VIDEO Prima tablă interactivă dăruită de A.S.I.C.S. a ajuns la Cărpineni

24 Oct. 2023, 14:08
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
24 Oct. 2023, 14:08 // Slider //  MD Bani

Campania ”10 table de nota 10” a început la Liceul Teoretic ”Ștefan Holban” din Cărpineni, raionul Hâncești, unde a ajuns deja primul display interactiv. Instituția a fost selectată în rezultatul concursului publicat pe pagina de facebook a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, unde reprezentanții tuturor școlilor din țară (cu excepția celor din Capitală) au ocazia să publice un eseu cu tema ”Importanța suportului societății pentru dezvoltarea comunităților”.

Donația va contribui la aplicarea metodelor moderne de predare în clasă, care le vor permite elevilor să asimileze mai rapid și mai eficient cunoștințele și să-și dezvolte competențele.

Eugenia Holban, profesoară de Educație pentru Societate la LT ”Ștefan Holban”, Cărpineni
”Este un pas foarte important pentru că elevii își dezvoltă capacitățile și în domeniul tehnicii, dar mai pot să vadă o altă perspectivă din lecție – se implică mai mult. L.T. ”Ștefan Holban” vă mulțumește pentru această tablă interactivă.”

În prezent, rolul profesorului nu mai este doar cel de a transmite informația către elevi. Provocarea constă în captarea atenției acestora și menținerea concentrării lor pe parcursul întregii ore de curs.

Sergiu Mandiș, director adjunct al LT ”Ștefan Holban”, Cărpineni
”Vrem să ținem pasul și cu timpul, dar și cu școlile din alte state pentru că trebuie să oferim șanse egale tuturor copiilor, indiferent de țară. Suntem recunoscători și vă mulțumim că instituția noastră a fost aleasă în proiectul ”10 table de nota 10”. E un proiect de succes care sperăm să contribuie la dezvoltarea sistemului de educație din Republica Moldova.”

Alexandru Gîscă, președintele Consiliului A.S.I.C.S., consideră că sistemul educațional trebuie să fie în pas cu evoluțiile tehnologice, iar cheia succesului în aceste condiții este adaptarea continuă la noile tendințe în ceea ce privește metodele moderne de predare.

„Campania ”10 table de nota 10” este rezultatul interacțiunii noastre cu mai multe instituții de învățământ – foarte multe școli ne-au copleșit cu solicitări de a contribui la îmbunătățirea dotărilor tehnice. Am avut un proiect legat de dotările sălilor de sport, iar în timpul implementării acestuia am înțeles că școlile au nevoie de mult mai multe lucruri”, a menționat Alexandru Gîscă, președintele Consiliului A.S.I.C.S.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului își propune ca, până la sfârșitul anului de studii 2023-2024, să contribuie la modernizarea dotărilor a 10 școli din țară prin intermediul campaniei ”10 table de nota 10”.

Susținem pentru că ne pasă!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău