Top 5! Cele mai sigure plaje pentru vacanța din 2021

11 Iul. 2021, 17:56
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Iul. 2021, 17:56 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Coronavirusul continuă să dea bătăi de cap, mai ales prin apariția noilor tulpini și pe fondul scăderii constante a ratei de vaccinare. Și pentru că ne aflăm în plin sezon estival, iată cinci dintre cele mai sigure, și chiar izolate, plaje pentru vacanțele din 2021.

Plaja Mellieha – Malta

Malta este una dintre primele țări europene care a atins imunitatea de turmă, încă de la sfârșitul lui mai, aceasta având cea mai ridicată rată de vaccinare.

În plus, toți cei care lucrează în turism au fost vaccinați, astfel încât turiștii să se simtă în siguranță.

Mellieha este cea mai întinsă plajă din Malta, unde există cu siguranță loc pentru prosoapele turiștilor. Plaja este una cu nisip fin și întâmpină turiștii și cu 12 golfuri spectaculoase. Fiind cea mai întinsă plajă, mai mult ca sigur puteți menține distanțarea socială față de alți turiști prezenți în zonă.

De asemenea, începând din iunie, restaurantele, cafenelele sau barurile sunt deschise până la miezul nopții. Inclusiv piscinele sunt disponibile pentru turiști.

Ceea ce este de menționat este faptul că purtatul măștii de protecție pe plajă este recomandat, dar NU obligatoriu.

Plaja Porto Santo – Portugalia

Madeira este considerată una dintre cele mai sigure destinații pentru această vară. În plus, zona este chiar una dintre cele mai puțin afectate de pandemie. În prezent, purtarea măștii este obligatorie doar în spațiile aglomerate, nu și pe plajă.

Madeira este, de fapt, un arhipelag care cuprinde mai multe insule, ceea ce duce la o îmbinare între plajă, soare, relaxare și natură. Madeira este principala insulă, dar mai există și unele mai mici precum Porto Santo, unde locuiesc aproximativ 5.500 de oameni.

Plajele din Porto Santo sunt faimoase pentru nisipul fin și auriu. În plus, se spune că nisipul din zonă are chiar efect terapeutic (este numit Psammotherapy, adică nisipul fierbinte).

Și apropo, dacă ajungeți în Porto Santo, e posibil să întâlniți pe mama lui Cristiano Ronaldo, care adoră regiunea.

Plaja Ribeira Grande – Portugalia

Rămânem în Portugalia și mergem la Ribeira Grande, un oraș situat în nordul insulei Sao Miguel, ușor accesibil și se poate ajunge în 20 de minute cu mașina din capitala ”Ponta Delgada”.

Plaja este numai bună pentru cei care fac surf, dar și pentru cei care vor să se bucure de o zi la soare. Regiunea este și ea una dintre cele mai puțin afectate de pandemie. Azore a experimentat cazuri ușoare de boală, comparativ cu Portugalia continentală.

Cu o plajă extinsă, înconjurată de natură, dar și cu posibilitatea de a deveni o țintă pentru aventurieri, Ribeira Grande este o destinație sigură pentru reîncărcarea bateriilor în această vară.

Preveza – Grecia

Nu mai este niciun secret că Grecia este una dintre cele mai dorite destinații pentru vacanța de vară. În plus, este și una dintre cele mai puțin afectate state de pandemie (de patru ori mai puțin impactată decât Belgia, spre exemplu).

În plus, grecii schimbă filtrele aerelor condiționate după fiecare turist, iar distanța dintre umbrelele de pe plajă depășește 2 metri.

Plaja Monolithi, principala plajă din Preveza, are 22 de kilometri lungime și peste 80 de metri lățime. Este, astfel, una dintre cele mai lungi plaje din Europa.

Cunoscută pentru prețurile bune, Preveza este antonimul lui Saint Tropez: costurile pentru hoteluri, restaurante și cafenele sunt accesibile, iar, vara aceasta, șezlongurile sunt chiar gratuite. Grecia a redus, de asemenea, taxele pe zboruri, trenuri, autobuze și multe servicii pentru a vă face să cheltuiți mai puțin în această vară.

Plaja Egremni – Grecia

Tot la capitolul Grecia, găsim și plaja Egremni, cu ape turcoaz, nisip alb și fin și roci care ”coboară„ în mare.

Localizatî în Lefkada, Egremni este considerată una dintre cele mai frumoase insule grecești. În plus, până nu demult, plaja era inaccesibilă turiștilor. În prezent, turiștii se pot bucura de soare și plajă, însă trebuie să țină cont de faptul că nu există restaurante sau baruri în regiune, prin urmare, trebuie să își aducă provizii.

De menționat este și faptul că plaja face parte din topul plajelor cu cea mai ”albastră” apă din lume.

Iar dacă turiștii își doresc să exploreze zona, pot parca mașina pe plaja Egremni și să meargă la Porto Katsiki. Porto Katiski înseamnă „portul caprelor”, deoarece doar caprele puteau ajunge în această zonă înainte. Plaja se află în partea de jos a unei stânci palide concave. Se află la 35 kilometri de orașul Lefkada, lângă satul Athani, care cum este accesibil și turiștilor.

Sursa: Wall Street.ro

 

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău