OPEC, discuții importante cu aliații în privința extracției de petrol în 2024. Cotația ajunge la 80 de dolari pe baril

28 Nov. 2023, 16:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2023, 16:35 // Actual //  Lupu Eduard

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va găzdui joi, la ora 10:00 GMT, o întâlnire online înaintea reuniunii OPEC+, ce urmează să aibă loc în aceeași zi. Surse anonime au dezvăluit pentru Reuters că această primă întâlnire va fi mai mult dedicată chestiunilor interne decât analizei pieței petrolului.

Reuniunea, inițial planificată pentru 26 noiembrie, în Viena, a fost reprogramată pentru 30 noiembrie, fără a se oferi un motiv explicit pentru această modificare, conform anunțului făcut de OPEC. În cadrul acestei întâlniri, cele 13 state membre OPEC, conduse de Arabia Saudită, alături de cele zece țări partenere, conduse de Rusia, vor dezbate ajustări la un acord deja existent, care a restricționat producția mondială de petrol.

Marți, prețul barilului de petrol a crescut, în urma reducerii producției din Kazahstan, cauzată de o furtună puternică. În jurul orei 11:30 GMT, prețul barilului de țiței Brent era în creștere cu 0,70 dolari sau 1%, atingând 80,77 dolari pe baril, în timp ce cotațiile futures pentru barilul de țiței West Texas Intermediate (WTI) înregistrau o creștere cu 0,76 dolari sau 1%, ajungând la 75,62 dolari.

Deși prețurile petrolului au avut o tendință descendentă în ultima perioadă din cauza îngrijorărilor legate de cerere și o posibilă încetinire economică, OPEC și aliații săi vor trebui să ia măsuri pentru a menține susținerea prețurilor. John Evans, broker la PVM, a remarcat că extinderea și continuarea reducerilor de producție sunt vitale pentru a susține prețurile.

Cu toate acestea, chiar și cu posibila prelungire a reducerilor de producție, se estimează că piața petrolului mondial va consemna un ușor surplus în 2024, conform directorului diviziei de piețe petroliere din cadrul Agenției Internaționale a Energiei. Acest aspect subliniază importanța discuțiilor și deciziilor ce urmează a fi luate în cadrul reuniunii OPEC+ pentru a gestiona echilibrul ofertei și cererii în industria petrolului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău