Warren Buffett, cel mai cunoscut investitor din istorie, a cumpărat o companie de asigurări cu 11,6 miliarde de dolari

22 Mart. 2022, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Mart. 2022, 16:17 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania cunoscutului investitor Warren Buffet, Berkshire Hathaway va cumpăra compania de asigurări Alleghany pentru 11,6 miliarde de dolari. Conglomeratul cu sediul în Omaha, Nebraska, a precizat că tranzacţia „reprezintă un multiplu de 1,26 ori valoarea contabilă a Alleghany la 31 decembrie 2021”, precum şi o primă de 16% faţă de preţul mediu al acţiunilor Alleghany din ultimele 30 de zile. Tranzacţia este aşteptată să se încheie în T4 2022, scrie CNBC.

Această tranzacţie ar marca cea mai mare achiziţie a Berkshire din ultimii şase ani, când conglomeratul a cumpărat compania industrială Precision Castparts pentru 37 de miliarde de dolari.

Prin intermediul filialelor sale, Alleghany, cu sediul în New York, este implicată în mai multe afaceri de asigurări diferite, inclusiv în domeniul asigurărilor specializate cu ridicata, al asigurărilor de bunuri şi de accidente şi al reasigurărilor.

„Berkshire va fi casa permanentă perfectă pentru Alleghany, o companie pe care am observat-o îndeaproape timp de 60 de ani”, a declarat Warren Buffett, preşedintele şi directorul general al Berkshire, într-un comunicat.

Asigurările reprezintă una dintre afacerile de bază ale Berkshire, deoarece deţine deja asigurările auto Geico, reasigurările General Re şi altele care au condus la creştere în ultimii ani.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău