Grupul Mondelez a decis să transfere în Slovacia o parte din producţia renumitei mărci de ciocolată Toblerone din Elveţia, ca urmare a cererii solide şi a nevoii de a creşte capacitatea, în condiţiile în care până acum această ciocolată era produsă numai la o fabrică din apropiere de Berna (Elveţia), transmite Reuters.
„Începând de la finele lui 2023, vom adăuga şi o producţie limitată de ciocolată Toblerone în Slovacia”, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Mondelez, Livia Kolmitz, confirmând speculaţiile apărute anterior în presa elveţiană.
În prezent nu se cunoaște de ce a fost aleasă anume Slovacia pentru o nouă fabrică. De asemenea, Livia Kolmitz nu făcut o legătură între decizia de a fabrica ciocolata Toblerone în Slovacia şi presiunile pe partea de costuri, menţionând în schimb creşterea solidă, ceea ce înseamnă că firma va majora capacităţile şi la fabrica de la Berna.
Inventată de Theodor Tobler şi Emil Baumann, ciocolata Toblerone cu o formă triunghiulară este produsă din 1908 exclusiv în Elveţia. Odată cu transferul unei părţi a producţiei la fabrica Mondelez de la Bratislava, unde sunt produse deja mărcile Milka şi Suchard, Toblerone nu va mai putea fi promovată drept ciocolată „elveţiană”.