onoare pentru mine să mă alătur echipei de top management a Victoriabank. În cei aproape șase ani de când lucrez în această organizație, am înțeles că reprezint o mică parte din povestea de succes a unei bănci pornită de la zero, cu ambiție și curaj antreprenorial și crescută sănătos, în baza principiilor care au fost păstrate și transmise mai departe”, a menționat noul vicepreședinte Victoriabank.

Mircea Aursulesei s-a alăturat echipei Victoriabank în 2018, în funcția de director al Direcției Vânzări și Dezvoltare Rețea. Are o experiență de muncă de 21 ani în cadrul grupului financiar Banca Transilvania. În 2002, el și-a început cariera la BT în sucursala din Suceava, iar apoi a evoluat profesional ocupând diverse funcții manageriale. În 2013 a fost numit manager regional Vânzări la Banca Transilvania, post pe care l-a deținut până la detașarea la Victoriabank.

„Am avut oportunitatea să aduc în echipele cu care am lucrat oameni profesioniști, de calitate, care au înțeles că suntem pe un drum fără compromisuri și scopul final este să oferim produse și servicii de calitate pentru clienți. Sunt entuziast și optimist cu privire la oportunitățile pe care ni le poate aduce viitorul: activăm într-un mediu dinamic, conectat cu cele mai noi dezvoltări din zona de tehnologie și, totodată, guvernat de reguli. Clienții noștri sunt ambițioși și comunicativi, ca și noi. Din funcția de vicepreședinte, având alături o echipă puternică, voi urmări ca Victoriabank să fie în continuare cât mai accesibilă, atât prin unități modernizate, prietenoase, cât și prin soluții digitale avansate” – a mai spus Mircea Aursulesei, vicepreședinte Victoriabank.

Din acest moment, Consiliul de Direcție al Victoriabank este alcătuit din președintele băncii, Levon Khanikyan, și patru vicepreședinți: Vitalie Corniciuc, Ionela Maloș, Sorin Șerban și Mircea Aursulesei. Strategia Victoriabank este orientată spre consolidarea poziției băncii pe piața din Republica Moldova, digitalizarea serviciilor bancare, inovație și diferențierea de concurenți prin produse și servicii de înaltă calitate.

Despre Victoriabank

Victoriabank a fost fondată în 1998 și face parte acum din cel mai mare grup financiar din România, Banca Transilvania. În 2018, BT devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. La începutul acestui an, Victoriabank a devenit acționar majoritar al BCR Chișinău, după achiziția integrală a acesteia.  Victoriabank deține o rețea teritorială care include 70 de unități în întreaga țară și deservește peste 300 de mii de clienți. În 2022, banca a ajuns top angajator din Moldova. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate. Victoriabank este singura bancă din Moldova sută la sută online. În 2022, a fost implementat „Digital Onboarding”, platformă prin care deschizi exclusiv online un cont cu card atașat.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău