VIDEO EMOȚIONANT! Loredana Groza la Festivalul Tradițiilor Românești din Chișinău: „Sângele apă nu se face”

14 Mai 2023, 21:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Mai 2023, 21:22 // Actual //  Lupu Eduard

„Orice ar fi, sângele apă nu se face”. Acesta a fost mesajul interpretei din România Loredana Groza care a urcat aseară pe scena Festivalului Tradițiilor Românești de la Chișinău. Duminică, 14 mai curent, este ultima zi a acestui eveniment, fiind descrisă ca una plină, pentru că mai mulți oameni au decis să petreacă acolo weekendul.

„Prima oară când am venit la Chișinău a fost în anii 90, prima dată după revoluție, când, să zicem că, granițele au dispărut. De atunci am venit de nenumărate ori și de câte ori vin, am o nostalgie și o emoție fantastică. Cred că oamenii de aici sunt speciali și mă simt cumva că avem același sânge și că orice ar fi, sângele apă nu se face. Indiferent de ce spune istoria, de ce spun politicienii, noi suntem frați și surori. De câteva ori vin aici, mă regăsesc … În 1994, a fost și un cutremur, când eram aici cu concertul”, a povestit Loredana Groza.

Publicul a aplaudat și șuierat în semn de susținere a mesajului.

Interpreta din România a continuat cu un cântec pe care l-a scris pentru „fetele care câteodată se simt singure”.

„Sunt aici așa fete? E mai bine să fim singure decât prost însoțite”, a îndemnat ea.

A fost invitata specială a festivalului. Înaintea sa, au cântat: Ad Libitum VOICES și Valeria Marcu. În prima seară a festivalului au ieșit pe scenă: Nicolae Furdui Iancu, Miara Velicu și Surorile Osoianu. În seara de duminică, va urca X.O. BAND.

Festivalul Tradițiilor Românești este organizat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și face parte din Programul Aniversar Ciprian Porumbescu la Chișinău, desfășurat sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău