10 alimente pe care nu ar trebui să le păstrezi niciodată în frigider

20 Iun. 2022, 13:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iun. 2022, 13:58 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Când vine vorba de fructe, legume și alte produse alimentare, primul nostru instinct poate fi să păstrăm totul în frigider pentru a încerca să le păstrăm proaspete cât mai mult timp posibil. Poți păstra mâncarea proaspătă și delicioasă și în afara frigiderului.

Roșii

Atmosfera rece și umedă din interiorul frigiderului poate afecta textura roșiilor tale înainte de a avea ocazia să le folosești. Doar asigură-te că le ferești de lumina directă a soarelui. Roșiile cherry sunt singurul soi care tind să reziste mult timp în frigider fără să devină moi prea repede.

Ceapă

Cele mai multe tipuri de ceapă (cum ar fi galbenă, albă și dulce) stă cel mai bine atunci când este păstrată la temperatura camerei, de preferință în cămară, ferită de lumina directă a soarelui și de căldura plitei sau a cuptorului. De asemenea, cel mai bine este să o depozitați separat, în loc să o puneți lângă alte legume sau fructe. După ce o ceapă este tăiată, bucățile rămase pot fi păstrate într-o pungă sau un recipient etanș la frigider.

Cartofi

Nu există absolut niciun motiv să păstrați orice fel de cartofi în frigider. Un loc răcoros și uscat este cel mai bun pentru ei. Depozitați-i într-o cămară, de preferință într-un coș sau o pungă de hârtie. Temperaturile scăzute tind să afecteze textura cartofilor prin descompunerea amidonului, transformându-i in legume nisipoase sau dulci.

Uleiul se solidifică în frigider

Ar trebui să fie de la sine înțeles. Fă asta o dată și probabil că nu o vei mai face a doua oară. Uleiurile precum cel de măsline, de avocado sau uleiul vegetal se îngroașă sau se solidifică la temperaturi scăzute, ceea ce nu este deloc ideal atunci când vine timpul să vă apucați de gătit.

Banane

Pentru ca o banană să aibă cel mai bun gust, trebuie păstrată la temperatura camerei, mai ales dacă necesită mai multă coacere. Fii conștient de faptul că bananele pot face ca fructele din apropiere să se coacă mai repede, așa că organizează-le în consecință.

Cafea

Cafeaua trebuie ținută departe de orice umiditate, pentru ca nu cumva să fie supusă mucegaiului sau să strice aroma înainte de a avea șansa de a o prepara. Păstrați-o într-un recipient ermetic pe blat sau în cămară. Au existat multe dezbateri despre păstrarea boabelor de cafea în congelator înainte de măcinare pentru a spori aroma, dar funcționează numai dacă boabele sunt sigilate corect într-un recipient etanș.

Mierea se cristalizează mai repede în frigider

Temperaturile scăzute pot face ca mierea să se cristalizeze mai repede decât atunci când este depozitată într-un loc întunecat și răcoros, cum ar fi o cămară. Rețineți că, în timp, mierea se va cristaliza întotdeauna în cele din urmă.

Pâine

În timp ce s-a spus că frigiderul ajută la prevenirea mucegaiului pe pâine, umiditatea frigiderului trage umezeala din ea, lăsându-vă feliile uscate. În schimb, o poți păstra în congelator pentru a o dezgheța și a prăji oricând dorești.

Avocado

Frigiderul va încetini procesul de coacere al fructului avocado, așa că, dacă nu ai prea multe avocado pentru utilizarea ta săptămânală, păstrează-l afară la temperatura camerei. Temperatura rece întărește, de asemenea, textura unui avocado copt, care ar putea să nu fie ideal pentru unii când vine timpul mesei. Odată tăiat, păstrează toate jumătățile într-o pungă sau într-un recipient în frigider.

Usturoi

Această legumă se păstrează cel mai bine împreună cu ceapa și cartofii în cămara rece și întunecată, până când îl folosești. Odată tăiat, îl poți păstra în frigider.

Realitatea Live

01 Dec. 2022, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2022, 17:22 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu susține că Agenția Proprietății Publice a constituit o comisiei externă de expertiză în vederea elucidării cauzelor opririi avariate a blocului energetic nr.3 (CET Sursa 1) de la Termoelectrica

Constantin Borosan, secretar de stat în domeniul energeticii, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Președintele Comisiei;

Victor Parlicov, expert în domeniul energetic, societatea civilă;

Sergiu Tofilat, expert în domeniul energetic, societatea civilă;

Chicu Sergiu, șef adjunct Direcția contencios și control al legalității, Agenția Proprietății Publice;

Balan Victor, doctor conferențiar, Universitatea Tehnică din Moldova;

Braga Dumitru, doctor, lector, șef Departament Energetică, Universitatea Tehnică din Moldova;

Cernei Mihail, doctor conferențiar, Universitatea Tehnică din Moldova, ex-director S.A.”Termocom”;

Guțu Aurel, doctor conferențiar, Universitatea Tehnică din Moldova;

Dobrea Ina, lector universitar, Universitatea Tehnică din Moldova;

Golovanov Nicolae, profesor, Facultatea Energetică, Universitatea Politehnică București;

Vasile Nemțan, șef adjunct automatică și verificări, S.A.” CET Nord”;

Oboznîi Denis, șef adjunct serviciu în alte ramuri, Serviciul juridic S.A.”Termoelectrica”, secretarul Comisiei.

La data de 11 noiembrie, ora 01:46, a avut loc oprirea avariată a blocului energetic nr. 3, cu sarcina electrică de 18 MW, ca urmare a acționării protecțiilor caracteristice unui scurt circuit intern a generatorului.

Astfel, a fost micșorată presiunea hidrogenului din corpul generatorului până la 0,8 kgf/cm2. Ulterior, comisia tehnică a stabilit, în urma inspectării generatorului, cauza deconectării avariate, fiind pătrunderea în corpul generatorului a unui volum de apă din conducta de alimentare a răcitoarelor. Pe conducta răcitorului a fost depistată o fisură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău