(VIDEO) Peste 1.000 de tineri din regiunea de nord a țării au căutat un loc de muncă la „Târgul de Cariere”

18 Nov. 2022, 09:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Nov. 2022, 09:27 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Goethe-Institut Bukarest și Ambasada Germaniei la Chișinău a organizat „Târgul de Oportunități de Carieră”.

Evenimentul a avut loc pe 17 noiembrie la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Astfel, circa 30 de companii, majoritatea cu capital străin, și-au prezentat ofertele de muncă. Evenimentul a adunat peste 1.000 de persoane inclusiv studenți și tineri aflați în căutarea unui job.

„Obiectivul principal al acestui târg este identificarea oportunităților de formare și perspectivele de angajare ale tinerilor, în funcție de nevoile pieței muncii. Astăzi, aici, cca 30 de companii îți prezintă ofertele, cu condiții decente (transport, hrană), deci, se poate de învățat și de lucrat acasă. În acest context, vreau să încurajez tinerii, instituțiile de învățământ și desigur agenții economici, să participe la învățământul dual, care este o formă de organizare a învățământului profesional tehnic, în cadrul căruia instruirea teoretică se realizează la instituția de învățământ profesional tehnic, iar cea practică- la unitate (agent economic). CCI a RM continuă să promoveze această formă de învățământ, și îndemn tinerii să acceseze toate oportunitățile oferite de învățământul dual, căci, nu uitați, aici poți învăța și munci. Dar astăzi, tinerilor prezenți la târg, le doresc să nu plece acasă, dacă nu cu o ofertă de muncă, măcar cu un contact sau intenție de cooperare”.

Așadar, la „Târgul de Cariere” mai mulți participanți au găsit un loc de muncă.

De asemenea, în cadrul Târgului de Cariere au fost organizate ateliere tematice de public speaking, autocunoaștere, redactarea unui CV, recomandări pentru elaborarea unei scrisori de motivație etc.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău