Curs valutar
 • EUR
  21.3640
  0.0936%
 • USD
  17.7774
  0.0478%
 • RUB
  0.2379
  0.2942%
 • RON
  4.3366
  0.1015%
 • UAH
  0.6413
  0.3431%

Încearcă alte bucate japoneze decât sushi! Câteva idei

24 Apr. 2021, 12:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Apr. 2021, 12:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Japonia, cunscută și sub numele de Țara Soarelui Răsare este faimoasă în lume pentru cultura sa diferită și pentru bucatele delicioase. Atunci când te gândești la Japonia te gândești la sushi, dar, există și alte bucate pe care merită să le încerci.

 1. Onigiri

Onigiri este un fel de mâncare japoneză care se pregătește foarte ușor. Onigiri reprezintă o minge făcută din orez alb amestecat cu un condiment numit Furikake (făcut din pește uscat și măcinat, semințe de susan și altele). Poate fi modelat sub orice formă și poți folosi ca umplutură, somon, prune japoneze numite Ume, avocat și altele. În exterior e învelit de nori (folie de alge uscată).

 1. Ramen

Ramen este o supă japoneză gătită pe bază de carne de pui și sos de soia. De asemenea, se mai adaugă ceapă verde, porumb, ou, nori, tăieței. În Japonia, Ramen este considerat fast food, deoarece se prepară foarte ușor. Se mănâncă cu bețișoare, sorbind zgomotos tăițeii (nu este considerat nepoliticos).

 1. Gyoza

Gyoza este un preparat derivat din bucătăria chinezească, însă adaptat la bucătăria japoneză. Gyoza sunt niște găluște umplute cu carne tocată și diverse legume prăjite. Se servește cu un sos format din sos de soia și oțet de orez.

 1. Tempura

Pentru a pregăti tempura poți folosi orice pește sau legumă care a fost acoperit într-o crustă de aluat și prăjit. Aluatul este făcut din apă (sau apă minerală), făină, ouă, praf de copt sau bicarbonat de sodiu, ulei și condimente. Pot fi prăjite ingrediente precum creveți și fructe de mare sau ardei gras, fasole verde, ciuperci, cartofi, rădăcină de lotus și bambus.

 1. Mochi

Mochi este o prăjitură din orez, făcut dintr-o pastă elastică și cu umplutură de ceai verde sau cu flori de sakura. Mochi este este un fel de mâncare servită, de obicei, la anul nou, însă se poate mânca pe tot parcursul anului.

 1. Tonkatsu

Katsu este varianta japoneză a șnițelului, făcut inițial din vită, însă apoi evoluat în tonkatsu (din cotlet de porc). Se prepară exact ca un șnițel, trecut prin pesmet condimentat, făină și ou, apoi prăjit în ulei. Este servit de obicei pe orez, cu un sos tonkatsu (un amestec de sos worcestershire, ketchup, sos de stridii și zahăr). Alături, poate fi servită varză.

Realitatea LiveAsociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Ședința de judecată în dosarul Accent Group vs Veaceslav Platon, din 5 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 5 mai 2021
Briefing de presă al deputatului Vasile-Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă „Nicolae Ceaus”
Conferința de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Lansarea Zilei Europei 2021
Lansarea studiului „Reacția autorităților la investigațiile jurnalistice pe teme de integritate și corupție”
06 Mai 2021, 12:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
06 Mai 2021, 12:35 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Oppo, cea mai mare companie de smartphone-uri din China, a oferit lumii multe smartphone-uri frumoase. Este firesc sediul lor de cercetare și dezvoltare din Hangzhou, China este o structură care nu se află în afara lumii și se aliniază obiectivelor de proiectare ale OPPO. „O-tower” este o clădire proiectată de studioul de arhitectură danez, Bjarke Ingels Group (BIG) într-o formă interesantă de buclă infinită. Clădirea este concepută pentru a „conecta solul la cer într-o buclă continuă. Acest O-Tower arată ca o reprezentare măreață a mărcii, așa cum este descris de partenerul BIG Brian Yang:

„Va fi o manifestare arhitecturală a unui produs OPPO: elegant fără efort, ridicând în același timp calitatea vieții umane în oraș. ”

„O-tower” este un parc de 10.000 mp între un lac natural, un centru urban care va găzdui un program extins pentru cea mai mare companie de smartphone-uri din China, precum și un peisaj verde luxuriant. ‘O-tower’ va servi cu siguranță ca reper iconic în oraș, deoarece litera masivă- O se aprinde după apusul soarelui, creând proeminență pe orizontul orașului Hangzhou noaptea.

  „Oaza centrală și parcul umed din jur [Hangzhou] extind domeniul public în inima complexului”, a explicat Bjarke Ingels, fondatorul studioului de arhitectură din Danemarca, BIG.

Etajele inferioare ale clădirii vor găzdui spații de expoziție, zone de conferințe și o cantină, în timp ce etajele de birouri de deasupra vor fi îmbinate cu o serie de spații cu înălțime triplă. Clădirea va fi înfășurată într-o „fațadă cu amprentă” unică, cu jaluzele adaptabile orientate în funcție de unghiul soarelui. Arhitectul spune că acest lucru va reduce consumul de energie și poluarea luminoasă.


 
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă
Parcarea mașinilor în scuarul Circului, interzisă