Încearcă alte bucate japoneze decât sushi! Câteva idei

24 Apr. 2021, 12:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Apr. 2021, 12:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Japonia, cunscută și sub numele de Țara Soarelui Răsare este faimoasă în lume pentru cultura sa diferită și pentru bucatele delicioase. Atunci când te gândești la Japonia te gândești la sushi, dar, există și alte bucate pe care merită să le încerci.

  1. Onigiri

Onigiri este un fel de mâncare japoneză care se pregătește foarte ușor. Onigiri reprezintă o minge făcută din orez alb amestecat cu un condiment numit Furikake (făcut din pește uscat și măcinat, semințe de susan și altele). Poate fi modelat sub orice formă și poți folosi ca umplutură, somon, prune japoneze numite Ume, avocat și altele. În exterior e învelit de nori (folie de alge uscată).

  1. Ramen

Ramen este o supă japoneză gătită pe bază de carne de pui și sos de soia. De asemenea, se mai adaugă ceapă verde, porumb, ou, nori, tăieței. În Japonia, Ramen este considerat fast food, deoarece se prepară foarte ușor. Se mănâncă cu bețișoare, sorbind zgomotos tăițeii (nu este considerat nepoliticos).

  1. Gyoza

Gyoza este un preparat derivat din bucătăria chinezească, însă adaptat la bucătăria japoneză. Gyoza sunt niște găluște umplute cu carne tocată și diverse legume prăjite. Se servește cu un sos format din sos de soia și oțet de orez.

  1. Tempura

Pentru a pregăti tempura poți folosi orice pește sau legumă care a fost acoperit într-o crustă de aluat și prăjit. Aluatul este făcut din apă (sau apă minerală), făină, ouă, praf de copt sau bicarbonat de sodiu, ulei și condimente. Pot fi prăjite ingrediente precum creveți și fructe de mare sau ardei gras, fasole verde, ciuperci, cartofi, rădăcină de lotus și bambus.

  1. Mochi

Mochi este o prăjitură din orez, făcut dintr-o pastă elastică și cu umplutură de ceai verde sau cu flori de sakura. Mochi este este un fel de mâncare servită, de obicei, la anul nou, însă se poate mânca pe tot parcursul anului.

  1. Tonkatsu

Katsu este varianta japoneză a șnițelului, făcut inițial din vită, însă apoi evoluat în tonkatsu (din cotlet de porc). Se prepară exact ca un șnițel, trecut prin pesmet condimentat, făină și ou, apoi prăjit în ulei. Este servit de obicei pe orez, cu un sos tonkatsu (un amestec de sos worcestershire, ketchup, sos de stridii și zahăr). Alături, poate fi servită varză.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău