FOTO Istoria cuplului francez care a cumpărat o vilă în Bali, fără a cunoaște locul. Acum, o noapte costă 1.220 dolari

07 Sept. 2021, 17:12
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
07 Sept. 2021, 17:12 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Să cumperi o casă într-un loc pe care nu-l cunoști sau nu l-ai vizitat niciodată poate fi destul de riscant și stresant.  Totuși, un cuplu din Franța au făcut acest lucru în 2011, atunci când o prietenă le-a spus că în Bali se vinde o proprietate, chiar lângă casa ei. După achiziție a început și construcția unei vile în stil balinez, care cu timpul s-a extins. Cu toate că inițial planificau un loc pentru odihna proprie, acum vilele sunt oferite și spre închiriere.

„Ceea ce nu și-au dat seama până nu au ajuns în Bali a fost că au cumpărat o oază. Aproape de pauzele de surf ale plajei Echo din Canggu și înconjurate de câmpuri de orez, proprietarii descoperiseră o adevărată ascunzătoare.”

Cuplul a numit locuința Villa Zelie.

„Ceea ce a început ca o vilă cu cinci dormitoare a devenit un sat liber, cu zece pavilioane. Vilele care servesc ca dormitoare sunt împrăștiate la marginea proprietății, iar un pavilion de locuit și un pavilion cu mese se află în spatele unei piscine.”

Fiecare piesă de mobilier din vilă este fie antică, fie lucrată manual. Cuplul a expediat din Java joglos (acoperișuri boltite) vechi de 200 de ani pentru a ocupa locul central în fiecare gladak. Păsările de lemn atârnă de tavanul pavilionului piscinei. Cadele de baie sunt cioplite din rocă vulcanică neagră. O ușă veche din lemn este acum o masă pentru vila de la piscină, iar un seif din secolul al XIX-lea este elementul central al dormitorului principal.

Vila medie cu cinci dormitoare costă în jur de 761.000 USD în Canggu, potrivit agenției imobiliare Bali Home IMMO Property, dar cuplul știe că nu vor deține niciodată terenul. Străinii pot cumpăra un contract de închiriere de la 25 la 30 de ani, pe care îl pot prelungi, dar terenul va aparține întotdeauna balinezilor.

Proprietarii au refuzat să împărtășească cât au plătit pentru casă, dar au spus că au cheltuit la fel de mult pentru renovări ca și pentru achiziția inițială a vilei.

Villa Zelie a început să fie oferită cu chirie oaspeților în 2018 și acum costă 1.220 USD pe noapte.

 

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:13 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Înainte de a intra în afaceri cu arme, înainte de a începe să cumpere producători de puşti de asalt, înainte de a se extinde în vânzarea de lunete şi amortizoare de sunet, înainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii într-un singur conglomerat, înainte de a finanţa o bază militară privată, înainte de masacru, înainte de revolta investitorilor, înainte de rechemările şi defectele de produs şi de publicitatea proastă şi de procese – înainte ca toate acestea să se poată întâmpla – Stephen Feinberg, un investitor miliardar, a trebuit să-şi perfecţioneze tehnica de tragere, scrie New York Magazine.

Aşa că într-un weekend de la sfârşitul anului 2005 a lăsat în urmă birourile din Manhattan ale Cerberus Capital, firma de capi­tal privat pe care a fondat-o, şi reşedinţa cu mai multe etaje din Upper East Side, în renovarea căreia a băgat 15 milioane de dolari, şi a călătorit până la Moyock, Carolina de Nord, la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, un notoriu antreprenor militar privat, pentru un weekend de instruire cu arme de foc cu rază lungă de acţiune. Feinberg, blond, tuns scurt, cu început de chelie şi cu o mustaţă deasă, dar fără barbă, vorbea încet, cu răbdare, cu un accent blând de New York.

Prietenii spun că s-a antrenat la facul­tate, la Princeton, cu Corpul de Pregătire a Ofiţerilor de Rezervă (ROTC), defilând la exerciţii militare şi trăgând la ţintă cu o puşcă de serviciu standard şi că a urmat chiar şi şcoala de sărituri cu paraşuta. El a părăsit ROTC înainte de absolvire şi a obţinut un loc de muncă pe Wall Street, tranzacţionând valori mobiliare pentru Drexel Burnham Lambert, pionierul obligaţiunilor junk, pe care de obicei nu le vrea nimeni. Zece ani mai târziu, îşi conducea propria firmă. Zece ani după aceea, era un colos pe Wall Street. Acum este un gigant de talie mondială. Feinberg a vrut să revină la vechea pasiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău