Cadoul pentru casă cu care Gavrilița nu va da greș! A plecat din funcția de premier cu covorul dăruit de azeri

24 Mart. 2023, 13:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Mart. 2023, 13:34 // Actual //  Lupu Eduard

Gavrilița a fost premier din august 2021 până în februarie 2023. În această perioadă, ea a primit aproape 100 de cadouri de la oficiali străini, dar și oameni de afaceri din Republica Moldova, scrie REALITATEA.MD.

În 2021, Gavrilița a primit 15 cadouri. Dintre acestea, și-a păstrat doar trei: o eșarfă de 850 de lei, un set din săpunuri preparate cu uleiuri eterice de 150 de lei și o umbrelă de 350 de lei.

Anul 2022 a fost mai bogat în daruri pentru Gavrilița. Cadourile care i-au rămas depășesc valoarea de 10.000 de lei. Pentru răscumpărare, Gavrilița a cheltuit mai mult de 9000 de lei.

Gavrilița a rămas cu o ie din bumbac de 3000 de lei, oferită de ministrul Român al Apărării, un covor de lână de 1500 de lei, dăruit de președintele azer și altul – de emirul din Qatar (de 1500 de lei), cerceii de 1800 de lei de la președinta Georgiei și o broșă de 1200 de lei de la președinta Camerei Deputaților din Cehia. Ex-premierul și-a răscumpărat și mai multe obiecte de artă și artizanat, cu valoare de până la 300 de lei, iar valiza de 1000 de lei de la emirul din Qatar, la fel, a fost restituită beneficiarului, conform registrului cadourilor, publicat de Cancelaria de Stat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău