Google schimbă regulile pentru Magazin Play. Ce trebuie să știi, dacă și tu descarci aplicații

07 Sept. 2021, 18:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Sept. 2021, 18:13 // Au Bani //  MD Bani

Fie că folosești Android sau iOS, cu siguranță verifici recenziile altor utilizatori, înainte de a descărca o anumită aplicație. În speranța de a le face pe acestea mai utile pentru toată lumea, Google intenționează să facă două modificări în Play Store.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, vei vedea evaluări selectate în funcție de locația ta.

De exemplu, dacă dispozitivul tău este înregistrat în Japonia, vei vedea mai întâi ce părere au alți utilizatori japonezi despre aplicația pe care urmează să o descarci.

Google are planuri mai mari decât ți-ai putea imagina

Mai mult decât atât, la începutul anului viitor, Google intenționează să îmbunătățească în continuare evaluările din Magazin Play. Este vorba despre performanța unei aplicații în raport cu tipul de dispozitiv pe care utilizatorul urmează să o descarce, au informat reprezentanții gigantului tech.

„Acest lucru va oferi utilizatorilor o impresie mai bună despre experiența la care se pot aștepta pentru dispozitivul pe care îl folosesc”, spune compania despre această schimbare.

În parte, Google face aceste modificări pentru a ajuta dezvoltatorii, spun experții în tehnologie. Vrea să evite o situație în care evaluările dintr-o zonă afectează percepția globală asupra unei anumite aplicații.

Acest lucru se poate întâmpla în cazurile în care o eroare afectează doar o versiune localizată a software-ului.

Aceasta nu este singura noutate de la Google. Compania a anunțat recent că urmează să investească nu mai puțin de un miliarde de euro în Germania. Investiția va merge într-o infrastructură cloud menită să deservească bătrânul continent, la care se adaugă o sursă semnificativă de energie regenerabilă pentru funcționarea respectivei ferme de servere.

„În Germania, până în 2030, investiţiile în infrastructurile digitale şi energia curată se vor ridica la un miliarde de euro”, a informat grupul american într-un comunicat de presă.

Google intenţionează să își extindă centrul său de cloud amplasat la Hanau, în apropiere de Frankfurt, vestul Germaniei. Acesta are deja o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, dar va ajunge să ocupe mult mai mult decât atât. În paralel, Google intenţionează să creeze un nou centru de stocare a datelor la Brandenburg, o regiune din jurul capitalei Berlin.

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO