15 Ani IuteCredit Moldova

22 Iun. 2023, 13:22
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
22 Iun. 2023, 13:22 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

IuteCredit, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, pe data de 5 iunie 2023 a aniversat 15 ani de la fondare. În toți acești ani, misiunea pe care și-a asumat-o IuteCredit a fost și rămâne a fi răspunsul instant la cererile de credit depuse, disponibilitatea confortabilă pentru clienți, oriunde s-ar afla și oportunitatea de a aplica pentru un credit prin simpla identificare, fără eforturi birocratice și risipă de timp. IuteCredit Moldova este parte a companiei fintech IuteCredit Europe prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. În cei 15 ani de activitate, compania a reușit să-și consolideze o echipă de profesioniști veritabili și să genereze nu doar venit din afaceri, ci și creativitate inepuizabilă, soluții temerare pentru nevoile clienților, coeziune în spiritul responsabilității sociale și răspundere sporită în fața propriilor angajați. Nu în zadar, aceștia se consideră aici ca acasă.

Valentina Ceban, contabila șefă a companiei mărturisește că IuteCredit pentru ea „este ca un membru de familie”: „Eu la IuteCredit am crescut și tot IuteCredit m-a educat într-o mare măsură. Timp de aproape 13 ani entuziasmul și dorința de a evolua alături de această companie nu m-au părăsit niciodată”.

Deși și-a propus scopuri destul de dificil de realizat, echipa IuteCredit și-a turat ambițiile, astfel încât să reușească să atingă performanțe cu adevărat impresionante. Spre exemplu, astăzi IuteCredit este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate cardless. Datorită celor 34 de ATM-uri amplasate în toată țara, clienții IuteCredit beneficiază de serviciile companiei într-un ritm relaxat, convenabil și adaptat fiecărei necesități individuale în parte. Și dacă tot vorbim despre pionierate, atunci merită să amintim că IuteCredit a fost prima companie de microfinanțare care a propus clienților posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Astfel, toți cei care dispun de credit activ la IuteCredit și sunt titulari de poliță de asigurare, în cazul apariției unui accident neprevăzut, beneficiază de rambursarea ratelor la credit de la asigurator, iar familiile lor sunt protejate în aspect financiar.

Confortul clienților săi a fost întotdeauna o prioritate pentru compania IuteCredit, de aceea o mare parte a strategiilor reputaționale și de suport clienți a fost concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite. Mai mult decât atât, digitalizarea continuă contribuie și la protecția mediului. Astfel, cea mai rapidă metodă să obții credit în condiții personalizate e aplicația mobilă MyIute, utilizarea căreia transformă toată activitatea IuteCredit în sfera relației cu clienții în una prietenoasă mediului, rata economisirii de hârtie fiind de-a dreptul impunătoare. Abordarea ecologică în domeniul microfinanțării este un credo al companiei IuteCredit.

IuteCredit este și una dintre cele mai responsabile companii în aspect social, contribuind substanțial la dezvoltarea comunității sale prin implicarea activă în susținerea evenimentelor dedicate tinerilor, educației financiare și sportului atât de nivel local, cât și internațional. De fapt, interesul activ pentru a soluționa problemele cu care se confruntă astăzi tineretul este perfect explicabilă: însăși echipa IuteCredit este tânără, ambițioasă și mereu cu gândul la viitor.

Alexandru Strelciuc, manager Dezvoltare și Planificare IuteCredit spune: „Drumul meu în viață alături de compania IuteCredit a început acum 11 ani. Eram o echipă mică și tânără, dar aveam cu toții un vis – să devenim cei mai buni. Aventură? S-ar putea, dar nu am regretat-o niciodată. Am devenit una dintre cele mai dinamice și de perspectivă echipe în microfinanțare. IuteCredit nu este pentru mine doar locul de muncă, este locul unde am crescut în aspect profesional și ca personalitate, grație oportunităților pe care le oferă compania”.

În acest context este firesc ca una din cele mai ample activități ale companiei IuteCredit să se refere la asigurarea accesului copiilor și tinerilor la educația financiară, în special, în format digitalizat. Astfel, în cadrul acestui proces de anvergură națională, IuteCredit a sprijinit financiar digitalizarea programului „Finanțele mele” și „Spirit antreprenorial” elaborate de Ministerul Educației și Cercetării. Aceste două programe sunt parte a disciplinei opţionale educaţia economică şi antreprenorială care se predă deja în instituțiile preuniversitare din ţară.

Gheorghe Coșcodan, Șeful Departamentului Marketing IuteCredit Moldova, spune în acest context, că „digitalizarea cursului „Finanțele mele” a făcut posibilă extinderea substanțială a ariei de aplicare a acestuia: dacă de această disciplină opțională de curând au beneficiat peste 30 de licee din Republica Moldova, atunci, datorită digitalizării, „Finanțele mele” a ajuns în TOATE instituțiile de învățământ din țară!”.

De asemenea, în ultimii doi ani, compania IuteCredit a susținut financiar și un alt proiect important din cadrul Campaniei Naționale de educație financiară dedicată elevilor „Generația Inteligenței Financiare”: serialul de videouri animate „Cunoaște sensul banului cu Emily” (despre aventurile unei fetițe în procesul de cunoaștere a noțiunilor financiare) a fost tradus nu doar în limba rusă, ci și în limbaj mimico-gestual, astfel fiind sporit gradul de incluziune în educația financiară a tuturor copiilor, inclusiv a celor cu deficiențe de auz.

Compania susține foarte activ și sportul, care este precondiția unei vieți sănătoase a tinerei generații. Anul trecut IuteCredit a fost partenerul general al Maratonului Internațional la Cupa Europeană de Triatlon, care s-a desfășurat la Chișinău. Evenimentul a fost o premieră pentru Republica Moldova. De asemenea, IuteCredit este implicată în sprijinul competițiilor sportive organizate de Federația de Motocross din Republica Moldova.

Bunăstarea comunitară este o prioritate pentru companie și în aspectul infrastructural. În această ordine de idei echipa IuteCredit, în parteneriat cu Verde.md, a participat la reabilitarea Parcului „La Izvor”. Astfel, acolo au fost plantați 100 de copaci și 300 de arbuști, au fost reparate coșurile pentru gunoi, au fost vopsite băncile etc. Proiectele comunitare de acest gen au fost și vor fi considerate investiții extrem de utile și vor constitui o parte semnificativă a strategiilor reputaționale și de acum înainte.

Odată cu declanșarea războiului din Ucraina, IuteCredit a reacționat prompt la situația dramatică a refugiaților ucraineni. Managementul companiei a decis că angajații care s-au implicat în voluntariat pentru a ajutora refugiații ucraineni în Moldova, să-și păstreze salariul pe parcursul activității respective. De asemenea, compania a acoperit toate cheltuielile de întreținere suportate de angajații IuteCredit Moldova care au găzduit ucraineni refugiați. Mai mult decât atât, IuteCredit Europe a virat 100 de mii de euro în contul Băncii Naționale a Ucrainei pentru a sprijini lupta și puterea de rezistență a cetățenilor acestei țări. Atunci, Tarmo Sild, CEO IuteCredit Europe, a menționat că deși compania sa nu desfășoară operațiuni financiare în Ucraina, „ajutorul financiar este cea mai rapidă și sigură cale de a susține poporul ucrainean, căci granița libertății europene este acum în această țară”. IuteCredit nu a rămas indiferentă nici față de tragedia poporului turc, donând bani Guvernului Turciei, pentru a oferi suport cetățenilor afectați de seria de cutremure devastatoare. În acele momente cumplite, absolut toate donațiile făcute de angajații IuteCredit au fost dublate de companie.

La cei 15 ani ai săi, IuteCredit a reușit să se dezvolte într-o companie de importanță exemplară pe piața microfinanțării din Republica Moldova și din Europa. Și asta datorită oamenilor de mare valoare care-i asigură succesul. Tocmai de aceea IuteCredit se remarcă prin susținerea plenară a angajaților săi pe diverse dimensiuni.

„Aici am găsit tot suportul de care am avut nevoie atunci când am ieșit de pe băncile Universității. De fiecare dată atunci când am avut oportunitatea de a crește profesional și emoțional am încercat și mi-a reușit. IuteCredit este un prieten care te provoacă să visezi și să creezi lucruri minunate. Aici mă simt acasă”, spune Rodica Balan, specialistă în îmbunătățirea proceselor în companie.

Iar o companie unde angajații se simt „acasă” nu are cum să nu prospere, generând continuu abordări tot mai calitative și soluții tot mai bune pentru beneficiarii serviciilor sale.

P.

Realitatea Live

15 Sept. 2024, 08:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Sept. 2024, 08:34 // Actual //  Lupu Eduard

Cel puţin patru persoane au murit şi mii de case au fost avariate de inundaţii sâmbătă, în zona Moldovei din România, au anunţat autorităţile de la București. Nivelurile crescute ale râurilor au pus autorităţile în alertă în cea mai mare parte a Europei Centrale şi de Est după zile de ploi torenţiale, scrie Reuters.

În zilele următoare sunt prognozate precipitaţii abundente în Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, sudul Germaniei şi părţi din Austria.

Locuitorii unor oraşe de la graniţa ceho-poloneză au fost evacuaţi, deoarece râurile au depăşit nivelul de alertă, în timp ce capitala cehă, Praga, care a suferit inundaţii catastrofale în 2002, a instituit măsuri preventive împotriva inundaţiilor.

În Cehia, zonele nordice şi nord-estice au fost cele mai afectate de ploaie, în unele locuri înregistrându-se până la 25 cm de ploaie începând de joi, a declarat institutul meteorologic.

Meteorologii au avertizat că, până duminică, în unele zone ar putea cădea mai mult de o treime din precipitaţiile medii anuale, iar vântul puternic a sporit ameninţarea.

Ministrul mediului, Petr Hladik, a declarat sâmbătă că populaţia din zonele cele mai afectate ar trebui să se pregătească să îşi părăsească locuinţele.

În Praga, un oraş cu peste 1,3 milioane de locuitori care se află pe malurile râului Vltava, traversat de pitorescul Pod Charles din secolul al XIV-lea, au fost instalate bariere împotriva inundaţiilor.

Oraşul a investit masiv în măsuri preventive după inundaţiile din 2002, care au măturat sistemul de metrou şi au forţat zeci de mii de oameni să-şi părăsească locuinţele.

Grădina Zoologică din Praga, situată de-a lungul râului Vltava, a fost închisă pentru vizitatori, iar Căile Ferate Cehe au declarat că serviciile pe zeci de rute au fost întrerupte. În al doilea oraş ca mărime al ţării, Brno, un spital a evacuat pacienţii ca măsură de precauţie.

În Glucholazy, un oraş istoric din sud-vestul Poloniei, aproape de graniţa cu Cehia, pompierii au stivuit sute de saci de nisip de-a lungul unui râu umflat, iar unii locuitori au fost evacuaţi.

Ministrul polonez de interne, Tomasz Siemoniak, a declarat că previziunile meteorologice sunt nefavorabile, în următoarele 24 de ore urmând să cadă precipitaţii foarte abundente în jurul zonei de frontieră cehă, care vor alimenta râurile din Polonia.

Oficialii din Slovacia au avertizat cu privire la pericolul de inundaţii în capitala Bratislava, din cauza fluviului Dunărea umflat.

Ungaria se aşteaptă ca Dunărea să se apropie de niveluri record în următoarele zile, iar oficialii vor închide luni cheiurile inferioare din capitala Budapesta.

„Se aşteaptă ca valul de inundaţii să atingă un vârf de aproximativ 8 metri în a doua jumătate a săptămânii viitoare”, a declarat vineri primarul oraşului.

În Austria, serviciile de urgenţă colaborau cu guvernatorii districtelor şi cu municipalităţile pentru a pregăti evacuările. Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că toate statele federale au fost afectate şi că situaţia se deteriorează în special în nord-estul statului Austria Inferioară.

„Următoarele zile vor fi în continuare extrem de dificile şi provocatoare pentru populaţia afectată şi pentru serviciile de urgenţă”, a declarat Nehammer pe X.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău