Google schimbă regulile pentru Magazin Play. Ce trebuie să știi, dacă și tu descarci aplicații

07 Sept. 2021, 18:13
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Sept. 2021, 18:13 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Fie că folosești Android sau iOS, cu siguranță verifici recenziile altor utilizatori, înainte de a descărca o anumită aplicație. În speranța de a le face pe acestea mai utile pentru toată lumea, Google intenționează să facă două modificări în Play Store.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, vei vedea evaluări selectate în funcție de locația ta.

De exemplu, dacă dispozitivul tău este înregistrat în Japonia, vei vedea mai întâi ce părere au alți utilizatori japonezi despre aplicația pe care urmează să o descarci.

Google are planuri mai mari decât ți-ai putea imagina

Mai mult decât atât, la începutul anului viitor, Google intenționează să îmbunătățească în continuare evaluările din Magazin Play. Este vorba despre performanța unei aplicații în raport cu tipul de dispozitiv pe care utilizatorul urmează să o descarce, au informat reprezentanții gigantului tech.

„Acest lucru va oferi utilizatorilor o impresie mai bună despre experiența la care se pot aștepta pentru dispozitivul pe care îl folosesc”, spune compania despre această schimbare.

În parte, Google face aceste modificări pentru a ajuta dezvoltatorii, spun experții în tehnologie. Vrea să evite o situație în care evaluările dintr-o zonă afectează percepția globală asupra unei anumite aplicații.

Acest lucru se poate întâmpla în cazurile în care o eroare afectează doar o versiune localizată a software-ului.

Aceasta nu este singura noutate de la Google. Compania a anunțat recent că urmează să investească nu mai puțin de un miliarde de euro în Germania. Investiția va merge într-o infrastructură cloud menită să deservească bătrânul continent, la care se adaugă o sursă semnificativă de energie regenerabilă pentru funcționarea respectivei ferme de servere.

„În Germania, până în 2030, investiţiile în infrastructurile digitale şi energia curată se vor ridica la un miliarde de euro”, a informat grupul american într-un comunicat de presă.

Google intenţionează să își extindă centrul său de cloud amplasat la Hanau, în apropiere de Frankfurt, vestul Germaniei. Acesta are deja o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, dar va ajunge să ocupe mult mai mult decât atât. În paralel, Google intenţionează să creeze un nou centru de stocare a datelor la Brandenburg, o regiune din jurul capitalei Berlin.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală