Joburi de viitor: (57) Inginer pentru controlul meteo

27 Feb. 2021, 15:24
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
27 Feb. 2021, 15:24 // Carieră //  Realitatea.md

Inginerii pentru controlul vremii, cunoscuți și sub numele de geo-ingineri, vor fi angajați de guverne pentru a se asigura că clima planetei este adecvată și are suficientă diversitate pentru a susține numeroasele ecosisteme care există.

Inginer pentru controlul meteo: Responsabilități/Atribuții

Inginerii pentru controlul vremii folosesc tehnologii de captare și stocare a carbonului pentru a răci planeta, precum și de a instala filtre chimice în atmosferă pentru a devia lumina soarelui.
Pot crea ploi prin însămânțarea norilor folosind tehnologia dronelor, pot controla fulgerele cu lasere și pot scurge energia din uragane și cicloni pentru a le reutiliza în alte scopuri.
Inginerii pentru controlul vremii tind să fie conservatori cu instrumentele pe care le folosesc, deoarece prea multă manipulare a climatului poate avea rezultate catastrofale. Într-adevăr, controlul vremii este strict reglementat la nivel internațional.
Înainte ca inginerii de control meteo să poată pune în aplicare orice intervenție, trebuie să ruleze simulări computerizate aprofundate care modelează consecințele oricărei manipulări meteo.

Inginer pentru controlul meteo: Abilități

Inginerii pentru controlul vremii au calificări de nivel avansat în științe climatice și meteorologie. Ei vor fi deosebit de conștienți de modul în care schimbările meteo interacționează cu alte elemente ale sistemelor naturale. Inginerii de control al vremii folosesc instrumente de date mari și algoritmice pentru a simula și modela condițiile meteorologice, deci trebuie să fie foarte alfabetizați digital. Vor fi oameni analitici, cu un cod etic puternic.

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 13:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 13:11 // Actual //  Ursu Victor

Un studiu realizat de platforma de verificare a istoricului auto carVertical scoate la iveală o realitatea dură a pieței auto  second-hand din România. Multe dintre mașinile populare, în special cele premium, ascund probleme majore în istoricul lor.

Potrivit metodologiei carVertical, o mașină cu istoric curat este una care nu a fost avariată, nu are kilometrajul modificat, nu a fost folosită în regim de taxi, ride-sharing sau car-sharing, nu a fost declarată daună totală.

Potrivit datelro CarVertical, Lexus conduce clasamentul în România, cu 60,5% dintre mașinile verificate având un istoric curat. Pe următoarele locuri se află: Renault – 53,8% și Peugeot – 52,7%.

În contrast puternic, BMW ocupă ultimul loc, cu doar 8% dintre vehiculele verificate în România având un istoric curat. Urmează: Porsche – 9,3%, Volvo – 27,4%,

„Mulți oameni visează să dețină o mașină de clasă premium, dar nu evaluează întotdeauna pe deplin riscurile pe care le implică o astfel de achiziție. Deoarece aceste vehicule sunt mai scumpe, vânzătorii necinstiți sunt mai predispuși să le falsifice kilometrajul sau să le ascundă defectele”, avertizează Matas Buzelis, expert auto carVertical.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!