Veste bună pentru investitorii Bitcoin. PayPal a crescut limita de cumpărare a criptomonedei

19 Iul. 2021, 15:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 15:45 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

PayPal și-a modificat politica legată de criptomonede și a venit cu mai multe schimbări pentru cei care tranzacționează Bitcoin prin intermediul serviciului, scrie playtech.ro.

PayPal a intrat pe piața criptomonedelor încă de la sfârșitul anului trecut, când a decis să le permită utilizatorilor (din SUA) să cumpere, să dețină sau să vândă Bitcoin, Litecoin, Ethereum și alte criptomonede cunoscute. A venit, însă, și cu niște limite pentru aceste tranzacții. Totuși, compania a depășit aceste limite și a decis să crească limita de cumpărare Bitcoin până la 100.000 de dolari în fiecare săptămână. În aceste condiții, limita anuală de 50.000 de dolari nu mai e în vigoare. E o mișcare prin care e întreținută frenezia investitorilor în criptomonede. PayPal dă impresia că vede un viitor în această direcție.

PayPal, schimbări care-i vizează pe investitorii în Bitcoin

PayPal dă senzația că marșează puternic în zona criptomonedelor, prin introducerea noii limite săptămânale și anularea celei anuale. E deja a cincea modificare a limitelor (întotdeauna în sus) în mai puțin de un an.

Serviciul susține că a adăugat în aplicație și ghiduri și materiale educaționale – astfel încât toți cei interesați să afle cam tot ce vor despre piața criptomonedelor. De asemenea, platforma arată că vrea să demonteze miturile legate de aceste active digitale.

Din datele făcute publice rezultă că utilizatorii PayPal care tranzacționează monede virtuale folosesc aplicația dublu față de ceilalți, spunea CFO-ul John Rainey.

PayPal a pășit timid spre piața criptomonedelor, dar e clar că a mărit pasul între timp. În noiembrie 2020, anunța că utilizatorii vor putea tranzacționa până la 20.000 de dolari pe săptămână, o sumă dublă față de limita impusă inițial.

La acea vreme, Dan Schulman, CEO PayPal, menționa că susținerea monedelor virtuale a fost determinată de direcția în care merge lumea – adică o tranziție ”inevitabilă” către astfel de active.

„Trecerea la formele digitale ale monedelor este inevitabilă, aducând cu sine avantaje clare în ceea ce privește incluziunea financiara și accesul, eficiența, viteza și reziliența sistemului de plăți, precum și capacitatea guvernelor de a deconta rapid fondurile către cetățeni”, spunea acesta.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală