„Tot ce atinge Elon Musk se transformă în aur”: partenerul său de afaceri din China a devenit mai bogat decât Jack Ma

14 Iul. 2021, 17:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iul. 2021, 17:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Se spune că tot ceea ce atinge Elon Musk se transformă în aur, ceea ce pare a fi adevărat în cazul omului de afaceri chinez Robin Zeng Yuqun. Fondatorul CATL, cel mai mare producător mondial de baterii pentru vehicule electrice, este acum mai bogat decât Jack Ma, proprietarul Alibaba, relatează Bloomberg.

La 53 de ani, Zeng Yuqun are o avere de 50 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Forbes Billionaires Index, grație acțiunilor CATL care au crescut anul acesta. În schimb, averea lui Jack Ma este estimată la o valoare de 45,4 miliarde de dolari, în urma numeroaselor pierderi din 2020.

Magnatul chinez, originar dintr-un mic sat din provincia Fujian, a fondat Contemporary Amperex Technology (CATL) în 2011. În mai puțin de un deceniu, a reușit să o poziționeze ca cel mai mare producător mondial de baterii reîncărcabile pentru vehicule electrice.

Pe 26 iunie, s-a anunțat că CATL și-a prelungit acordul de colaborare cu Tesla până în 2025 pentru a furniza baterii pentru vehiculele sale electrice, lucru pe care îl fac și alte companii precum Panasonic și LG.

Cu aceasta, Robin Zeng Yuqun intră într-un grup select dintre cei mai bogați oameni din Asia, care include Zhong Shanshan (Farmacia biologică de primăvară Nongfu și Beijing Wantai), Ma Huateng (Tencent și WeChat), Jack Ma și Zhang Yimin (TikTok).

Potrivit analiștilor specializați, creșterea acțiunilor CATL și creșterea consecventă a averii lui Zeng Yuqun sunt un semn că energia verde este în creștere în China. Datorită tendinței, o nouă generație de magnați chinezi adună averi uriașe, mizând pe energie curată.

„Clasamentul miliardarilor a fost dominat de mogulii imobiliari și mai târziu de antreprenorii tehnologici, iar acum vedem mai multe în noul sector energetic”, spune Hao Gao, directorul unui centru de cercetare de la Universitatea Tsinghua.

Țara asiatică conduce piața vehiculelor electrice. Numai în 2020, vânzările cu amănuntul de mașini cu energie regenerabilă au crescut cu 9,8%, până la 1,11 milioane de unități în China.

În plus, țara implementează și urmează politici stricte de mediu pentru a atinge neutralitatea carbonului până în 2060.

„Ca lider în industria bateriilor pentru vehicule electrice, CATL va beneficia cel mai mult de obiectivul privind emisiile de carbon”, a adăugat Gao.

Un raport al SNE Research afirmă că vânzările globale de baterii pentru vehicule electrice s-au dublat în primele patru luni ale anului 2021, comparativ cu anul precedent. Dintre acestea, 32,5% corespund CATL, ceea ce îl plasează ca fiind compania cu cea mai mare cotă de piață.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală