Grupul de presă Realitatea lansează stagii de vară pentru studenți și absolvenți

20 Mai 2022, 16:39
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2022, 16:39 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Ești curios, creativ, energic și te visezi mare în lumea jurnalismului? Grupul de presă Realitatea te invită la stagiu de vară, pentru a acumula experiență, a învăța meseria muncind și de a crea produse media de care să te mândrești.

Propunem posturi de reporteri în limba română, rusă și engleză pentru portalurile realitatea.md, bani.md, rupor.md și moldovalive.md, cameramani și coordonatori de live-uri, specialiștii în marketing și SMM, dar și alte poziții interesante care să vă avanseze în carieră.

Suntem siguri că în Moldova se găsesc mulți tineri talentați și inspirați, rezervăm dreptul să îi selectăm pe cei mai buni, iar celor mai buni dintre cei mai buni suntem dispuși să le propunem angajare sau recomandare spre alte instituții media.

Ce îți oferim?

  • Echipă super-faină (și modestă), alături de care să înveți secretele profesiei, să lucrezi, să evoluezi, dar și să te distrezi;
  • Experiență care să te ajute să îți construiești cariera în domeniul mass-media;
  • Birou confortabil în centrul orașului și echipament necesar pentru muncă;
  • Sarcini care nu te vor lăsa să te plictisești;
  • Posibilitate de angajare.

Ce așteptări avem?

  • Să fii harnic, inspirat și să ai idei creative;
  • Responsabilitate! Ne dorim alături oameni care să îndeplinească taskurile la timp;
  • Dacă îți dorești să devii reporter, să prietenești cu limba română, rusă sau engleză;
  • Încercăm să fim corecți în tot ce facem și vrem să împărtășești aceleași valori;
  • Vrem să fii atent la detalii și să vezi lucrurile din mai multe unghiuri.

Ce trebuie să faci?

E mai simplu decât crezi! Suntem nerăbdători să te cunoaștem și așteptăm să ne expediezi CV-ul la adresa de e-mail contact@realitatea.md, până pe 15 iunie 2022. Atenție, locurile sunt limitate.

Dacă vrei să afli mai multe despre noi, abonează-te la paginile de Facebook Realitatea.mdRlive.mdRupor.mdBani.md și Moldovalive.md. De asemenea, ne mai găsești pe Twitter și Instagram.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău