Șefii celor mai mari companii britanice câștigă de 86 de ori mai mult decât salariul mediu. Cine a obținut cel mai mult

19 Aug. 2021, 09:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Aug. 2021, 09:23 // Au Bani //  MD Bani

Șefii celor mai mari companii britanice au câștigat de 86 de ori salariul mediu cu normă întreagă anul trecut.

Salariul mediu a unui director executiv al unei firme britanice a fost de 2,69 milioane de lire sterline în 2020, potrivit High Pay Center. Aceasta a scăzut cu 17% față de 3,25 milioane de lire sterline în 2019, înainte de pandemie, transmite BBC.

Top cinci șefi britanici cu cele mai mari câștiguri

Pascal Soriot, directorul general al gigantului farmaceutic AstraZeneca, a fost directorul cu cel mai mare câștig, anul trecut câștigând 15,45 milioane de lire sterline.

El a fost considerabil în fața lui Brian Cassin de la agenția de referință de credit Experian, care a câștigat 10,3 milioane de lire sterline, conform cifrelor grupului de reflecție.

Pe locul trei s-a aflat Albert Manifold al companiei de materiale de construcție CRH, care a primit 9,92 milioane de lire sterline.

Laxman Narasimhan, de la firma de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, a fost al patrulea cu 9,24 milioane de lire sterline, în timp ce al cincilea șef cel mai bine plătit în 2020 a fost Rob Perrins de la constructorul de case Berkeley, care a câștigat 8,03 milioane de lire sterline.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău