Vrei un salariu de 76 de mii de lei? Instituția din țară care anunță concurs de angajare

01 Aug. 2022, 13:58
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Aug. 2022, 13:58 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Comisia economie, buget și finanțe organizează concursul pentru selectarea unui candidat la funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), după ce Octavian Calmîc și-a depus demisia la 18 iulie curent, scrie Realitatea.md.

Persoanele care vor să candideze pot depune dosarele la concurs până pe data de 5 septembrie curent.

Printre criteriile de selectare a candidaților figurează experiența în sectoarele reglementate de ANRE, experiența managerială, cunoașterea pieței energetice, cunoașterea legislației sectoriale și a obligațiilor Republicii Moldova în Acordul de Asociere, dar și experiența internațională de colaborare cu instituțiile de reglementare.

Viitorul director al Consiliului de administrație al ANRE trebuie să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic și experiență de cel puțin zece ani în unul dintre aceste domenii. Totodată, este necesară experiență de cel puțin trei ani în funcții de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE. Candidatul trebuie să prezinte o scrisoare de motivație, scrisă în limba română, în care să explice viziunea sa asupra activității ANRE.

Dosarul pe care urmează să-l depună participanții la concurs trebuie să conțină următoarele acte: copia buletinului de identitate, curriculum vitae, copiile diplomelor de studiu, dovada experienței profesionale, cazier judiciar sau declarație pe proprie răspundere, scrisoare de motivație, declarații pe proprie răspundere a lipsei existenței conflictului de interese și că nu este membru al unui partid politic.

Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliul de administrație, format din cinci directori, numiți de Parlament, în bază de concurs.

Amintim că, la 18 iulie curent, unul din directorii ANRE, Octavian Calmîc, și-a anunțat demisia din propria inițiativă. Ulterior, la data de 21 iulie, Parlamentul i-a acceptat demisia lui Calmîc și l-a aprobat cererea directorului ANRE.

Conform declarației de avere și interese personale pentru anul 2021 a fostului director al Consiliului de administrație al ANRE, Calmîc ridica lunar un salariu de 75 992 de lei, aici fiind incluse și premiile, sporurile etc.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău