Top 5! Cele mai sigure plaje pentru vacanța din 2021

11 Iul. 2021, 17:56
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Iul. 2021, 17:56 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Coronavirusul continuă să dea bătăi de cap, mai ales prin apariția noilor tulpini și pe fondul scăderii constante a ratei de vaccinare. Și pentru că ne aflăm în plin sezon estival, iată cinci dintre cele mai sigure, și chiar izolate, plaje pentru vacanțele din 2021.

Plaja Mellieha – Malta

Malta este una dintre primele țări europene care a atins imunitatea de turmă, încă de la sfârșitul lui mai, aceasta având cea mai ridicată rată de vaccinare.

În plus, toți cei care lucrează în turism au fost vaccinați, astfel încât turiștii să se simtă în siguranță.

Mellieha este cea mai întinsă plajă din Malta, unde există cu siguranță loc pentru prosoapele turiștilor. Plaja este una cu nisip fin și întâmpină turiștii și cu 12 golfuri spectaculoase. Fiind cea mai întinsă plajă, mai mult ca sigur puteți menține distanțarea socială față de alți turiști prezenți în zonă.

De asemenea, începând din iunie, restaurantele, cafenelele sau barurile sunt deschise până la miezul nopții. Inclusiv piscinele sunt disponibile pentru turiști.

Ceea ce este de menționat este faptul că purtatul măștii de protecție pe plajă este recomandat, dar NU obligatoriu.

Plaja Porto Santo – Portugalia

Madeira este considerată una dintre cele mai sigure destinații pentru această vară. În plus, zona este chiar una dintre cele mai puțin afectate de pandemie. În prezent, purtarea măștii este obligatorie doar în spațiile aglomerate, nu și pe plajă.

Madeira este, de fapt, un arhipelag care cuprinde mai multe insule, ceea ce duce la o îmbinare între plajă, soare, relaxare și natură. Madeira este principala insulă, dar mai există și unele mai mici precum Porto Santo, unde locuiesc aproximativ 5.500 de oameni.

Plajele din Porto Santo sunt faimoase pentru nisipul fin și auriu. În plus, se spune că nisipul din zonă are chiar efect terapeutic (este numit Psammotherapy, adică nisipul fierbinte).

Și apropo, dacă ajungeți în Porto Santo, e posibil să întâlniți pe mama lui Cristiano Ronaldo, care adoră regiunea.

Plaja Ribeira Grande – Portugalia

Rămânem în Portugalia și mergem la Ribeira Grande, un oraș situat în nordul insulei Sao Miguel, ușor accesibil și se poate ajunge în 20 de minute cu mașina din capitala ”Ponta Delgada”.

Plaja este numai bună pentru cei care fac surf, dar și pentru cei care vor să se bucure de o zi la soare. Regiunea este și ea una dintre cele mai puțin afectate de pandemie. Azore a experimentat cazuri ușoare de boală, comparativ cu Portugalia continentală.

Cu o plajă extinsă, înconjurată de natură, dar și cu posibilitatea de a deveni o țintă pentru aventurieri, Ribeira Grande este o destinație sigură pentru reîncărcarea bateriilor în această vară.

Preveza – Grecia

Nu mai este niciun secret că Grecia este una dintre cele mai dorite destinații pentru vacanța de vară. În plus, este și una dintre cele mai puțin afectate state de pandemie (de patru ori mai puțin impactată decât Belgia, spre exemplu).

În plus, grecii schimbă filtrele aerelor condiționate după fiecare turist, iar distanța dintre umbrelele de pe plajă depășește 2 metri.

Plaja Monolithi, principala plajă din Preveza, are 22 de kilometri lungime și peste 80 de metri lățime. Este, astfel, una dintre cele mai lungi plaje din Europa.

Cunoscută pentru prețurile bune, Preveza este antonimul lui Saint Tropez: costurile pentru hoteluri, restaurante și cafenele sunt accesibile, iar, vara aceasta, șezlongurile sunt chiar gratuite. Grecia a redus, de asemenea, taxele pe zboruri, trenuri, autobuze și multe servicii pentru a vă face să cheltuiți mai puțin în această vară.

Plaja Egremni – Grecia

Tot la capitolul Grecia, găsim și plaja Egremni, cu ape turcoaz, nisip alb și fin și roci care ”coboară„ în mare.

Localizatî în Lefkada, Egremni este considerată una dintre cele mai frumoase insule grecești. În plus, până nu demult, plaja era inaccesibilă turiștilor. În prezent, turiștii se pot bucura de soare și plajă, însă trebuie să țină cont de faptul că nu există restaurante sau baruri în regiune, prin urmare, trebuie să își aducă provizii.

De menționat este și faptul că plaja face parte din topul plajelor cu cea mai ”albastră” apă din lume.

Iar dacă turiștii își doresc să exploreze zona, pot parca mașina pe plaja Egremni și să meargă la Porto Katsiki. Porto Katiski înseamnă „portul caprelor”, deoarece doar caprele puteau ajunge în această zonă înainte. Plaja se află în partea de jos a unei stânci palide concave. Se află la 35 kilometri de orașul Lefkada, lângă satul Athani, care cum este accesibil și turiștilor.

Sursa: Wall Street.ro

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală