10 LEI// Perlele naturale din China sunt transformate în bijuterii în Moldova. Află istoria companiei Les Perles

05 Mai 2023, 09:46
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
05 Mai 2023, 09:46 // Interviu //  MD Bani

Bijuteriile din perle naturale sunt asociate cu eleganța și feminitatea. Accesoriile din perle adaugă un aer subtil și rafinat oricărei ținute, fie că este vorba despre o rochie de seară sau o ținută casual. Așadar, bijuteriile din perle sunt un cadou minunat pentru femeia din viața ta, fie că este vorba de iubită, mamă, fiică sau soră. În țara noastră, bijuteriile din perle naturale au devenit accesibile datorită companiei Les Perles care importă perle din China și le transformă în adevărate opere de artă. În cadrul emisiunii 10 LEI, Mila Jarcuțchii, fondatoarea Les Perles, și Victoria Maxim, cofondatoarea companiei, au povestit despre istoria afacerii, despre cofondator în afacere, dezvoltare rapidă, e-commerce, extinderea în România și desigur despre misiunea companiei. Și da, Les Perles te ajută să descoperi perla din tine.

Les Perles a apărut dintr-un hobby pe care îl avea Mila Jarcuțchii și ulterior s-a alăturat și Victoria Maxim. Victoria și Mila s-au cunoscut în timpul studiilor universitare de masterat. 

„Perla în sine am descoperit-o pentru prima dată în China, în 2014, când am stat acolo 3-4 săptămâni. Peste doi ani am revenit din nou. China este cea mai mare piață crescătoare de perle și atunci m-am îndrăgostit. Am descoperit, am căpătat abilitățile de expert ce ține de perla naturală, cum să diferențiez dacă este naturală sau nu, nivelurile de calitate. În 2019 am lansat primul proiect cu perle care a existat exact 6 săptămâni, atunci nu am avut curaj să o dezvolt și mie îmi era rușine, pare straniu, dar era rușinea de a vinde produsul creat de tine. La sfârșit de 2020 am lansat noua colecție de 5 poziții. Așa a început Les Perles și iată unde am ajuns acum”, a declarat Mila Jarcuțchii în cadrul emisiunii 10 LEI.

Nu am ratat ocazia să vorbim și  despre cofondatori într-o afacere. Chiar dacă mulți o îndemnau pe Mila să dezvolte compania singură, fondatoarea Les Perles a decis să facă parteneriat cu Victoria. A avea un cofondator înseamnă că poți dezvolta o companie mai mare și într-un timp mai scurt. 

„Nu a fost decizia de parteneriat despre mai ușor, pentru că, mai ușor din puncte de vedere de securitate, de siguranță sau de egou este să creezi compania și să mergi singur, dar mai repede, mai extins este să ai parteneriat. Și nu a fost o decizie ca să fie mai ușor”, a menționat Victoria Maxim. 

Recent, Les Perles a lansat proiectul „Venus” care celebrează puterea femeii de a procrea. 

„Noi am venit cu mesajul că atunci când se naște copilul, se naște și mama. Și prin acest produs ne propunem să celebrăm această putere feminină de a procrea”, spune Victoria. 

„Când copilul apare pe lume, mama se schimbă în totalitate, obține un rol pe care nou de care nu mai scapă și trebuia celebrată mama. Noi am vrut să creăm un simbol cu care să vii la mamă și să-i zici „Uite, tu ai făcut o minune, tu ești creatoare, tu ești abundență, tu ești creatoare, tu ești frumoasă.””, a adăugat Mila. 

Pe lângă faptul că Les Perles ajută femeile să se regăsească, ele dezmint și miturile despre bijuteriile din perle și educă consumatorul.

„Este un stereotip că perla este foarte scumpă, perlele de mare – da, sunt perle extrem de scumpe, care costă zeci de mii de euro, dar perla de apă dulce este accesibilă. Noi arătăm asta prin diverse modele”, spune Mila. 

Bijuteriile create de Les Perles au atras atenția și consumatorilor din China. 

„Două luni în urmă am avut o comandă nu de la un moldovean din China, dar de la un chinez din China, care a comandat o pereche de cercei. Acesta este scopul, ca chinezii să poarte perle crescute la ei, dar modelele create de noi”, a menționat Mila. 

Les Perles s-a lansat și în România cu numele de Pearl Code. Pe viitor, compania își propune să internaționalizeze afacerea. 

Pentru mai multe informații urmărește interviul integral.

Realitatea Live

08 Sept. 2024, 09:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Sept. 2024, 09:32 // Actual //  Lupu Eduard

După vestea că VW, cel mai mare producător de automobile din Europa, ar putea închide două fabrici, experții trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că reducerea producției nu este limitată doar la industria auto, transmite Euronews.com. Institutul german de cercetare economică (DIW) afirmă că întreprinderile trebuie să evolueze.

În timp ce producătorii de automobile din UE se luptă cu eliminarea treptată a motoarelor cu combustie și cu tranziția către vehiculele electrice până în 2035, experții preconizează că mii de locuri de muncă ar putea fi eliminate în diferite sectoare în următorii doi ani.

Președintele DIW, Marcel Fratzscher, spune că economia germană este dependentă atât de exporturi, cât și de industrie, iar în fața tranziției energetice, „companiile au ratat transformarea” și că multe, precum VW, au „rămas în urmă”.

„Nu este vorba doar de sectorul auto, este vorba de mașini, este vorba de sectorul farmaceutic, chimic, aceasta este o problemă destul de mare pe care mulți o au”, a declarat el pentru Euronews.

Cel mai mare producător de produse chimice din lume, care își are sediul central în Germania, BASF, analizează, de asemenea, posibilitatea de a-și reloca o parte din forța de muncă în Asia și de a concedia lucrători din Germania, pe fondul exploziei prețurilor la energie din cauza situației de amploare din Ucraina și a birocrației împovărătoare din Germania.

Și-a pierdut Germania competitivitatea?

Asia se află pe o spirală economică ascendentă, care are un impact global.

„Companiile germane au localizat deja o mare parte din producție în China, în India, în alte părți, iar acest lucru va continua”, a declarat Fratzscher.

Având în vedere că China începe să reducă concurența și își subvenționează propriile companii, „este mai greu pentru companiile germane să concureze”, în special în contextul costurilor ridicate ale energiei și forței de muncă din Europa.

Deci, ce urmează pentru economia germană?DIW a declarat că vede o „stagnare a economiei germane în acest an, o redresare treptată în următorii câțiva ani”. Economia germană s-a contractat din nou în al doilea trimestru al anului 2024 și se află tehnic în recesiune, producția industrială continuând să scadă.Industria auto a fost afectată în special de cererea scăzută de vehicule electrice, din cauza investițiilor lente în infrastructură.Cu toate acestea, Fratzscher a spus că este optimist și crede că marile companii germane „au fost întotdeauna foarte inovatoare”, după ce s-au reinventat de mai multe ori.

„Ele trebuie să se reajusteze, trebuie să se reformeze. Și acesta este cazul Volkswagen și al multor companii germane”, a adăugat el.Poate guvernul german să ajute?Fratzscher a spus că nu crede că guvernul ar trebui să intervină pentru a păstra lucrătorii.

„Transformarea înseamnă schimbare. Schimbarea înseamnă adesea consolidare. Companiile trebuie să se restrângă pentru a putea investi și dezvolta noi tehnologii”, a spus el.

Fratzscher a remarcat, de asemenea, că încercarea guvernului de a păstra vechile structuri în marile companii nu se limitează doar la Germania, ci este și un fenomen european.

„Adesea, părțile vechi, părțile redundante ale unei economii trebuie să dispară pentru ca noile părți să poată apărea și să reapară sau să fie dezvoltate”, a adăugat el, sugerând că aceste crize nu au soluții pe termen scurt.

„Va fi nevoie de rezistență și de investiții continue în următorii cinci ani și apoi, sperăm, în această perioadă, economia germană va gestiona tranziția”.Având în vedere că economia germană depinde în mare măsură de industria auto, aceste concedieri în masă pot duce la o creștere a deziluziei în rândul populației germane și pot juca în favoarea extremei drepte.Acest lucru ar putea avea un impact major asupra alegerilor federale de anul viitor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău