Warren Buffett, cel mai cunoscut investitor din istorie, a cumpărat o companie de asigurări cu 11,6 miliarde de dolari

22 Mart. 2022, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2022, 16:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania cunoscutului investitor Warren Buffet, Berkshire Hathaway va cumpăra compania de asigurări Alleghany pentru 11,6 miliarde de dolari. Conglomeratul cu sediul în Omaha, Nebraska, a precizat că tranzacţia „reprezintă un multiplu de 1,26 ori valoarea contabilă a Alleghany la 31 decembrie 2021”, precum şi o primă de 16% faţă de preţul mediu al acţiunilor Alleghany din ultimele 30 de zile. Tranzacţia este aşteptată să se încheie în T4 2022, scrie CNBC.

Această tranzacţie ar marca cea mai mare achiziţie a Berkshire din ultimii şase ani, când conglomeratul a cumpărat compania industrială Precision Castparts pentru 37 de miliarde de dolari.

Prin intermediul filialelor sale, Alleghany, cu sediul în New York, este implicată în mai multe afaceri de asigurări diferite, inclusiv în domeniul asigurărilor specializate cu ridicata, al asigurărilor de bunuri şi de accidente şi al reasigurărilor.

„Berkshire va fi casa permanentă perfectă pentru Alleghany, o companie pe care am observat-o îndeaproape timp de 60 de ani”, a declarat Warren Buffett, preşedintele şi directorul general al Berkshire, într-un comunicat.

Asigurările reprezintă una dintre afacerile de bază ale Berkshire, deoarece deţine deja asigurările auto Geico, reasigurările General Re şi altele care au condus la creştere în ultimii ani.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău