10 LEI// Masterclass de producere a florilor de săpun cu Marina Grosu. Hobby transformat în sursă de venit

27 Iul. 2022, 17:02
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
27 Iul. 2022, 17:02 // Interviu //  MD Bani

Un hobby poate fi transformat într-o sursă de venit și de ce nu într-o mică afacere de familie. Fiind în concediul de îngrijire a copilului, Marina Grosu a descoperit frumoasa lume a săpunului natural. Mai mult decât atât, ea a reușit să le ofere forme deosebite de flori și prăjituri. Unii, neștiind că este săpun, au încercat chiar să le guste, la cât de bine arată. Am invitat-o pe Marina Grosu, fondatoarea HandMade Flowers Soap la emisiunea 10 LEI pentru a se împărtăși cu experiența ei și pentru a realiza un masterclass. Află cum a început să ofere compoziții din flori de săpun deosebite.

„La început a fost o lume necunoscută pentru mine. Copilul meu a făcut o alergie și mă gândeam cum pot să îl ajut. Am cumpărat săpun natural pe bază de uleiuri. În urma utilizării alergia a trecut. Atunci m-am gândit de ce să nu fac eu un produs bun pentru mine, să cunosc ce pun în el și să-l folosesc zilnic. Totul a început treptat. Mai întâi am început să mă informez după care a urmat un curs. Apoi am început să produc săpun. Inițial am început cu forme de chec, majoritatea credeau că sunt dulciuri. Apoi am descoperit florile de săpun și m-am îndrăgostit.”

Flori de săpun

Acum, florile de săpun sunt o sursă de venit pentru Marina Grosu. Clienții revin de fiecare dată cu drag și sunt încântați de rezultatul obținut.

Marina Grosu este cunoscută pentru compozițiile realizate din flori de săpun. Ele pot fi o alternativă a florilor de grădină pentru un eveniment sau cadou pentru persoanele dragi.

„Compozițiile din flori de săpun sunt mai deosebite. Poți merge cu ele în ospeție pentru a-i bucura pe cei dragi.”

Florile de săpun pot fi folosite pentru igiena zilnică a mâinilor. Ele nu usucă pielea și oferă un efect de hidratare și catifelare. De asemenea, ele ajută la regenerarea pielii.

„Dimineața începe cu săpun”

Visul Marinei Grosu este să creeze un buchet imens din flori de săpun: „atât de mare încât să nu-l pot ridica”. Realizând compozițiile de săpun și însăși procesul de producere îi oferă posibilitatea să-și manifeste creativitatea la maxim.

Dimineața antreprenoarei nu începe cu o cafea, dar cu săpun. Toată ziua  este implicată în procesul de producere și realizare a compozițiilor. Marina mai este responsabilă și de interacțiunea cu clienții.

„Toată ziua, de dimineață și până seara târziu, sunt printre flori.”

Nu în ultimul rând, am discutat cu Marina Grosu despre dorința femeilor de a lansa afaceri anume în perioada de îngrijire a copiilor. Potrivit ei, în această perioadă ești mai inspirată și apare dorința de a avea o activitate deosebită.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 13:46
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
25 Apr. 2024, 13:46 // Slider //  MD Bani

Philip Morris International a prezentat Raportul Integrat pentru anul 2023 care demonstrează o creștere semnificativă pe segmentul produselor fără fum. În cadrul unei conferințe la Paris, vicepreședintele Comunicare Globală PMI, Tommaso Di Giovani, a declarat că, în 2023, veniturile companiei provenite din vânzarea produselor fără fum au constituit 36.4%. El a precizat că cea mai bună performanță a fost înregistrată pe 25 de piețe, unde ponderea produselor fără fum în venituri a depășit 50 la sută, scrie InfoMarket.

PMI estimează că la nivel mondial sunt aproximativ 33 de milioane de utilizatori adulți ai produselor lor fără fum, inclusiv 28,6 milioane de utilizatori de dispozitive de încălzire a tutunului. Produsele sunt disponibile pe 84 de piețe din întreaga lume.

Ungaria, Lituania, Portugalia, Grecia și Slovacia se disting ca având cele mai mari cote de piață pentru produsele fără fum. O cotă de piață înaltă a acestor produse sunt raportate, de asemenea, în Republica Cehă, Italia și România. 

„Aceste rezultate demonstrează că ne aflăm pe drumul corect  spre un viitor fără fum”, spune Tommaso Di Giovanni. „Majoritatea investițiilor noastre sunt concentrate în Europa, ceea ce arată importanța acestei regiuni pentru noi. Am început transformarea unităților noastre de producție din Europa, iar acum 7 dintre cele 11 fabrici specializate în producerea tutunului pentru încălzire se află în UE, cele mai mari investiții fiind în fabricile din Otopeni (România) și Bologna (Italia)”, a mai spus Tommaso Di Giovanni.

Acesta a declarat că, în ultimii ani, PMI a investit aproximativ $12,5 miliarde în dezvoltarea și cercetarea produselor fără fum, urmând obiectivul de a dezvolta alternative mai puțin nocive la fumatul tradițional.

Vorbind despre reglementare, Di Giovanni remarcă faptul că disponibilitatea produselor fără fum și accesul  la informațiil despre acestea poate contribui la reducerea ratei fumatului. Un exemplu de politică eficientă este în Suedia, unde popularitatea snusului, un produs fără fum de uz oral, a transformat Suedia în țara cu cea mai mică incidență a cancerului pulmonar din Europa.

„Acolo unde produsele fără fum sunt interzise, iar țigările tradiționale domină piața, observăm mai puține schimbări pozitive în statisticile privind rata fumatului”, a conchis el. De exemplu, în Turcia, Olanda și Brazilia, unde vânzarea produselor fără fum este interzisă, rata fumatului a rămas practic neschimbată în ultimii ani.

În schimb, țările care asigură acces la alternative fundamentate științific, au înregistrat o scădere semnificativă a ratei fumatului. De exemplu, în Suedia, între 2014 și 2022, rata fumatului a scăzut cu 50%, în Noua Zeelandă cu 48%, în Japonia cu 33% și în Regatul Unit cu 29%.

„Acest lucru confirmă importanța inovațiilor și a unei reglementări echilibrate în atingerea obiectivelor de sănătate publică pentru reducerea fumatului”, subliniază Di Giovanni. El mai precizat că politica Suediei de a deveni o „țară fără fum” până în 2025 este un exemplu de strategie de succes în această direcție.

Vicepreședintele Comunicare Globală PMI a declarat că, având în vedere tendințele actuale, Philip Morris International continuă să-și dezvolte produsele fără fum, cu scopul de a oferi fumătorilor adulți o alternativă mai puțin nocivă.

Rezultatele din 2023 subliniază progresul companiei în implementarea strategiei de reducere a riscurilor asociate fumatului și confirmă angajamentul PMI către un viitor fără fum, ceea ce, într-un final, ar putea aduce schimbări semnificative în domeniul sănătății publice la nivel global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău