(VIDEO) Câți moldoveni au cerut compensații de la Guvern? Ce îți trebuie pentru a le solicita

27 Oct. 2022, 16:32
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Oct. 2022, 16:32 // Actual //  MD Bani

Până în prezent, peste 333,8 mii de moldoveni au solicitat compensații pentru energie prin intermediul site-ului compensatii.gov.md, afirmă autoritățile. Dintre acestea, 286,5 mii așteaptă să fie aprobate, și doar 60.000 de mii au fost aprobate spre finanțare.

Potrivit ministerului Muncii și Protecției Sociale, înregistrarea cererii va fi validată doar după completarea tuturor câmpurilor obligatorii.

Pentru a beneficia de compensații este necesar să indicați următoarele date:

  1. Introduceți datele personale ale membrilor familiei;
  2. Introduceți numărul locului de consum, contul personal sau codul de identificare al locuinței din facturile pentru energie termică, electricitate și gaz;
  3. Menționați toate persoanele care locuiesc împreună cu dumneavoastră, indiferent de gradul de rudenie;
  4. Indicați venitul mediu lunar pentru fiecare membru adult al familiei pentru ultimele 6 luni. Faceți un calcul estimativ, ținând cont că sistemul va confrunta informația cu datele din bazele de date guvernamentale;
  5. Dacă aveți un credit ipotecar pe locuința pentru care solicitați compensații indicați acest lucru și specificați ultima plată lunară achitată;
  6. Dacă un membru al familiei este plecat peste hotare, dar va reveni în perioada de acordare a compensațiilor acasă, includeți datele sale în cererea pentru compensații;
  7. Membri familiei care locuiesc în alt apartament, vor scrie o cerere separată pentru acel punct de consum, iar dumneavoastră nu îi indicați în cerere;
  8. Țineți cont că o persoană nu poate fi declarată drept locatar în mai mult de un bun imobil.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

În cazul în care nu dispuneți de acces la internet sau nu cunoașteți cum să completați cererea, apelați la ajutorul asistenților sociali și bibliotecarilor din localitate.

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău