(VIDEO) Peste 1.000 de tineri din regiunea de nord a țării au căutat un loc de muncă la „Târgul de Cariere”

18 Nov. 2022, 09:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Nov. 2022, 09:27 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Goethe-Institut Bukarest și Ambasada Germaniei la Chișinău a organizat „Târgul de Oportunități de Carieră”.

Evenimentul a avut loc pe 17 noiembrie la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Astfel, circa 30 de companii, majoritatea cu capital străin, și-au prezentat ofertele de muncă. Evenimentul a adunat peste 1.000 de persoane inclusiv studenți și tineri aflați în căutarea unui job.

„Obiectivul principal al acestui târg este identificarea oportunităților de formare și perspectivele de angajare ale tinerilor, în funcție de nevoile pieței muncii. Astăzi, aici, cca 30 de companii îți prezintă ofertele, cu condiții decente (transport, hrană), deci, se poate de învățat și de lucrat acasă. În acest context, vreau să încurajez tinerii, instituțiile de învățământ și desigur agenții economici, să participe la învățământul dual, care este o formă de organizare a învățământului profesional tehnic, în cadrul căruia instruirea teoretică se realizează la instituția de învățământ profesional tehnic, iar cea practică- la unitate (agent economic). CCI a RM continuă să promoveze această formă de învățământ, și îndemn tinerii să acceseze toate oportunitățile oferite de învățământul dual, căci, nu uitați, aici poți învăța și munci. Dar astăzi, tinerilor prezenți la târg, le doresc să nu plece acasă, dacă nu cu o ofertă de muncă, măcar cu un contact sau intenție de cooperare”.

Așadar, la „Târgul de Cariere” mai mulți participanți au găsit un loc de muncă.

De asemenea, în cadrul Târgului de Cariere au fost organizate ateliere tematice de public speaking, autocunoaștere, redactarea unui CV, recomandări pentru elaborarea unei scrisori de motivație etc.

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău