Vedete care și-au cumparat insule private. Locurile de vis în care își petrec vacanțele cele mai bogate celebrități

17 Iun. 2021, 05:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
17 Iun. 2021, 05:37 // Au Bani //  bani.md

Conace luxoase, avioane private, iahturi, bijuterii de lux, îmbrăcăminte și accesorii de designer exclusiviste, mașini de milioane de dolari sunt câteva dintre luxurile de care se bucură multe vedete. Cu toate acestea, există un grup select de artiști care pot adaugă și „deținerea unei insule private” la această listă.

Vă prezentăm câteva celebrități care și-au achiziționate insule, pentru a petrece în liniște cele mai frumoase vacanțe.

Leonardo DiCaprio

În 2005, câștigătorul premiului Oscar a achiziționat Insula Blackadore Caye. DiCaprio are inițiativa de a transformă acest teritoriu de 104 acri într-o stațiune ecologică cu bungalouri și vile și un centru de cercetare care desfășoară activități pentru dezvoltarea durabilă.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Home Finest (@homefinest)

Celine Dion

Cântăreața piesei iconice Titanic deține o insula privată în Jupiter, Florida, unde ea și soțul ei regretat, directorul muzical Rene Angelil, au construit un conac imens, complet alb, care are chiar și propriul sau parc acvatic.

 

Johnny Depp

Datorită filmării Piraților din Caraibe, Johnny Depp a întâlnit diferite insule din Marea Caraibelor, care l-au încântat cu nisipul alb și marea cristalină. Una dintre acestea, Little Hall’s Pond Cay, situată în Bahamas, i-a plăcut atât de mult încât a decis să o cumpere pentru a avea propriul sau paradis de 45 de acri pentru a se bucură de pace. Insula să este atât de importantă pentru actor încât chiar și fiecare plajă poartă numele unei persoane dragi.

Shakira

Vedetă columbiană a făcut echipa cu Roger Waters, membru al Pink Floyd, și împreună au achiziționat Bonds Cay, o insula de 550 de acri din Bahamas pe care au transformat-o într-o destinație turistică exclusivă. Atât cântăreții, cât și oaspeții lor privilegiați se pot bucură de cinci frumoase plaje cu nisip alb, lagune și cascade și peisaje luxuriante de vegetație.

Realitatea Live

16 Mai 2025, 16:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
16 Mai 2025, 16:37 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Statul român, prin Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (CN APM), a depus prima ofertă neangajantă pentru achiziționarea operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova – firma ICS Danube Logistics, controlată în prezent de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Potrivit documentelor obținute de Profit.ro, oferta a fost înregistrată pe 24 aprilie 2025, marcând un prim pas concret al României pentru preluarea singurului port maritim al Republicii Moldova, situat strategic la kilometrul 133,8 al Dunării, în vecinătatea granițelor cu România și Ucraina, scrie profit.ro.

Pentru a susține acest demers, compania românească a lansat o procedură de achiziție de servicii de consultanță în valoare de 2 milioane de lei, necesare evaluării activelor și realizării unui raport de due diligence. Cinci operatori economici au depus oferte pentru acest contract, urmând ca firma câștigătoare să finalizeze analiza în termen de trei săptămâni.

Tranzacția este urmărită cu atenție și de alți potențiali investitori strategici. Printre aceștia se numără MBF Port Burgas din Bulgaria, controlată de frații Kiril și Georgi Domuschiev – oameni de afaceri influenți și proprietari ai clubului de fotbal Ludogorets Razgrad. De asemenea, BERD a anunțat anterior că poartă discuții și cu investitori din Turcia, Olanda și Danemarca.

Portul Giurgiulești este singurul port maritim al Republicii Moldova și un nod logistic crucial, conectat trimodal – pe cale ferată, rutier și fluvial. În 2023, portul a înregistrat un record de 2,17 milioane de tone de mărfuri transbordate, o creștere de aproape 19% față de anul precedent.

Terminalele portului permit importul de combustibili, îngrășăminte și materiale de construcții, precum și exportul de cereale, ulei, șrot și deșeuri metalice. Giurgiulești funcționează și ca port satelit al Constanței, de unde vin livrări regulate de produse esențiale.

Directorul general al Danube Logistics SRL, Mathias von Tucher, a declarat recent că accentul operațional va fi pus pe nevoile importatorilor și exportatorilor moldoveni, menționând investiții în infrastructura cerealieră și digitalizarea operațiunilor.

BERD a devenit unic proprietar legal al portului în 2021, după ce a sprijinit financiar proiectul încă din 1995. Banca internațională a anunțat că urmărește atragerea unui investitor strategic capabil să continue dezvoltarea infrastructurii portuare și să asigure stabilitatea economică a proiectului.

Deși obiectivele guvernului român sunt în prezent confidențiale din rațiuni de concurență, sursele oficiale arată că Bucureștiul tratează acest proiect ca un obiectiv de interes strategic pentru întărirea conectivității regionale, a cooperării economice cu Republica Moldova și a prezenței în bazinul Mării Negre și Dunării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO