O istorie despre creativitate și curaj! Cum a descoperit Eugenia Dide pasiunea pentru tehnica origami

27 Feb. 2023, 12:08
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
27 Feb. 2023, 12:08 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Astăzi vă împărtășim o istorie a unei femei care inspiră – Eugenia Dide, o femeie cu probleme locomotorii, care își crește de una sigură fiul de 14 ani, și confecționează lucrări hand-made după tehnica origami.

Eugenia are o dorință aprigă de a munci pentru a asigura un trai decent pentru ea și fiul ei, dar din cauza dizabilității, lucrurile se complică. Când fiul său era în clasele primare și avea nevoie de un mărțișor pentru expoziția organizată la școală a descoperit un nou hobby – tehnica origami. Astfel a început să învețe cât mai multe despre origami, confecționând mărțișoare, flori, coșuri, etc. Totuși, Eugenia nu prea are vânzări, unii cumpărătorii spunând că e „scump”.

„Vânzări am foarte rar și foarte puține, dar nu renunț. E o plăcere pentru suflet. În majoritatea cazurilor, pentru mine, o lucrare înseamnă a spune într-un fel frumos „MULȚUMESC” unor oameni. Deseori, confecționez diverse lucrări pentru ocazii speciale: 1 martie, 8 martie, zi de naștere”, recunoaște Eugenia.

Chiar dacă viața e dură cu Eugenia ea își regăsește alinarea în tehnica origami, fiind susținută și de fiul său. Eugenia Dide este recunoscătoare că prin lucrările pe care le confecționează poate fi utilă societății.

„Eu nu vreau peștele, dar vreau undiță. Îmi doresc mult să mă încadrez, poate să lucrez undeva, să fac și eu un bănuț pentru a-i oferi fiului meu strictul necesar. Eu vreau ca oamenii să fie mai buni”, a mai adăugat Eugenia.

Întrucât primăvara bate la ușă, mărțișoarele și compozițiile confecționate de Eugenia pot fi perfect pentru expoziții sau pentru cadouri celor dragi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Foto: Facebook/Eugenia Dide

Foto: Facebook/Eugenia Dide

Foto: Facebook/Eugenia Dide

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău