Tzvetanka Donkova Kroumova, aprobată vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank

01 Feb. 2022, 11:32
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
01 Feb. 2022, 11:32 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat-o pe doamna Tzvetanka Donkova Kroumova în funcția de vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank. Este vorba despre un specialist de înaltă valoare, cu o experiență de 30 de ani de activitate în domeniile justiției, asigurări, consultanță și financiar-bancar.

La Moldindconbank, doamna Tzvetanka Donkova Kroumova va fi responsabilă de Aria Conformitate şi Legalitate.

Până la aprobarea în funcția de vicepreședinte al Comitetului de conducere, Tzvetanka Donkova Kroumova a activat la BCRA – Credit Rating Agency AD din Sofia, Bulgaria, unde a oferit servicii de consultanță pentru proiecte de profil din Bulgaria, Italia și România.

Timp de 11 ani, doamna Tzvetanka Donkova Kroumova a fost director executiv al ARMEEC INSURANCE JSC, o importantă companie de asigurări din Bulgaria și membru al Consiliului directorilor OAO Armeec din Rusia.

De asemenea, pe parcursul a 13 ani, ea a făcut parte din Consiliul de administrare și a condus Departamentul Juridic în compania de asigurări Bulstrad Insurance & Reinsurance PLC. Noul membru al Comitetului de conducere al băncii mai deține și o experiență vastă de activitate pe piața reasigurărilor din Londra, unde a activat în calitate de membru al Consiliului directorilor companiei European Insurance and Reinsurance Brokers Ltd.

Timp de zece ani, doamna Krumova a fost și membru al Comitetului Executiv al Biroului Național de Asigurări Auto din Bulgaria.

Noul vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank deține o vastă experiență de activitate în domeniul bancar. Doamna Tzvetanka Donkova Kroumova a fost membru al Consiliului de administrație al băncii ZAO AKB IKBank din Rusia și făcut parte din Comitetul executiv al Central Cooperative Bank AD din Bulgaria.

Datorită realizărilor din activitatea sa managerială, noul vicepreședinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank a obținut titlul de ”Managerul anului 2015” în Bulgaria. În același an, i-a fost oferită Distincția pentru realizări remarcabile pentru dezvoltarea industriei asigurărilor în anul 2014.

Doamna Kroumova a reușit, de-a lungul carierei sale, să îmbine activitatea profesională cu cea didactică și științifică. Astfel, ea a predat cursul ”Reasigurări”, la Universitatea Economie Națională și Mondială și la Institutul de Studii Postuniversitare din Sofia, este autor al mai multor publicații din domeniul asigurărilor.

Moldindconbank este una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, cu cea mai mare rețea de subdiviziuni din țară și deține poziția de lider în segmentele credite imobiliare și carduri de plată. Din martie 2019, investitor majoritar al Moldindconbank este compania bulgară „Doverie-Invest”. Acum, investitorul european deține o cotă de participare de 78,21% din capitalul băncii.

P.

Realitatea Live

02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ