Ce se va întâmpla cu criptomonedele peste 50 de ani? Părerile experților

05 Iul. 2021, 14:13
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2021, 14:13 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Unii prezic că monedele vor schimba pentru totdeauna modul în care înțelegem și interacționăm cu banii, iar alții avertizează asupra unei bule periculoase.

Dar, indiferent ce previzionează o persoană pentru criptomonede, devine din ce în ce mai greu să-ți imaginezi un viitor fără ele. Iată totuși ce spun experții despre viitorul criptomonedelor.

• Ivory Johnson, planificator financiar certificat și fondator Delancey Wealth Management

„Criptomonedele vor perturba finanțarea tradițională, deoarece unul dintre utilitățile lor cele mai atractive este capacitatea de a transfera eficient plăți transfrontaliere, cu costuri mici, fără întârziere sau fluctuații valutare. În ceea ce privește bitcoinul, 50 de ani este o perioadă lungă de timp, iar bitcoinul ar putea deveni fie moneda de rezervă mondială, fie următorul AOL care a îmbogățit o mulțime de oameni până când a fost eliminat de o tehnologie mai bună. ”

• Frederick Kaufman, autorul cărții „The Money complot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control, and Manipulate”

„Cu mult înainte de 2071, dolarul va avea mai multe în comun cu o criptomonedă decât cu argintul sau aurul, deci nu este nevoie să ne îndoim de longevitatea algoritmilor criptați ca depozite de valoare și suport de schimb. Toți banii sunt o formă de criptare. A fost așa de la început și, pe măsură ce viețile noastre converg din ce în ce mai strâns cu universul digital, dorința de a investi în jetoane se va accelera. În mod ironic, acel impuls ne va conecta la instinctele primitive și va face partea sa pentru a ne menține umani. ”

• Dan Egan, vicepreședinte finanțe comportamentale și investiții la Betterment

„Criptomonedele precum bitcoin s-au dovedit utile pentru mișcarea banilor și speculațiilor și este puțin probabil să dispară. Dar unde și cum vom genera energia pentru a satisface cererea unei piețe criptografice în creștere este demn de luat în considerare, precum și dacă actorii de stat care o privesc ca un concurent al puterii fiat o vor face și mai mult o marfă pe piața neagră . ”

• Dragan Boscovic, fondator și director al Blockchain Research Lab de la Arizona State University

„Autoritățile băncii centrale sunt ocupate să dezvolte reglementări privind criptomoneda. Ei recunosc că monedele digitale sunt originare din economia digitală și, ca atare, sunt pe cale să devină mainstream în următorii 10 ani. ”

• Barbara Roper, directorul protecției investitorilor pentru Federația Consumatorilor din America

„Îmi pare rău. Am decis cu ceva timp în urmă că sunt prea bătrân pentru această problemă. „

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 16:17 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a declarat că Bugetul  PLUS+, în valoare de 8 miliarde de lei, reprezintă un efort substanțial de susținere a măsurilor economice și sociale asumate de Guvern, dar vine cu un preț: creșterea deficitului bugetar estimat la 5,1% din PIB.

„Această rectificare influențează veniturile, cheltuielile și, evident, deficitul. Sunt ajustări atât în bugetul de stat, cât și în bugetul asigurărilor sociale. În acest proiect deja sunt reflectate granturile din partea Uniunii Europene și alte surse externe, precum și domeniile în care vor fi investiți acești bani”, a precizat ministra.

Potrivit ministrei, după rectificare veniturile bugetare ajustate vor fi de 75 miliarde lei și cheltuieli totale de93 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va fi de până la 5,1% din PIB, în condițiile unei implementări complete a tuturor programelor.

Ministra Belous a subliniat că transparența bugetară este asigurată, iar datele privind evoluția deficitului și execuția bugetului sunt publice și disponibile trimestrial pe site-ul Ministerului Finanțelor.

„Dacă până acum invocam lipsa banilor ca obstacol pentru reforme, acum nu mai avem această scuză. Avem suficiente resurse și lichiditate. Este momentul să livrăm rezultate și să onorăm angajamentele asumate”, a declarat Belous.

Ministra a adresat un apel direct agenților economici, încurajându-i să aplice la programele de susținere lansate prin Bugetul PLUS+.

„Invit toți agenții economici să aplice la aceste măsuri. Ministerul Finanțelor își va onora obligațiile. Scopul nostru este să implementăm reformele până la capăt”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ