Radu Albot a făcut surpriza primului tur Australian Open, depășind tenismanul nr. 13 mondial. De cine va da în turul doi

09 Feb. 2021, 14:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Petru Cosoi
09 Feb. 2021, 14:29 // Bani și Afaceri //  Petru Cosoi

Tenismanul moldovean Radu Albot a făcut surpriza primului tur al turneului Australian Open 2021, depășindu-l pe spaniolul Roberto Bautista Agut. Partea surprinzătoare e că cel mai bun tenisman moldovean, actualmente clasat pe poziția 85 în clasamentul ATP și cea mai bună poziție ocupată vreodată – 39, l-a depășit pe spaniolul actualmente plasat pe poziția 113 și cea mai bună poziție ocupată vreodată – 9. Astfel, Albot s-a calificat în turul doi.

„Astăzi am reușit calificarea în al doilea tur la Australian Open 2021, după ce l-am învins pe titratul spaniol Roberto Bautista Agut (nr. 13 mondial), scor – 6-7 6-0 6-4 7-6”, a scris Radu Albot pe pagina sa de Facebook.

În turul doi, care se va desfășura pe 11 februarie, Radu Albot îl va întâlni pe reprezentantul țării gazde, australianul Christopher O’Connell, care la fel a făcut una dintre surprizele primului tur.

O’Connell este actualmente plasat pe poziția 121 în clasamentul ATP, iar cea mai bună poziție ocupată de acesta a fost 111. În primul tur acesta l-a depășit de germanul Jan-Lennard Struff, plasat pe poziția 37 și cea mai bună clasare 29

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău