După cum se obișnuiește la noi, masa pregătită pentru sărbătoarea de Paști este plină cu de toate, de aceea trebuie să fim atenți la ceea ce mâncăm. Dacă respectați anumite reguli vă puteți satisface poftele fără a adăuga în greutate sau fără a avea senzația de stomac plin. Iată câteva sfaturi.
- Mănâncă de toate câte puțin
Nu uitați că cele 3 mese principale nu se amână, gustați de toate câte puțin la fiecare masă. Pentru dejun puteți lua un ou cu o roșie sau ceapă verde, pentru prânz ciorbă de miel sau carne de miel la cuptor și salată, iar la cină vă puteți permite friptură și o felie de cozonac.
2. Evită salata de boeuf și sarmalele
Evită aceste alimente și în general alimentale prăjite în exces, alege să gătești carnea de miel la cuptor. De asemenea vă puteți permite fără grijă să gustați pasca și cozonacul.
3. Redu cantitatea de alcool
Este obișnuit ca la masa de sărbătoare să fie prezent și alcoolul, în acest sens se recomandă să dați preferință vinului și nu în exces, doar 1-2 pahare.