Șefii celor mai mari companii britanice câștigă de 86 de ori mai mult decât salariul mediu. Cine a obținut cel mai mult

19 Aug. 2021, 09:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Aug. 2021, 09:23 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Șefii celor mai mari companii britanice au câștigat de 86 de ori salariul mediu cu normă întreagă anul trecut.

Salariul mediu a unui director executiv al unei firme britanice a fost de 2,69 milioane de lire sterline în 2020, potrivit High Pay Center. Aceasta a scăzut cu 17% față de 3,25 milioane de lire sterline în 2019, înainte de pandemie, transmite BBC.

Top cinci șefi britanici cu cele mai mari câștiguri

Pascal Soriot, directorul general al gigantului farmaceutic AstraZeneca, a fost directorul cu cel mai mare câștig, anul trecut câștigând 15,45 milioane de lire sterline.

El a fost considerabil în fața lui Brian Cassin de la agenția de referință de credit Experian, care a câștigat 10,3 milioane de lire sterline, conform cifrelor grupului de reflecție.

Pe locul trei s-a aflat Albert Manifold al companiei de materiale de construcție CRH, care a primit 9,92 milioane de lire sterline.

Laxman Narasimhan, de la firma de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, a fost al patrulea cu 9,24 milioane de lire sterline, în timp ce al cincilea șef cel mai bine plătit în 2020 a fost Rob Perrins de la constructorul de case Berkeley, care a câștigat 8,03 milioane de lire sterline.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală