Maib lansează cea de-a patra emisiune de obligațiuni corporative

07 Aug. 2023, 15:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
07 Aug. 2023, 15:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Din 7 august, maib anunță lansarea celei de-a patra emisiuni de obligațiuni corporative, dar și ultima din acest program, care se va desfășura timp de 21 de zile calendaristice.

Obligațiunile corporative maib sunt instrumente financiare atractive, oferind posibilitatea gestionării economiilor personale și obținerii de beneficii semnificative pe termen mediu și lung.

Investind în obligațiuni corporative ai o serie de avantaje:

  • investiția reprezintă o sursă suplimentară de venituri;
  • rata dobânzii este mai atractivă comparativ cu alte instrumente de economisire, datorită marjei fixate;
  • acestea pot fi tranzacționate prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei;
  • pot fi utilizate drept gaj în anumite situații;
  • investitorii pot retrage suma investită printr-o simplă cerere depusă în oricare sucursală maib.

Procesul de contractare a obligațiunilor corporative maib este simplu:

  • analizează Prospectul de ofertă publică și informațiile aferente publicate pe pagina www.maib.md;
  • completează o cerere de subscriere și încheie contractul în oricare sucursală maib sau la oficiul intermediarului (Chișinău, str. Columna 104/1);
  • efectuează transferul sumelor investite din contul clientului (investitorului) în contul special al obligațiunilor subscrise. Și… ”Felicitări”, ești inclus în registrul deținătorilor de obligațiuni și ai devenit investitor.

În calitate de investitor, ține cont că potrivit Codului Fiscal cuponul sau rata dobânzii obținute din deținerea obligațiunilor reprezintă o sursă de venit impozabil.

Mai multe detalii despre această oportunitate de investiții, dar și despre caracteristicile obligațiunilor corporative maib află aici și din Prospectul de ofertă publică.

Investește inteligent.

Cu maib e simplu și ușor!

P.

 

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău