Prețul Bitcoin continuă să scadă! Valoarea la care va ajunge criptomoneda, potrivit specialiștilor

24 Mai 2021, 14:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Mai 2021, 14:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O echipă de strategi condusă Nikolaos Panigirtzoglou, senior member al gigantului bancar JPMorgan, spune că selloff-ul Bitcoin încă nu a ajuns la final, scrie Aleph News.

Potrivit băncii de investiţii Goldman Sachs  declinul din ultimele săptămâni ridică semne de întrebare pentru investitorii instituţionali, iar agenţia de informaţii financiare Medley Global Advisors a avertizat că Bitcoin ar putea scădea sub pragul de 20.000 de dolari.

„Este mult prea devreme pentru a declara sfârşitul scăderilor suferite de Bitcoin”, spun analiştii JPMorgan, citând lipsa de achiziţionare a fondurilor în Bitcoin şi contractelor futures reglementate.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a crescut luni cu 9% la 36.800 dolari, după un weekend care a dus activul digital la 40% sub recordul înregistrat în urmă cu o lună.

Piaţa crypto a suferit o serie de lovituri în ultimele săptămâni, în mare parte din cauza criticilor lansate de Elon Musk cu privire la cantitatea imensă de energie necesară minării de Bitcoin, de asemenea Bitcoin a scăzut și din cauza reglementărilor propuse de autoritățile chineze.

În acest context piața criptomonedelor a suferit pierderi de 1000 de miliarde de dolari.

Recent, indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care include Bitcoin-ul şi alte criptomonede, s-a prăbuşit cu 40%, cel mai slab rezultat de la începutul pandemiei. Totodată, valoarea monedelor virtuale a scăzut cu aproximativ 1.000 de miliarde de dolari, de la un maxim de 2.600 de miliarde luna aceasta.

Un raport al firmei de analiză blockchain Chainalysis arată că, în ultimele 12 luni, au fost cheltuiţi 110 miliarde de dolari pentru a cumpăra Bitcoin la o medie de preţ de 36.000 de dolari per monedă. Astfel, marea majoritatea a investiţiilor nu reuşesc să obţină profituri în situaţia în care moneda nu este tranzacţionată la peste 36.000 dolari.

În ultimul an au fost cheltuiţi la nivel global peste 200 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona Bitcoin, peste jumătate din totalul banilor lansaţi către criptomonedă. La jumătatea lunii aprilie, Bitcoin-ul se tranzacţiona la aproape 65.000 de dolari.

Ben Emons, managing director al Medley Global Advisors, spune că posibilitatea unei scăderi sub pragul de 20.000 dolari nu poate fi „scoasă din calcule”.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 22:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 22:16 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Igor Dodon a anunțat că candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți este Alexandr Nesterovschi. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor la Publika TV.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că acest subiect încă se discută cu PCRM.

“Organizația noastră locală din Bălți l-a propus pe Alexandr Nesterovschi. Nu a fost luată o decizie finală, trebuie să decidem împreună cu comuniștii. Sperăm că vom merge în bloc. Cred că la început de octombrie va fi o decizie finală”, a declarat Dodon.

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc în data de 21 noiembrie. Funcția de primar al municipiului s-a eliberat după ce Renato Usatîi a demisionat.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală