Ceslav Ciuhrii, despre mega proiectul din Chișinău – o localitate în localitate

20 Ian. 2023, 16:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Ian. 2023, 16:55 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un interviu pentru ziarul gândul.ro, omul de afaceri Ceslav Ciuhriii vorbește despre mega proiectul imobiliar pe care vrea să-l dezvolte în Chișinău. Este vorba de o localitate în localitate.

„Este vorba despre un proiect de 260 de milioane euro, dintre care 100 de milioane de euro sunt investiții în infrastructură: școală, grădiniță, spital, centru de fitness, străzi largi, cu piste pentru bicicliști și multă verdeață”, spune Ciuhrii.

Optimist, el consideră că această criză nu va continua la nesfârșit, dar până când va trece este nevoie de chibzuință și răbdare. România trebuie să fie un exemplu pentru mediul de afaceri din Moldova, a spus Ceslav Ciuhrii.

„Ideea de a construi Satul German a apărut, în opinia mea, într-o perioadă dominată de haos în acest domeniu și noi, ca dezvoltator, dorim să convingem societatea că și în aceste condiții de haos în urbanism se poate construi, după regulile europene, un complex rezidențial confortabil care contribuie pozitiv la estetica Chișinăului. Pentru că a venit timpul când oamenii vor ceva diferit de ceea ce s-a construit până acum. Vreau să vă spun că piața imobiliară din Republica Moldova trăiește o fază de maturitate. Consumatorii au devenit foarte selectivi atunci când vine vorba de alegerea unei locuințe, a căminului familiei”, a mai spus Ciuhrii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Maia Sandu este personalitatea politică din Republica Moldova în care cetățenii au cea mai mare încredere, arată un sondaj realizat de către CBS Research la comanda Comunității WatchDog.MD. Șefa statului, care a fost menționată de aproape 24% din respondenți, este urmată de fostul președinte, Igor Dodon, care a fost numit de circa 7% din persoanele intervievate.

57% din respondenți nu au putut numi o personalitate politică în care au mare încredere. Dintre cei 43% rămași, peste jumătate au numit-o pe Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon (6,9%), Ilan Șor (3,5%), Ion Ceban (2,1%), Ion Chicu (1,4%), Vladimir Voronin (1,3%) etc. Întrebarea a fost deschisă.

Sondajul arată că la capitolul pozitiv pe primul loc se situează primarul capitalei, Ion Ceban, cu un rating de imagine cumulat de 41,5%. El este urmat de președinta Maia Sandu, cu 38,6%, și ex-președintele Igor Dodon, cu 37,2%.

„La capitolul „foarte multă încredere” sunt 23%, practic același procent ca la întrebarea deschisă, cei care spun că au foarte mare încredere în Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon, cu 12,9%, și la distanță foarte mică în spate este Ion Ceban, cu 12,3%”, a menționat Valeriu Pașa.

La capitolul anti-rating, lider detașat rămâne fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – 88%. El este urmat de liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor – 67%. Președinta Maia Sandu are un anti-rating cumulat de aproape 59%, alături de Igor Dodon, care este practic la același nivel.

Cercetarea arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota 23,4% alegători, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 22% și Partidul politic Șor – 11,3%. În același timp, aproape 20% din respondenți sunt indeciși.

Din numărul decișilor, 33,1% ar vota cu PAS. 31,1% ar vota cu BCS, iar 16% – PPȘor. La distanță mică de pragul electoral s-a situat Mișcarea Alternativa Națională, condusă de Ion Ceban, cu 4,1%.

Sondajul a fost efectuat la telefon în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1 001 persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău