Veste bună pentru investitorii Bitcoin. PayPal a crescut limita de cumpărare a criptomonedei

19 Iul. 2021, 15:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
19 Iul. 2021, 15:45 // Bani și Afaceri //  MD Bani

PayPal și-a modificat politica legată de criptomonede și a venit cu mai multe schimbări pentru cei care tranzacționează Bitcoin prin intermediul serviciului, scrie playtech.ro.

PayPal a intrat pe piața criptomonedelor încă de la sfârșitul anului trecut, când a decis să le permită utilizatorilor (din SUA) să cumpere, să dețină sau să vândă Bitcoin, Litecoin, Ethereum și alte criptomonede cunoscute. A venit, însă, și cu niște limite pentru aceste tranzacții. Totuși, compania a depășit aceste limite și a decis să crească limita de cumpărare Bitcoin până la 100.000 de dolari în fiecare săptămână. În aceste condiții, limita anuală de 50.000 de dolari nu mai e în vigoare. E o mișcare prin care e întreținută frenezia investitorilor în criptomonede. PayPal dă impresia că vede un viitor în această direcție.

PayPal, schimbări care-i vizează pe investitorii în Bitcoin

PayPal dă senzația că marșează puternic în zona criptomonedelor, prin introducerea noii limite săptămânale și anularea celei anuale. E deja a cincea modificare a limitelor (întotdeauna în sus) în mai puțin de un an.

Serviciul susține că a adăugat în aplicație și ghiduri și materiale educaționale – astfel încât toți cei interesați să afle cam tot ce vor despre piața criptomonedelor. De asemenea, platforma arată că vrea să demonteze miturile legate de aceste active digitale.

Din datele făcute publice rezultă că utilizatorii PayPal care tranzacționează monede virtuale folosesc aplicația dublu față de ceilalți, spunea CFO-ul John Rainey.

PayPal a pășit timid spre piața criptomonedelor, dar e clar că a mărit pasul între timp. În noiembrie 2020, anunța că utilizatorii vor putea tranzacționa până la 20.000 de dolari pe săptămână, o sumă dublă față de limita impusă inițial.

La acea vreme, Dan Schulman, CEO PayPal, menționa că susținerea monedelor virtuale a fost determinată de direcția în care merge lumea – adică o tranziție ”inevitabilă” către astfel de active.

„Trecerea la formele digitale ale monedelor este inevitabilă, aducând cu sine avantaje clare în ceea ce privește incluziunea financiara și accesul, eficiența, viteza și reziliența sistemului de plăți, precum și capacitatea guvernelor de a deconta rapid fondurile către cetățeni”, spunea acesta.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 15:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 15:15 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Transferurile instant zilnice ale moldovenilor se ridică la 2,6 milioane de lei, constată guvernatoarea BNM, Anca Dragu, care a participat astăzi la lansarea Campaniei Naționale Fără Cash.

„Împreună lucrăm la acest concept de acces mai ușor la plăți și la servicii bancare și, în general, la dezvoltarea țării și crearea unor perspective mai simple de facilitare a businessului și a tranzacțiilor pentru toți cetățenii Moldovei”, a subliniat Anca Dragu.

Guvernatoarea BNM a făcut referire la cele mai recente proiecte ale Băncii Naționale, care deja se bucură de succes. În context, a fost menționată înaintarea cererii de aderare a Republicii Moldovei la Zona Unică în Plăți în Euro (SEPA), care este în proces de examinare, dar și lansarea, în luna martie, a Sistemului de Plăți Instant MIA.

„Până ieri, avem înregistrate 124 118 de plăți și 115 milioane de lei transferați – câte 2900 de plăți și 2,65 mil de lei transferați pe zi. Sunt cifre care arată că MIA este un succes pentru sistemul nostru bancar. Aducem cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea plăților sigure, rapide și cu costuri din ce în ce mai reduse. Avem comisioane de zero lei pentru plățile instant de până la cinci mii de lei. Plățile au devenit foarte accesibile” a spus Anca Dragu.

Anul trecut, numărul cardurilor în circulație a depășit numărul populației din Republica Moldova, constituind cifra de 3 292 564. Totodată, pe parcursul anilor 2019-2023 numărul și valoarea plaților fără numerar au crescut în fiecare an în medie cu 40,4% și respectiv 37,9%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău