VIDEO Cum ar putea arăta iPhone 15 Pro, primul model Apple fără butoane fizice

21 Mart. 2023, 14:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
21 Mart. 2023, 14:29 // Au Bani //  MD Bani

Au apărut primele imagini 3D cu iPhone 15 Pro, care urmează să fie lansat în acest an de Apple. Potrivit imaginilor, iPhone 15 Pro ar putea fi primul model Apple fără butoane fizice,  doar cu butoane „solide” cu senzori de presiune și feedback haptic. Pentru prima dată însă, iPhone ar putea fi lansat fără un slider pentru modul silențios.

iPhone 15 Pro ar putea renunța la slider-ul pentru modul silențios

Încă de la prima generație, iPhone-urile au fost echipate cu un slider deasupra butoanelor de volum. Acesta este folosit pentru a activa modul silențios cu o singură atingere. Butoanele solide sunt doar butoane tactile cu senzori de presiune, care nu se mișcă fizic atunci când sunt apăsate. Astfel, nu mai pot apărea probleme mecanice, însă, totodată, aceste butoane nu vor mai oferi același răspuns tactil pe care mulți utilizatori de telefoane încă îl apreciază.

Unificarea butoanelor de volum

O altă schimbare evidentă din aceste imagini este unificarea butoanelor de volum într-unul singur. Cel mai probabil, tot din cauza trecerii la butoane solide, a fost realizată și această schimbare.

Imaginile dezvăluie însă și marginile ușor rotunjite ale modelelor iPhone 15 Pro, care vor fi, cel mai probabil, realizate din titan, în locul oțelului folosit încă de la generația iPhone X.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Sursa imaginilor 3D este un utilizatorul chenwen1987 de pe Douyin, versiunea chinezească de TikTok. ShrimpApplePro, cunoscut pentru scurgeri de informații corecte în trecut, a repostat informațiile lui chenwen1987, sugerând că sunt reale. Totuși, URedditor susține că  imaginile ar putea fi false, întrucât lipsesc anumite detalii.

Se zvonește că iPhone 15 Pro ar putea avea o dimensiune de 6,1 inchi, în timp ce iPhone 15 Pro Max va avea 6,7 inchi, identic cu modelele iPhone 14 Pro.

De asemenea, Apple ar putea introduce rame mai subțiri, curbate și un nou șasiu din titan.

Realitatea Live

13 Apr. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

În Republica Moldova se câștigă cel ma mic salariul din Europa, echivalentul a 4 euro/oră (12 354 de lei salaiul mediu pentru anul 2023), dacă ar fi inclusă în clasament. Visual Capitalist a realizat o hartă “termică” care reprezintă salariul mediu orar (în euro), în Europa. Cu cât nuanța este mai albastră, cu atât salariul orar este mai mare. Aceasta este realizată pe baza datelor Eurostat privind costul forței de muncă, ce includ salarii și sporuri/ indemnizații.

Luxemburg, capitala serviciilor financiare din Europa, are cel mai mare salariu mediu (47,2 euro/oră) de pe continent. Țara are, de asemenea, cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume. Danemarca și Norvegia din Scandinavia au, de asemenea, salarii bune (42 euro/oră), deși Suedia (26 euro/oră) se situează mai degrabă la mijlocul clasamentului.

“Tendințele generale indică faptul că Europa de Nord și de Vest au salarii medii mai mari decât Europa de Sud și de Est, ceea ce reflectă diferențele dintre economii, bogăție și costul vieții”, notează Visual Capitalist.

Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din acest set de date, de 8 euro/oră. Cu 10,4 euro pe oră,România se situează în acest clasament pe penultimul loc, aproape de media din Letonia, care are un salariu mediu pe oră de 10,7 euro. Ceva mai bine plătiți sunt ungurii (11 euro/ oră) și polonezii (11,9 euro/oră). Acest indicator a crescut ușor și în România, de la 8 euro/ oră în 2021 și 9 euro în 2022, după cum arată datele Eurostat.

Eurostat: Decalaje semnificative între statele UE

Costurile medii orare maschează decalaje semnificative între statele membre ale Uniunii Europene, notează Eurostat, în cele mai recente date, publicate luna trecută. Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. Cele mai scăzute costuri orare cu forţa de muncă au fost înregistrate anul trecut în Bulgaria (9,3 euro), România (11 euro) şi Ungaria (12,8 euro), iar cele mai ridicate în Luxemburg (53,9 euro), Danemarca (48,1 euro) şi Belgia (47,1 euro), potrivit datelor publicate de Eurostat.

Costurile medii orare cu forţa de muncă în întreaga economie erau estimate anul trecut la 31,8 euro în UE şi la 35,6 euro în zona euro, comparativ cu 30,2 euro în UE şi 34 euro în zona euro, în 2022.

Sectoarele din Moldova au avut cele mai mari salarii în trimestrul patru al anului 2023?

informații și comunicații– 31,4 mii lei;

activități financiare și de asigurări – 25,7 mii lei;

producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 19,6 mii lei;

alte servicii – 16,8 mii lei;

sectorul administrație publică, apărare și asigurări sociale – 15,6 mii lei.

Unde sunt cele mai mici salarii?

activități de cazare și alimentație publică – 8,2 mii lei;

agricultură, silvicultură și pescuit – 8,8 mii lei;

activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 9,7 mii lei;

artă, recreere și agrement – 10 mii lei;

operațiuni cu bunuri imobile – 10,4 mii lei.

Pe parcursul anului, numărul mediu al salariaților a crescut cu 0,6%.

Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

activități de cazare și alimentație publică – cu 26%;

comerț cu ridicata și cu amănuntul; întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor – cu 5,5%;

informații și comunicații – cu 4,8%.

Cele mai semnificative descreșteri s-au înregistrat în activitățile:

industria extractivă – cu 8,7%;

tranzacții imobiliare – cu 7,3%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău