Pericolul imens pentru Republica Moldova! Mareea crizei umanitare, energetice, economice urcă centimetru cu centimetru

12 Apr. 2022, 17:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Apr. 2022, 17:57 // Actual //  Lupu Eduard

Optica consecințelor economice, cauzate de războiul din Ucraina, dar și impactul acestuia asupra cetățenilor, în special femeilor și copiilor, au fost analizate astăzi, în cadrul unei întrevederi a prim-ministrei Natalia Gavrilița cu eurodeputata spaniolă, Iratxe Garcia, aflată într-o vizită oficială în țara noastră. La ședință au mai participat eurodeputatul Dan Nica și Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mažeiks.

În cadrul ședinței, părțile au exprimat poziția critică față de acțiunile militare din Ucraina și susținerea deciziei de suspendare calității de membru al Federației Ruse în Consiliul Europei și al Consiliului ONU pentru drepturile omului.

„Republica Moldova își ține în continuare frontierele și casele deschise, pentru a primi refugiați ucraineni, chiar dacă acest război lovește dur economia țării noastre. Ne confruntăm cu o serie de provocări în lanț – criză umanitară, energetică, economică, și în acest context susținerea partenerilor din cadrul UE este esențială pentru Republica Moldova”, a menționat Natalia Gavrilița.

În același timp, prim-ministra a vorbit despre acțiunile, întreprinse de Executiv, în vederea diminuării consecințelor războiului din țara vecină, menționând aici măsurile de susținere și integrare socială  a refugiaților în țara noastră și asigurarea accesului la educație a celor peste 47 000 de copii ucraineni.

La rândul ei, eurodeputata spaniolă, Iratxe Garcia, a reiterat sprijinul Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaților și a felicitat autoritățile din Republica Moldova pentru progresele înregistrate în procesul de integrare în UE.

Realitatea Live

17 Mai 2024, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Mai 2024, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rasmus Munk, în parteneriat cu Space Perspective, va oferi o cină exclusivistă în stratosferă pentru şase persoane la o înălţime de aproximativ 30,480 metri.

Munk plănuieşte să servească feluri de mâncare inovatoare, incluzând elemente gastronomice inspirate din spaţiu, precum stele care strălucesc în întuneric, făcute din aerogel şi proteine de meduză, potrivit alephnews.ro.

Munk crede că astfel de experienţe, care combină arta culinară cu tehnologia şi explorarea, vor deveni din ce în ce mai căutate.

Te-ai plictisit să iei masa la restaurante anoste si fără un meniu diversificat? Cum îţi sună să cinezi în Spaţiu? Chef-ul premiat cu stele Michelin, Rasmus Munk, îţi oferă o experienţă culinară unică în stratosferă. Aventura promite să fie o experienţă de neuitat şi să marcheze viitorul gastronomiei.

Cum va arăta experienţa culinară oferită de Rasmus Munk în stratosferă

Rasmus Munk, în parteneriat cu Space Perspective, va oferi o cină exclusivistă în stratosferă pentru şase persoane la o înălţime de aproximativ 30,480 metri. Experienţa, care va dura şase ore, include un meniu elaborat ce depăşeşte mâncarea rehidratată tradiţională a astronauţilor. Munk plănuieşte să servească feluri de mâncare inovatoare, incluzând elemente gastronomice inspirate din spaţiu, precum stele care strălucesc în întuneric, făcute din aerogel şi proteine de meduză.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău